Annonce
Tørring Folkeblad

Childart vil sprede blomsterkunst i hele kommunen: Tegneskole i vinterferien sætter projektet i gang

Else Fredlev håber at laminerede blomster som disse vil sprede sig over hele kommunen på Billedkunstens Dag, 17. marts. Privatfoto
- Vi har brug for dejlige børnekunstoplevelser rundt i byerne, når vi er ude at gå tur og venter på forårsblomsterne, lyder det fra Childart i Aale, der sammen med Hedensted Kommune laver tegneskole for børn i vinterferien.

Aale: Når det 17. marts er billedkunstens dag vil der dukke laminerede blomster op over hele kommunen.

Det håber børnekunstforeningen Childart i hvert fald på. Sammen med Tørring-Uldum Kunstforening og Kulturskolen i Hedensted Kommune ønsker de at lave et tilbagevendende event hvert år på billedkunstens dag, hvor der popper kunst op over hele kommunen. I år er temaet blomster.

- Vi har brug for dejlige børnekunstoplevelser rundt i byerne, når vi er ude at gå en tur og venter på forårsblomsterne. Børnekunst i form af blomster vil vi gerne placere et sted, hvor mange går forbi og får lyst til et stop og læse, hvem der har lavet blomsterne, fortæller Else Fredlev.


Børnekunst i form af blomster vil vi gerne placere et sted, hvor mange går forbi og får lyst til et stop

Else Fredlev


Startskuddet på projektet lyder i vinterferien, hvor man via Aktiv Ferie på Hedensted Kommunes hjemmeside kan tilmelde sig en online aktivitet. Efter tilmeldingen vil man blive inviteret ind i en Facebookgruppe, hvor der er en film, som fortæller, hvordan man kan gøre. Her vil også ligge billeder af blomster, som andre har lavet.

- Du vælger selv, hvordan du vil lave dine blomster. Du kan f.eks. tegne og farvelægge din blomst. Du kan også rive stykker af f.eks. blade og reklamer og lime på din blomst. Når du er færdig med din blomst, skal du huske at skrive dit navn på, så vi kan se, at det er dig, der har lavet den, lyder det fra Else Fredlev, der efterfølgende vil sørge for at laminere blomsterne og sætte dem på rundstokke.

Hun håber også, at skoler, kirker mv. vil deltage i projektet, ligesom man også selv er velkommen til at lave blomster, laminere dem og 17. marts sætte dem op på et udpeget sted i sin by.

Annonce

Første steder er udpeget

Else Fredlev har allerede lavet de første aftaler med lokalråd og borgerforeninger om, hvor blomsterne skal placeres.

I Aale vil blomsterne stå ved skolen ud mod Brædstrupvej, i Rask Mølle vil blomsterne få en plads på Banebuen, og i Uldum bliver de placeret på Orlas Plads.

- Vi håber på rigtig mange flotte blomster som kan udsmykke i byerne i hele Hedensted Kommune, og skoler og lokalråd er meget velkomne til at kontakte mig om projektet, lyder det fra Else Fredlev.

Hun kan kontaktes på tlf: 23 69 63 64 eller else@fredlev.eu

Udover blomsteraktiviteten er der også mulighed for at tilmelde sig en række tegneskoler i vinterferien. Tegneskolerne foregår på platformen Zoom, og man kan tilmelde sig på Hedensted Kommunes hjemmeside under Aktiv Ferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nu skal der sættes pris på lokale butikker: Detailhandelspris uddeles for første gang

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Annonce