Annonce
Tørring Folkeblad

Brasilianske Paula fra Ølholm er medstifter af ny app: Snart kan dit barn spille sig til flere sprogkundskaber

- Det er en anerkendelse af, at ideen holder vand, siger medstifter af virksomheden Poikilingo Paula Jota Pedersen om vinde andenpladsen ved Creative Business Cup 2021, som blev offentliggjort 27. maj. I år er virksomheden også en af de udvalgte til Innovationsfondens Experienced Program forår 2021, og med den følger 920.000 kroner til videreudvikling af appen. Foto: Mads Dalegaard
At give børn de bedst mulige forudsætninger for at lære sprog. Det er udgangspunktet for en ny sprog- og kultur-app, som brasilianske Paula Jota Pedersen fra Ølholm er medudvikler af.

Ølholm: 41-årige Paula Jota Pedersen, der har brasilianske rødder, klikker sig igennem vennespil, bingo og puslespilsaktiviteter på tabletten foran sig hjemme i sin stue i Ølholm, hvor hende og hendes kompagnons virksomhed Poikilingo er registeret.

Imens guider en barnlig, portugisisk stemme hende igennem demoversionen af den sprog- og kultur-app, målrettet børn mellem to og otte år, som de to kvinder er ved at udvikle.

Appen skal hjælpe børn af såkaldte expats, immigranter og flygtninge med at lære sprog og kultur hurtigere, end hvis de kun bruger traditionelle metoder.

Annonce

Sjov læring giver succes

- Appen er også god til børn, der vokser op med forældre, der har to forskellige sproglige og kulturelle baggrunde, som min egen femårige søn Linus. Han taler dansk i børnehaven og med sin far herhjemme. Min mand og jeg taler engelsk sammen, fordi vi mødte hinanden, mens vi begge studerede i USA, så vores søn taler også en del engelsk. Og derudover er jeg ved at lære min søn mit modersmål portugisisk via vores app, siger Paula Jota Pedersen, der er firmaets marketingchef.

- Hvis man skal have succes med at lære helt små børn flere sprog, så er det vigtigste, at man gør det sjovt. Derfor bruger vi også en del tid på at teste vores aktiviteter i appen og fjerner eller videreudvikler dem, vi kan se, børn ikke har lyst til at koncentrere sig om i ret lang tid ad gangen, siger Paula Jota Pedersen.

Poiki hedder den blå bamse, der er appens hovedkarakter. Han er landmand og repræsenterer forår. De andre bamser repræsenterer også hver en årstid og en jobtitel. De har også hver deres fag og forskellige opgavetyper, som de står for, fortæller medstifter af Poikilingo Paula Jota Pedersen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Lær at smøre mad

Om en til to måneder er den første version af appen klar på dansk, engelsk, portugisisk og spansk, og den vil udelukkende fokusere på den sproglige del. På sigt kommer der endnu en version, der også inkluderer læring om kulturelle forskelle, som Paula Jota Pedersen forventer er klar i midten af 2022.

- For eksempel er det kun i meget få kulturer, at der er tradition for at spise rugbrød. Danmark er en af dem. Så vi har sat os for at finde ud af, hvordan vi bedst hjælper helt små børn med vænne sig til en frokostpause i børnehaven og skolen. I appen lærer de så, hvordan man smørrer en rugbrødsmad, så de kan genkende oplevelsen, når de møder den i virkeligheden, Paula Jota Pedersen.


Det er vigtigt at børn kan genkende sig selv og har inspirerende rollemodeller at spejle sig i, der minder om og ligner dem selv. Det er især vigtigt som minoritetsbarn.

Paula Jota Pedersen, medstifter af Poikilingo


Efter 30 minutter med aktiviteter i appen, får man automatisk en påmindelse om, at det er tid til at tage en pause, hvilket er vigtigt for indlæringsprocessen, fortæller Paula Jota Pedersen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Design dit barn

I version nummer to kommer man også til at kunne designe en spillefigur, der er ligner barnet helt ned på detaljeniveau, såsom som skønhedspletter i ansigtet, farven på brilleglas og den kørestol barnet eventuelt måtte benytte, foruden hudfarve, hårfarve, øjenfarve med mere.

- Det er vigtigt, at børn kan genkende sig selv og har inspirerende rollemodeller at spejle sig i, der minder om og ligner dem selv. Det er især vigtigt som minoritetsbarn, siger Paula Jota Pedersen.

Annonce

Hjælp fra pædagogerne

De to stiftere af virksomheden har også to fuldtidsansatte pædagoger til at hjælpe sig med at udvælge emner og vurdere, hvilke opgaver og tiltag, der skal inkluderes i versionerne til de forskellige aldersgrupper.

- De ved, hvad der er svært og nemt for en toårig eller en treårig, så vi på den måde får udviklet appen, så alle aldersgrupper og det enkelte barn får de bedst mulige forudsætninger for at lære sprog, siger Paula Jota Pedersen.

Planen er, at appen både skal udbydes til forældre, der gerne vil lære deres børn sprog og til institutioner.

Læs også: Sådan hjælper du dit barn med at lære flere sprog


- Hvis man skal have succes med at lære helt små børn flere sprog, så er det vigtigste, at man gør det sjovt, siger Paula Jota Pedersen. Foto: Mads Dalegaard

Om Poikilingo

Navnet Poikilingo er sammensat af det oldgræske ord for mangfoldighed og ordet lingo, der betyder sprog. 

Virksomheden er stiftet i december 2020 af Paula Jota Pedersen fra Ølholm og Leticia Maimann-Roland, der bor i Søborg nord for København. 

Begge kvinder kommer oprindeligt fra Brasilien, men har begge boet i flere forskellige lande.
Paula Jota Pedersen har boet i Danmark siden 2004 og i Ølholm siden 2008. Familiens valg faldt på Ølholm, fordi det skulle være i nærheden af Horsens, hvor Paula Jota Pedersens mand skulle på landbrugsskole.

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Visitation til hospice: Fagpersonale skal blive bedre til at tage den svære samtale, før det er for sent

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 24

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Laura blev årets første student i Tørring

Hedensted/Juelsminde Avis

Landmand og byrådsmedlem i replik: Jeg tror ikke, der er nogen i dette land, der ikke ønsker at passe på vort grundvand

Hedensted/Juelsminde Avis

Brændeovne og pejse: Vi skal fremme filterløsninger som en løsning for at nedbringe partikelforureningen

Hedensted/Juelsminde Avis

Spidskandidat for Nye Borgerlige i replik: Kom nu tilbage i blå lejr, DF, og stop slingrekursen på midten

Tørring Folkeblad

'Egtvedpigens Fodspor' blev kvalt i sin egen succes: Vejle Kommune er mere tys-tys med ny vandrerute

Tørring Folkeblad

Nyt banebrydende boligområde tager form: Byggegrunde i Actionparken sættes til salg om få måneder

Tørring Folkeblad

Skadelige biller invaderer huse i hobetal: Skadedyrsbekæmper har aldrig set noget lignende

Tørring Folkeblad

Fyrre fejrede flagets dag i Tørring

Hedensted/Juelsminde Avis

Skattejagt, fodboldfester og frivillige turistguider skal hjælpe lokale butikker på fode igen

Tørring Folkeblad

Klummen: Tak for det lokale

Tørring Folkeblad

Brandfolk advarer: Pas på, det er knastørt derude

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Den bare plet: Omdan pladsen til et lille grønt område

Hedensted/Juelsminde Avis

Nej til gift og sprøjterester i drikkevandet

Tørring Folkeblad

Trods nedlukning: Næsten normal omsætning i Røde Kors i Rask Mølle

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 24

Tørring Folkeblad

Tørring-pige skal være dommer i blomster-dyst på TV

Tørring Folkeblad

Natteravne i to byer oprettes: Men vi har brug for flere frivillige, hvis vi skal holde det kørende

Tørring Folkeblad

Gik ud af skolen for 50 år siden: Nu mødtes de igen

Brædstrup Avis

Kanosejlere får tilbud om modstrømsbus

Annonce