Annonce
Tørring Folkeblad

Bibliotekschef efter genåbning: Borgerne vender tilbage, men ikke i den hastighed, vi havde håbet på

Hedensted: Thomas Ry Andersen ny bibliotikar på Hedensted Bibliotek. Foto: Michael Svenningsen
Efter en måned med genåbnede biblioteker savner bibliotekschef ved Hedensted Bibliotekerne, Thomas Ry Andersen, flere besøgende. Samtidig satser bibliotekerne på flere udendørs kulturarrangementer og samarbejdstiltag med lokale foreninger.

Hedensted: Kreative kultur- og litteraturarrangementer er det, der skal til for at få folk tilbage til bibliotekerne, konstaterer, bibliotekschef ved Hedensted Bibliotekerne Thomas Ry Andersen.

Det har nemlig ikke været helt nemt at lokke folk ind på Hedensted Kommunes fem biblioteker efter genåbningen, hvilket i høj grad hænger sammen med kravet om coronapas, vurderer bibliotekschefen.

- Borgerne vender tilbage, men ikke i den hastighed, vi havde håbet på, siger Thomas Ry Andersen og uddyber:

Annonce

- Nogle borgere har givet udtryk for, at de er trætte af coronapasset, men ellers har folk taget det pænt. Men vi kan se, at det har afholdt mange lånere fra at komme, og vi vil jo rigtig gerne have folk herind igen, siger han.

Kombinér litteratur og natur

Bibliotekschefen er samtidig glad for, at kravet om coronapaskontrol ved indgangen er erstattet af den nye ordning med stikprøvekontrol én gang i døgnet. Om den seneste tid med offentlig adgang til biblioteket siger han:

- Det er en lettelse, at vi nu har haft åbent i en måned, selvom det fortsat er med restriktioner, for vi kan ikke gøre den samme forskel for borgerne hjemmefra eller digitalt. Men det, der også skal til for at få folk til at komme tilbage til os, er spændende kulturarrangementer, der kombinerer det lokale med litteratur og natur.

Bogsnak-arrangementer, hvor man får læst et stykke litteratur højt og derefter diskuterer teksten ud fra en række spørgsmål, udstukket af bibliotekarerne, er bare et eksempel på udendørs tiltag, som Thomas Ry Andersen gerne vil fremhæve, og som er kommet for at blive i flere former.

Bibliotekschef Thomas Ry Andersen og personalet på Hedensted Bibliotek har desuden brugt nedlukningsperioden på at bytte rundt på børne- og voksenafdelingen. Et ønske der har været på idelisten længe, og som var oplagt at føre ud i livet, mens biblioteket alligevel var lukket. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Mere lokalt samarbejde

- Det er nemlig tydeligt, at folk er tiltrukket af arrangementer, hvor man kan bevæge sig og opleve noget kulturelt eller litterært samtidig. Så det arbejder vi på at få mere af, og vi er også i gang med flere samarbejder, blandt andet med lokale foreninger, siger Thomas Ry Andersen og nævner blandt andet et kommende foredrags- og løbearrangement 12. juni med ultra-løber Jesper Kenn Olsen, der er arrangeret i samarbejde med Hedensted/Løsning Løbehold.


Nogle borgere har givet udtryk for, at de er trætte af coronapasset, men ellers har folk taget det pænt. Men vi kan se, at det har afholdt mange lånere fra at komme, og vi vil jo rigtig gerne have folk herind igen.

Thomas Ry Andersen, leder af Hedensted Bibliotekerne


At flytte nogle af bibliotekernes arrangementer og kulturtilbud uden for selve bibliotekerne har været en igangværende tendens længe, men coronapandemien har i den grad skubbet til udviklingen.

- Vores overordnede opgave er at løfte kulturlivet i Hedensted Kommune, og det gør vi ved både at holde fast i de klassiske litteraturtiltag og afprøve nye formater, især udendørs, siger Thomas Ry Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce