Annonce
Tørring Folkeblad

Campingmutter skal være leder af Mønsted Kalkgruber: Ny bestyrer er på trapperne

Betina Nygaard Johansen har i løbet af de seneste fire år forvandlet Tørring Camping fra at være en trist teltplads til at være en attraktion og samlingssted i byen. Nu stopper hun. Foto: Mads Dalegaard
Efter fire år som bestyrer af Tørring Camping stopper Betina Nygård Johansen ved årsskiftet. Hun begyndte med en reception i en skurvogn og tre ældre hytter. Nu kan hun overdrage en toptrimmet plads med syv gange så mange overnattende og en stor lokal opbakning.

Tørring: - Man skal tro på det, man laver. Hver dag gøre sit bedste, beklage sine fejl og vise, at man kan lide at være her. Så kommer man langt.

Sådan fortæller Betina Nygård Johansen til Horsens Folkeblads podcast Hør Hedensted, hvor hun ser tilbage på de fire år, hun har været bestyrer af Tørring Camping.

Og det er noget af et eventyr, den 43-årige tidligere indehaver af et rejsebureau har været på sammen med det lokale overnatnings- og samlingssted.

Annonce

Da hun overtog pladsen i 2018, var receptionen indrettet i en skurvogn, og den primære indtægt kom fra udstedelse af sejltilladelser til Gudenåen.

I dag står en ny café og receptionsbygning på pladsen, der er kommet ekstra hytter, shelter, legeplads og terrasse, og antallet af overnatninger er steget fra omkring 900 på en sæson til over 6000.

Mange udfordringer

Det er på ingen måde noget, Betina Nygaard Johansen er kommet sovende til.

I løbet af de fire år har hun bl.a. været plaget af rotter, naboprotester, vejarbejde foran pladsen, oversvømmelse og corona.

- Men vi har også bare været usvigeligt heldige med at få en kæmpe opbakning både fra frivillige, campister og lokale, der er kommet til vores arrangementer. Efter coronaen og oversvømmelsen havde vi egentlig ikke råd til nye hytter, men det endte med, at campisterne fik os overtalt til at bestille dem hjem, og så brugte de faktisk hele sommeren på at lave alt det udvendige på hytterne. Det er jo helt vildt, fortæller Betina Nygaard Johansen bl.a. i podcasten.

Betina Nygaard Johansen havde inden hun blev campingmutter i Tørring haft sit eget rejseselskab og arbejdet som kørelærer. Foto: Mads Dalegaard

Hun så oprindeligt et potentiale i at få kanoturisterne til at tage et par overnatninger i Tørring, inden de sejlede ud af området, men det har vist sig, at campingpladsen i stedet har fået en enorm opbakning fra segmentet på +50.

- Hvis de skal ud at sejle er det højest på en endagstur til Aale, men jeg tror godt, de kan lide stemningen og roen her. Det er oftest børnefamilierne, diverse arrangører har som målgruppe, men de har så travlt. Der er anderledes mere tid og overskud til at engagere sig i et sted som Tørring Camping hos de +50-årige, konstaterer Betina Nygaard Johansen.

Annonce

Potentiale for mere

I podcasten fortæller hun også om, hvorfor hun har valgt at stoppe på Tørring Camping til årsskiftet. Beslutningen blev truffet, uden Betina Nygaard Johansen vidste, hvad hun skulle beskæftige sig med fremover, men fornylig kunne hun offentliggøre, at hun efter nytår er ansat som daglig leder ved Mønsted Kalkgruber. Her er Hedensted Kommunes tidligere turistchef Rikke Friis i øvrigt direktør.

Nu håber hun på, at det lykkes for Tørring Campings bestyrelse at finde den rette person til at overtage roret.

Medaljen har også en bagside, måtte Betina Nygaard Johansen i sommer konstatere. Hun har af hensyn til sin familie har valgt at sige stop for campinglivet  og skal nu i stedet være daglig leder i Mønsted Kalkgruber. Foto: Mads Dalegaard

- Tørring Camping har ikke nået sit maks endnu, men jeg har nået mit maks. Så nu skal nøglerne videre til nogle nye, der kan se tingene med nye øjne. Det er både sundt for Tørring Camping, for campisterne og byen, slår Betina Nygaard Johansen fast.

Ifølge formand for Tørring Camping Jens Ewers er man meget tæt på at kunne præsentere en ny bestyrer. De sidste detaljer skal dog lige falde plads, inden bestyrelsen kan offentliggøre navnet.

Hør Bettina Nygaard Johansen fortælle om sin tid som campingmutter i Tørring her:

Annonce
Tørring Folkeblad

Kom til dobbeltkoncert med Vankelmod og TaLeTid

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene stiger igen markant og især hos skoler: - Vi venter hvert minut på at få flere selvtests

Annonce
Tørring Folkeblad

70 år og stadig aktiv elektriker

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Kommune udvider åbningstider markant i flere kviktestcentre

Hedensted/Juelsminde Avis

Tredobbelt brand i weekenden: Både container, skorsten og hjemmebygget sauna stod for skud

Brædstrup Avis

Corona skabte kæledyrs-eksplosion: Travle dyrlæger ansætter ny kollega

Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene flader ud, men ligger fortsat højt: 14 sogne stadig helt i rødt

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Vi vil gerne have sundhedsråd om modermærker, men ikke om rygning

Annonce