Annonce
Tørring Folkeblad

Bilhandler har købt Aldi-bygning

Aldi i Tørring havde sin sidste åbningsdag med udgangen af 2018. Nu har naboen, Tørring Auto, overtaget bygningen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Et år efter Aldi i Tørring lukkede er der nu igen kommet lys i forretningen. Håndværkerne er rykket ind for at omdanne bygningen til hovedkontor for Tørring Auto.
Annonce

Tørring: Fremover bliver det hverken mælk eller grøntsager, der bliver langet over disken i den gamle Aldi-bygning på Torvegade i Tørring. Til gengæld kan besøgende i bygningen om et halvt års tid erhverve sig en bil i mellemklassen, når de træder ind ad døren.

Bilforhandleren Tørring Auto har købt den forhenværende Aldi-bygning med plan om at omdanne den til hovedkontor for både salg og administration. Det fortæller indehaver Lars Madsen.

- Planen er, at vi vil flytte vores bogholderi, administration, salg og leasing ned i bygningen. Butikslokalet bliver salgsafdelingen, det gamle lager skal være administration, og så laver vi en tilbygning bagerst, hvor der er læsserampe med videre. Her skal der være et internt personaleområde, fortæller Lars Madsen.

Tørring Auto

Blev etableret i 1984 af Lars Bo Madsen på Bredgade 61 i Tørring som en Shell Servicestation, benzintank, værksted m.m.

Sælger forholdsvis nye biler til familien Danmark, dvs. to til tre år gamle mellemklasse biler. Tørring Auto tager også imod kundernes gamle biler, som de via en afdeling i Flensborg sælger til eksport til udlandet. Hovedsageligt til østeuropæiske lande som Polen og Rumænien.

I 2013 begyndte et glidende generationsskifte, da sønnen Mikkel Bo Madsen købte 25 pct. af firmaet.

Har i mange år haft mellem 10 og 12 ansatte, men er vokset, så der i dag er over 30 medarbejdere. Råder over ca. 50.000 kvadratmeter med biler og bygninger i Tørring.

Annonce

Solgt til anden side

Han har længe været interesseret i at erhverve sig Aldi bygningen, som ligger nabo til Tørring Autos afdeling på Torvegade. Da bygningen blev sat til salg i forbindelse med Aldis lukning i januar 2019, kunne han dog ikke umiddelbart blive enige med ejeren om prisen, og han måtte i første omgang i april se bygningen blive solgt til anden side, nemlig til Jens Jensen fra Hvolgaard, der erhvervede sig bygningen for 3,75 millioner kroner.

- Så jeg havde faktisk fuldstændig afskrevet muligheden for at vi skulle bruge bygningen, men i slutningen af året ønskede Jens Jensen pludselig at sælge igen, og så slog vi til, fortæller Lars Madsen.

Han overtog ejendommen 1. november til en pris på 4,1 millioner kroner. Håndværkerne er dog først rykket ind nu, da Tørring Auto først nu har besluttet sig for, hvad bygningen skulle bruges til.

Annonce

Bredgade skal sælges

- Vi forventer, at vi bliver færdig med ombygningen inden sommerferien. I dag har vi vores salg/administration og bogholderi på Bredgade 61 samt vores klargøringsafdelingen. Sidstnævnte forventer vi bliver på Bredgade et stykke tid endnu, men planen er, at vi på sigt vil sælge bygningen på Bredgade fra. Det er ikke fordi, vi har været så kede af konstellationen med flere adresser i byen, men vi har manglet parkeringspladser på Bredgade, og dem får vi 55 stykker af med Aldi-bygningen, fortæller Lars Madsen.

Udover Bredgade 61 har Tørring Auto lagerplads og modtagested på Torvegade 125, samt teknisk værksted på Torvegade 155. Aldi-bygningen, Torvegade 155A ligger midt mellem de to adresser.

- I dag har vi 10-15 unge mennesker til at køre biler frem og tilbage mellem Torvegade og Bredgade. Dem kommer vi til at have lidt færre af. Samtidig får vi også de sidste lastbiler ud af midtbyen, fortæller Lars Madsen.

Lars Madsen driver Tørring Auto sammen med sin søn Mikkel. Bilforhandleren har oplevet stor fremgang de senere år og havde i det senest aflagte regnskab 33 ansatte. Arkivfoto: Lars Juul

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce