Annonce
Tørring Folkeblad

Butikker tilbyder hjemmelevering af alt fra tøj og bøger til kød

I Tørring Boghandel har man ligesom mange andre lokale butikker tilbud om at levere varer i lokalområdet under coronakrisen. Arkivfoto
Udbringning af varer i lokalområdet, fri fragt og nej tak til kontanter. Det er nogle af de tiltag butikker i bl.a. Tørring, Hedensted, Juelsminde og Hornsyld har taget i brug i kampen for overlevelse de næste uger.
Annonce

Tørring/Hedensted/Hornsyld/Juelsminde: Corona-nødsituationen har fået flere lokale butikker til at tænke kreativt i forhold til, hvordan de og kunderne bedst kommer gennem de næste 14 dage.

Udover afspritning, færre folk på arbejde og nogle steder at undlade at tage i mod kontanter, er flere butikker begyndt at tilbyde levering af varer ved hoveddøren. Det gælder for eksempel både Hedensted og Tørring Boghandel.

- Faktisk er det en service, vi altid har haft, men som vi ikke har gjort så meget ud af at fortælle om før nu. Men vi vil selvfølgelig også gerne hjælpe dem, der ikke kan komme hjemmefra lige nu, fortæller Karina Nielsen fra Tørring Boghandel.

Hun har allerede været ude at lave de første leveringer til nogle lokale børnefamilier.

- Hvis man er alene hjemme med børn, som mange jo er i disse dage, kan det godt være svært at komme ud at handle. Generelt er det nogle lidt andre varer, vi sælger i disse dage. Vi sælger ikke så mange kontorartikler, men meget spil, puslespil og materialer til at lave noget kreativt, lyder det fra Karina Nielsen.

Annonce

Populære kødpakker

I Hornsyld har byens slagter også helt ekstraordinært været ude at levere varer til kunderne.

- Vi har mange ældre kunder, der ikke kan komme ud pga. risikoen for coronavirus, og selvfølgelig vil vi levere varer til dem. Lige nu har vi rygende travlt, fordi vi har lavet et tilbud på en 14 dages kødpakke, som rigtig mange har bestilt , lyder det fra Hornsyld Slagters Cathrine Ladegaard.

Også hos tøjbutikken Louise i Tørring er der tilbud om hjemmelevering, et tiltag, der blev sat i værk, allerede inden statsministeren lukkede det offentlige Danmark ned.

- Butikkerne i Tørring er dobbelt ramt, både på grund af den vanskelig situation i byen med et broarbejde, der deler byen i to, og så på grund af coronavirussen, der holder så uendeligt mange hjemme, lyder det fra indehaver Vivi Søiberg om baggrunden for tiltaget.

I tøjbutikken Viola i samme by tilbydes der fri fragt på større indkøb i webshoppen. Samtidig kommer indehaver Joan Nordahl med en vigtig opfordring til kunderne.

- Lov mig, at I alle bare bruger jeres sunde fornuft, så har vi alle også en by, en kollega og et arbejde når viruskrisen er passeret, skriver hun på de sociale medier.

Annonce

Butikker sammen om god hygiejne

I Juelsminde er samtlige butikker gået sammen i et fremstød for at få kunderne til at bakke op om den lokale detailhandel.

Bevæbnet med håndsprit og gode råd opfordrer de til, at kunderne husker dem.

- Vi har brug for, at I stadig handler, og at vi sammen bakker op om vores detail, restaurationer, ja alle vores medlemmer, skriver Juelsminde Handelstandssforening i et opslag på Facebook.

Butikkerne opfordrer kunderne til at holde høj håndhygiejne og betale med kort eller mobil. Butikkerne sørger for at afspritte håndtag, gelændere osv. og har håndsprit til offentlig brug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce