Annonce
Tørring Folkeblad

Byrådet smider godt fire millioner kroner efter turistområdet: Det gavner hele kommunen

Byrådet skal give økonomisk hjælp til turisterhvervet, så flere danskere vælger kommunen om feriedestination til sommer, mener Venstre. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Der var på sidste uges byrådsmøde bred opbakning til Venstres forslag om en kommunal hjælpepakke til turistlivet. En hjælpepakke, som indebærer otte tiltag med alt fra en ny badebro til to paddel-tennisbaner til et samlet beløb på 4,3 millioner kroner.
Annonce

Juelsminde: Kommunens turistindustri er en af de helt store tabere i forbindelse med coronakrisen.

Derfor havde Venstre på byrådsmødet onsdag aften foreslået en kommunal hjælpepakke til turistområdet i Hedensted Kommune, der indebar otte tiltag - heriblandt ekstra midler til markedsføring, en ny badebro ved Storstranden i Juelsminde og to paddel-tennisbaner ved Juelsmindes nye legepark - til en værdi af 4,3 millioner kroner.

Tiltag, der skal få resten af Danmark til at åbne øjnene for Hedensted Kommune som turistmål – og som derved kan erstatte tyskere og andre udefrakommende turister.

- Det handler først og fremmest om at sørge for dansk turisme i vores kommune, og selvom forslaget er meget centreret om Juelsminde-området, så er det et forslag, der vil gavne hele Hedensted Kommune. Så jeg håber, at byrådet vil bakke op om den lokale hjælpepakke, der skal holde gang i det hårdtramte turistliv, sagde Venstres gruppeformand, Ole Vind.

De otte forslag

Disse otte forslag til at støtte turistområdet blev vedtaget på byrådsmødet.

  • 100.000 kr. til målrettet markedsføring overfor danske turister af turismemulighederne i Hedensted Kommune.
  • 3,2 mill. kr. til ny badebro ved Storstranden i Juelsminde.
  • Forskønnelse og bedre vedligeholdelse af Storstanden i Juelsminde. Dette vil ske i et samarbejde
    med Havnen i Juelsminde og Hedensted Kommune.
  • 250.000 kr. til lysprojektet ved Svanedammen og Mindeparken i Juelsminde.
  • 500.000 kr. til udelivsområde i Juelsgade i sommersæsonen.
  • 150.000 kr. til padel-tennisbaner ved Juelsmindes nye legepark.
  • Åbent tilbud om råd og vejledning til turisme-aktører hos Hedensted Erhverv og Kystlandet
  • Pulje på 50.000 til yderligere turismeinitiativer i sæson 2020.
Annonce

Gevinst for hele kommunen

Og der var i den grad opbakning til Venstres forslag fra Byrådet.

- Jeg vil gerne rose Venstre for et super godt forslag. Det er en investering i fremtiden, som vil være til gavn for turismen og hele Hedensted Kommune, sagde Liberal Alliances Lars Bro.

Flere politikere understregede, at selvom de fleste projekter bliver udført i Juelsminde, så kommer initiativerne hele kommunen til gavn, også i den vestlige ende af kommunen.

- Det er et godt initiativ, som både gavner turismen og vores kultur og natur. Det vil uden tvivl være en gevinst for hele området, sagde SF's Torsten Sonne Petersen.

Selvom den millionstore økonomiske indsprøjtning i høj grad skyldes den igangværende coronapandemi, så kan den være nyttig på både kort og lang sigt, mente Venstres Carsten Clausen.

- Hjælpepakken vil give turismen et boost på både kort og lang sigt. Jeg tror, vi vil se et helt andet turistmønster fremover, hvor danskere nøje vil overveje deres udenlandske turistrejser, hvilket kan åbne for en udvikling og udbygning af den danske turisme. Og der tror jeg, at vi nu kommer til at stå rigtigt stærkt i Hedensted Kommune.

Annonce

Penge bliver rykket frem

De 4,3 mill. kr. er penge, som Hedensted Kommune i forvejen har sat af. Penge skal nemlig tages fra puljen til udvikling af de tre centerbyer og fra fremrykning af frie turistmidler fra 2021.

- Det, der er vigtigt for os, er, at der ikke er tale om nye penge, men om fremrykkede penge, sagde Ole Vind.

Borgmester Kasper Glyngø (S) havde ligeledes kun rosende ord tilovers for Venstres forslag, og han var glad for, at der var opbakning i hele Byrådet.

- Jeg sender store roser til Ole Vind og Venstre. Det er dejligt, I vil sætte lys på turismen, for det er et erhverv, der har det rigtigt hårdt. Der er ikke nogen, der er i tvivl om, at handelslivet bløder, og det er mig bekendt, den største økonomiske indsprøjtning, vi hidtil har givet turisterhvervet, sagde Hedensted Kommunes borgmester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce