Annonce
Tørring Folkeblad

Biblioteket søsætter nyt projekt

Leder af Hedensted Bibliotekerne, Thomas Ry Andersen, mener, at biblioteket skal være mere end et sted, hvor man låner og afleverer bøger.Arkivfoto: Michael Svenningsen

Hedensted: Med et tilskud fra Kulturministeriet på omkring 700.000 kr. er Hedensted Bibliotekerne på vej til at sætte et nyt projekt i søen.

Det dejer sig om et projekt med titlen "Library takeovers", hvor lokale interessegrupper i perioder bliver værter for biblioteket og selv står for at skabe kulturaktiviteterne.

Det kan for eksempel være en spejdergruppe, der vil sætte fokus på bæredygtighed, en kunstnergruppe, der laver en formidlingsplatform, eller en gruppe unge eller seniorer, der vil lave en fortælle-lounge eller en litteraturscene.

Annonce

- Det kan også være noget helt andet. Det, det handler om, er, at kulturforbrugerne har nogle andre behov i dag end tidligere, og det stiller krav om nytænkning i bibliotekernes huse, siger biblioteksleder i Hedensted Thomas Ry Andersen.

Han fortæller, at Hedensted Bibliotekerne i forvejen arbejder målrettet med, at være mere end et sted, hvor man låner og afleverer bøger.

- Med dette projekt håber vi at rykke ved forståelsen af, hvad vores biblioteker er og kan bruges til, siger Thomas Ry Andersen.

Også formanden for udvalget for fritid og fællesskab Liselotte Hillestrøm (S) glæder sig til det nye projekt.

- Jeg ser et stort potentiale og mange interessante perspektiver i projektet, og det er stærkt, at vores biblioteker er med her og arbejder på at styrke fællesskaberne i kommunen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 18

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 17

Annonce