Annonce
Tørring Folkeblad

Broarbejde placerer tankstation for enden af en blind vej: Omsætning mere end halveret

Fra at ligge på en af de mest befærdede gader i Tørring kom Shell-tankstation og værksted over natten til at ligge for enden af en blind vej i forbindelse med arbejdet med at udskifte broen over Gudenåen. Foto: Mads Dalegaard
I en måned har Tørring by nu været delt i to på grund af udskiftning af den centrale bro over Gudenåen. Det kan blandt andet mærkes hos Shell Tørring.
Annonce

Tørring: En omsætning på langt under halvdelen af det vanlige. Det har indtil videre været konsekvensen af den igangværende udskiftning af vejbroen over Gudenåen for indehaver af Shell i Tørring, Anders Hansen. Fra at have en central placering i Tørring ud til den gennemgående gade Bredgade/Aagade ligger tankstationen nu for enden af en blind vej.

- Det betyder rigtig meget for os, at der ikke er det samme flow af trafik, som der plejer. Vores salg af benzin og handel i butikken er langt under, hvad det plejer at være. Værkstedet er ikke så hårdt ramt, men vi kan også godt mærke det der, fortæller Anders Hansen, der i spøg bemærker, at han præcis ved, hvor mange regndråber, der er faldet på hans matrikel den seneste måned, for der har været masse af tid til at tælle dem.

Han vidste godt, at broarbejdet ville få betydning for hans forretning, men havde haft svært ved at vurdere på forhånd, hvor store konsekvenser, det vil give. Desuden håbede Anders Hansen, at noget af tabet kunne udligne sig ved, at borgerne i Gl. Tørring ville købe mælk og lignende fornødenheder i Shell-kiosken.

- Vi havde bestilt ekstra mælk, gær og pålæg hjem til den første uge efter brolukningen, men vi har slet ikke solgt så meget af det som forventet. Jeg ved ikke, om vi kan gøre andet end at bide tænderne sammen, så længe det varer og håbe på, at de lukker vejen op så hurtigt som overhovedet muligt, lyder det fra Anders Hansen.

Shell-indehaver Anders Hansen kigger langt efter kunderne i disse dage, da trafikflowet foran hans tankstation er lig nul. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Samler indkøb

Samme opfordring kommer fra formand for Tørring Handelsstandsforening Henrik Hornemann.

- Jeg håber, at de åbner broen lige så snart, der er en enkelt bil, der kan liste sig forbi. Så fred være med, at man skal holde lidt tilbage for hinanden. Der er en vis tid, hvor man er rummelig og tålmodig med besværligheder, som at skulle køre en omvej for at handle, men over tid ændrer man adfærd, så det er vigtigt at åbne op så hurtigt som muligt, siger Henrik Hornemann, der udover at være formand for handelsstandsforeningen også er uddeler i SuperBrugsen Tørring.

Her har han også godt kunne mærke brolukningen.

- Det er ikke en trussel for vores forretning, men vi kan godt mærke, at der er lidt færre kunder. Vores fornemmelse er, at folk måske kommer i butikken lidt færre gange for i stedet at samle indkøbene og købe noget mere, når de nu har fundet herned, lyder det fra Henrik Hornemann.

Brolukningen forventes at vare frem til 13. maj. Skal man fra den ene ende af Tørring til den anden, betyder lukningen en omkørsel på ca. tre kilometer.

Broarbejdet gik med en uges forsinkelse i gang 3. februar. Den 90 år gamle vejbro er for længst revet ned, og der er banket pæle i jorden til den nye bro. Arbejdet forventes afsluttet i midten af maj. Foto: Mads Dalegaard
Vejarbejdet ved broen på Aagade. Indehaver Anders Hansen og Shell i Tørring kigger langt efter kunderne i disse dage, da de pga. broarbejdet pludselig befinder sig for enden af en blind vej. Foto: Mads Dalegaard
Der er masser af tid til at fylde varer op i Shell-kiosken på Aagade for tiden. Foto: Mads Dalegaard
Selvom de grå skyer hænger truende over Shell, forventer indehaver Anders Hansen at kunne holde skindet på næsen, mens broarbejdet står på. Det hjælper værksted og pakkepost-udlevering blandt andet med. Foto: Mads Dalegaard
Det er de færreste, der ønsker at køre en omvej på op mod tre kilometer for at tanke benzin. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce