Annonce
Tørring Folkeblad

Bredt budgetforlig sikrer penge til børn og ældre

Godt 200 børn og forældre mødte i foråret op i Trykkeriparken i Hedensted for at demonstrere over normeringerne i daginstitutionerne. De bliver nu tilgodeset i næste års budget. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Alle partier står bag kommunens nye budget, der foruden et løft på børne- og ældreområdet sikrer penge til ny omfartsvej ved Hedensted, diger i Juelsminde og tandklinik i Hornsyld.

Hedensted: Forældre, der har råbt på flere pædagoger og bedre vilkår for børnepasning, bliver nu hørt af de lokale politikere. Samtlige partier er blevet enige om kommunens budget for 2020, og det rummer en række velfærdsforbedringer for både børn og ældre.

På driftssiden er der således afsat ekstra 30,1 mio. kr. i 2020, og heraf bliver skoleområdet tildelt de syv mio. kr., mens dagplejeområdet styrkes med to mio. kr., og samme beløb afsættes til en bedre normering i daginstitutionerne.

Det er en tilfreds borgmester, Kasper Glyngø (S), der præsenterer budgettet.

- Økonomiaftalen med regeringen har givet os ekstra 25 mio. kr., og det betyder, at vi undgår mange af de besparelser, som ellers havde været uundgåelige, og gør, at vi kan fastholde det høje serviceniveau, siger han i en pressemeddelelse.

Også Venstre er glade for aftalen.

- Med flere penge til både skoler og børnepasning, synes jeg godt, vi kan tillade os at kalde forliget her for børnenes budget, og jeg er meget tilfreds med, at velfærdsløftet sker, uden at vi trækker på kassebeholdningen, siger Ole Vind (V).

Ole Vind, som er formand for læringsudvalget, siger.

- To mio. kr. er selvfølgelig ikke nok, hvis man diskuterer minimumsnormeringer, men det er et skridt på vejen, og vi forventer, at der også kommer nogle penge fra staten på den konto.

Klippekort og plejehjem

Foruden børneområdet bliver ældreområdet tilgodeset i det nye budget, hvor der er afsat 7,9 mio. kr. til demens- og plejeindsatser og godt 15 mio. kr. i hele den fireårige budgetperiode til opførelse af nye plejehjem.

Den prioritering glæder Dansk Folkeparti sig over.

- Vi er meget tilfredse med, at det er muligt at udvikle indsatsen over for både demente og sårbare ældre, og at også klippekortet, der sikrer de ældre valgmuligheder og dermed indflydelse på hjælpen, bevares, siger Allan Pedersen (DF).

Budgettet er for første gang i mange år ikke præget af de helt store besparelser, selvom det heller ikke er undgået fuldstændigt. Forliget indeholder således samlede besparelser på 3,9 mio. kr., der primært skal hentes på effektiviseringer og arbejdsomlægninger bredt i organisationen.

Til gengæld bliver der hverken ændret på skatteprocent, grundskyldspromille eller dækningsafgift.

Annonce

Penge til dige og vej

Flere store anlægsprojekter har også fundet vej til budgetforliget.

Anlægsrammen for 2020 er på 82,4 mio. kr., og ét stort projekt sluger næsten halvdelen af de penge, nemlig omfartsvejen øst om Hedensted. Der er ifølge en pressemeddelelse fra kommunen bred enighed blandt partierne om at bevilge 41 mio. kr. til vejen i årene 2022 og 2023.

Af andre store anlægsposter kan nævnes en udvidelse af tandreguleringsklinikken i Hornsyld, der koster 15 mio. kr. over de næste to år, samt højvandssikring i Juelsminde, hvor der er afsat fem mio. kr. i både 2022 og 2023.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene stiger igen markant og især hos skoler: - Vi venter hvert minut på at få flere selvtests

Annonce
Tørring Folkeblad

70 år og stadig aktiv elektriker

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kommune udvider åbningstider markant i flere kviktestcentre

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Morten går til oldboys-gaming: - Computerspil er ikke kun for unge, men en chance for at møde folk fra nabolaget

Hedensted/Juelsminde Avis

Tredobbelt brand i weekenden: Både container, skorsten og hjemmebygget sauna stod for skud

Brædstrup Avis

Corona skabte kæledyrs-eksplosion: Travle dyrlæger ansætter ny kollega

Hedensted/Juelsminde Avis

Prisfest for foreningsliv udvides med kultur: Nu kan du indstille dine kandidater

Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene flader ud, men ligger fortsat højt: 14 sogne stadig helt i rødt

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Vi vil gerne have sundhedsråd om modermærker, men ikke om rygning

Hedensted/Juelsminde Avis

Corona blandt skraldemænd forsinker tømning af spande

Tørring Folkeblad

Mindeord: Kirsten drev slægtsgården videre og bidrog med sin fine håndskrift til samfundslivet

Annonce