Annonce
Tørring Folkeblad

Broåbning: Derfor er broen smallere end vejen

Den grønne rabat kan ikke føres med over broen, og derfor har Hedensted Kommune valgt at lade broen være tilsvarende smallere. Foto: Ingrid Trier
Har ingeniøren regnet forkert eller er der en tommestok, der har manglet et stykke? Buddene på,hvorfor den nye bro over Gudenåen er smallere end den forgående, er mange. Her er det rigtige svar.
Annonce

Tørring: Har I hørt, at ingeniøren har regnet forkert, så de er kommet til at lave broen for smal, og der derfor ikke er plads til fortovet?

Således lød det i sidste uge til Tørring Folkeblads redaktion. En påstand som vi selvfølgelig gerne vil undersøge nærmere. Derfor ringede vi til projektleder Andreas Jakobsen for at høre, om det virkelig kunne passe.

Hans umiddelbare reaktion var et grin og en klar afvisning af påstanden om den for smalle bro.

- Broen er præcis så bred, som den skal være, og der bliver fortov og cykelsti i begge sider, slår Andreas Jakobsen fast.

Annonce

Snævrer ind

Han kan dog godt forstå, hvordan rygtet er opstået, da broen rigtig nok er smallere end både Bredgade og Aagades vejbaner. Forklaringen er, at der på Bredgade og Aagade i den ene side er en såkaldt grøn skillerabat mellem vejen og fortov/cykelsti.

- Beplantningen kan vi af gode grunde ikke føre med videre på broen. Derfor vil fortov og cykelsti i den ene side komme til at slå et sving ind på broen, lyder det fra Andreas Jakobsen.

Men I kunne vel godt have bevaret bredden. Selvom beplantningen ikke fulgte med?

- Tjo, men så skulle vi have lavet måske én meter mere bro og, det ville have betydet en væsentlig højere pris. Så det handler selvfølgelig også om økonomi, lyder svaret fra Andreas Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce