Annonce
Tørring Folkeblad

Broåbning: Rækværk lader vente på sig

I første omgang bliver det med udsigten til dette midlertidige rækværk billisterne kommer til at passere over den nye bro. Rækværket skulle være sikkert nok til, at man ikke falder i åen, hvis man er på kanoudkig. Foto: Ingrid Trier.
Undrer du dig også over det interimistiske rækværk på den nye bro over Gudenåen i Tørring? Her er forklaringen.
Annonce

Tørring: Selvom broen over Gudenåen nu er farbar er byggeriet endnu ikke helt færdig. Det har  nemlig ikke været muligt at få det rigtige rækværk sat op til åbningen.

Det fortæller projektleder Andreas Jakobsen.

I stedet er det et midlertidigt rækværk bestående af jernstolper og brædder på tværs, Tørrings borgere de næste par måneder skal nyde synet af.

- Vi er ved at få specialproduceret et rækværk, der først kan være færdig til august. Det er rigtig ærgerligt, men vi er simpelthen kommet for sent i gang med processen omkring rækværket, til at vi kan nå at få det færdig sammen med broen. Når der skal flere folk ind over en beslutning, så tager det lidt ekstra tid, lyder forklaringen fra Andreas Jakobsen.

Annonce

Vækker ærgrelse

Det ærgrer blandt andet Brian Christiansen, formand for Tørring Udviklingsråd, der har været involveret i processen omkring rækværket over broen.

- Det er da lidt trist, at broen lige kommer til at mangle det sidste touch. Vi har kæmpet for og arbejdet på det gelænder i snart to år, valgt farver og udtryk, så det passer ind i helheden med resten af Tørring, og så er det da temmelig ærgerligt, at det ikke når at blive klar til genåbningen, lyder det fra Brian Christiansen.

Det kommende rækværk er udformet, så det blandt andet trækker tråde til Gudars gyldne sten ved rundkørslen i den anden ende af byen. Det kommer til at bestå af tynde lodrette 1,20 meter høje metal-lameller i samme gyldne farve som rundkørslens "diamanter". På den indvendige side mod vejbanen vil der blive en vandret håndliste med lys i.

- Det bliver en let og luftig konstruktion med de tynde lameller, men samtidig betyder den gyldne farve også, at rækværket bliver ganske iøjnefaldende, uddyber planlægger og arkitekt i Hedensted Kommune Michael Sand.

Gelænderet er forberedt til, at der på sigt kan laves et anlæg på Tørring Kanofarts side af broen, hvor man via en trappe kan komme ned til åen. Det er der dog endnu ikke bevilliget penge til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce