Annonce
Tørring Folkeblad

Blev træt af travlhed i hjemmeplejen: Nu yder Jannie i stedet omsorg for fødderne

Jannie Lykke Staun har slået sig ned som mobil fodterapeut med udgangspunkt fra Aale. Foto: Mads Dalegaard
En ny mobil fodklinik har set sit lys i Aale. Bag rattet sidder den tidligere social- og sundhedshjælper 38-årige Jannie Lykke Staun, der har kastet sin kærlighed på fødderne.

Aale: Et ønske om tid og ro til at yde omsorg for den enkelte borger.

Det er hovedårsagen til, at Jannie Lykke Staun fra Aale for to år siden sagde sit arbejde som social- og sundhedshjælper op til fordel for et liv på SU som elev på Fodterapeutskolen i Randers.

Færdiguddannet som statsautoriseret fodterapeut er den 38-årige mor til tre piger på 15, 16 og 22 år nu klar til at slå sig ned som selvstændig fodterapeut med sin egen mobile klinik.

- Jeg har altid interesseret mig for fodpleje, og i mit arbejde som hjemmehjælper har jeg kunnet se, hvor meget gavn de ældre har haft af at få fodterapi, fortæller Jannie Lykke Staun, der ikke har haft de store overvejelser om at springe ud i livet som selvstændig.


Fødderne er noget af det vigtigste, vi har. Man kan se mange ting på ens fødders sundhed.

Jannie Lykke Staun


- Nogle gange tror jeg bare, man skal forfølge sine drømme og tro på, at tingene godt kan lade sig gøre, fortæller hun med et smil.

Som sosu-hjælper har hun ofte haft en fornemmelse af at løbe meget stærkt.

- Men som fodterapeut kan man jo sidde med en patient i en hel time. Det er jo vild luksus. Der er tid og ro til den enkelte patient, og jeg kan selv bestemme, hvor mange patienter jeg kan tage på en dag, lyder det fra Jannie Lykke Staun.

Annonce

Kommer ud til kunderne

Hun stammer fra Mors og valgte sammen med sin mand, der stammer fra Vejle, for 14 år siden at bosætte sig Aale, da de sætter pris på at have en lokal skole og at være en del af et mindre lokalsamfund.

- Men der er selvfølgelig også ulemper ved at bo på landet. Blandt andet, at det er svært at komme rundt med offentlig transport. For mange ældre vil det nærmest være en dagsrejse at komme til fodterapeut, eller de er afhængige af pårørende, der vil køre dem. Derfor har jeg valgt, at jeg er mobil og kommer ud til kunderne i stedet, fortæller Jannie Lykke Staun, der har fået et skilt med "Klinik for fodterapi" sat på sin hvide Toyota Aygo.

Jannie Lykke Staun er medlem af Danske Fodterapeuter, og har mulighed for at søge ydernummer, hvis der bliver et nummer ledig i området. Foto: Mads Dalegaard

Med en trolley og en boks til hendes sterile redskaber har Jannie Lykke Staun alt, hvad hun skal bruge til en behandling med sig i bilen.

Hendes primære målgruppe er ældre, men hun er også åben for f.eks. at komme ud om aftenen til arbejdsramte borgere.

- Fødderne er noget af det vigtigste, vi har. Man kan se mange ting på ens fødders sundhed, og jeg vil gerne opfordre til, at man går til fodterapeut, inden det bliver strengt nødvendigt, fortæller Jannie Lykke Staun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nyt flag til campingpladsen

Læserbrev

Færre råger - flere agerhøns, tak

Annonce