Annonce
Tørring Folkeblad

Coop har talt: Brugsen bliver, hvor den er

I 2017 investerede Coop og Uldums-borgere i fællesskab 1,2 mio. kr. til en ombygning af den eksisterende brugs. Begrundelsen for, at brugsen ikke ønsker at flytte, kan muligvis findes i den investering. Arkivfoto
Ideen om at flytte Dagli' Brugsen i Uldum hen til rådhusgrunden er nu endelig sparket til hjørne. I stedet kan der blive plads til flere boliger.
Annonce

Uldum: Det kommer ikke på tale at flytte Dagli' Brugsen i Uldum fra den nuværende placering på I.P. Hansensvej til en nybygget butik på rådhusgrunden. Det står klart efter onsdagens borgermøde i Uldum, hvor flere hundrede borgere var mødt op for at høre om kloakseparering.

Da byens borgere nu alligevel var samlet benyttede byrådspolitiker Claus Thaisen fra borgergruppen lejligheden til at gøre status på, hvad der skal ske med det centrale rådhus-areal midt i byen, når de ca. 80 medarbejdere forventeligt til september 2020 flytter ind i et nyt rådhus i Tørring.

Og status er altså, at der ikke skal laves en butik på den centrale grund.

I følge Coops kædedirektør for Dagli' Brugsen, Torben B. Andersen, har de efter længere tids drøftelser om sagen med Hedensted Kommune, nemlig besluttet, at man ikke ønsker at flytte butikken.

- Vi har en god butik i Uldum, der fungerer i dag, men der er også begrænset adgang til parkeringspladserne, og derfor har vi også været interesseret i projektet.

- Men efter at have regnet på tallene mange gange og med mange forskellige modeller, har vi konkluderet, at det økonomisk er en for stor chance at tage at flytte brugsen, fortæller Torben B. Andersen, der understreger at Hedensted Kommune har strukket sig meget langt i processen.

Annonce

Ærgerligt, men...

At Uldums borgere så sent som for to år siden via crowdfunding investerede 1,2 mio. kr. til nyt inventar til den eksisterende brugs har også medvirket til Coops beslutning.

- Vi ville selvfølgelig kunne genbruge noget af det, men der vil også skulle meget nyt til. Samtidig vil vi i et nybyggeri få en formodentlig højere husleje end i dag, uddyber Torben B. Andersen.

Coops beslutning vækker ærgrelse.

- Det betyder, at vi sandsynligvis ikke kan få det butikscentrum, vi havde håbet på. Bliver der ikke butik, bliver der til gengæld plads til flere boliger på grunden, lyder det fra byrådspolitiker Claus Thaisen (S), der også sidder med i den borgergruppe fra Uldum, der har arbejdet med udviklingen af Uldum Midtby.

Han tror ikke umiddelbart på, at andre dagligvare-butikker, kunne være interesseret i at etablere sig på rådhusgrunden, men hvis de er, skal de henvende sig nu, lyder opfordringen.

- Vi har været i dialog med flere kæder, men de vil kun etablere sig i Uldum, hvis de kan komme til at ligge ud til Skanderborgvej og gerne oppe ved rundkørslen for enden af Højskolebakken. Vi finder det dog ikke særligt attraktivt for Uldum med en butik uden for bymidten, lyder det fra Claus Thaisen.

Annonce

Til børn og seniorer

Nu bliver en række arkitektfirmaer i stedet inviteret til at komme med deres bud på, hvordan et rent boligbyggeri på rådhusgrunden kan udformes.

Oplægget er i følge Claus Thaisen, at der skal laves omkring 25 lejeboliger på grunden, og at boligerne skal henvende sig både til børnefamilier og seniorer.

- Flere og flere børnefamilier er interesseret i lejeboliger, så man slipper for at klippe græs og male udhængs-brædder, og vi tror på, at det i kombination med seniorboliger, kan noget, lyder det fra Claus Thaisen.

Håbet er, at spaden til de nye boliger kan sættes i jorden til september næste år (2020), og at lejlighederne står indflytningsklare 1. januar 2022.

Det var oprindeligt planen, at Dagli' Brugsen i Uldum skulle flytte over på en del af rådhusgrunden i Uldum, efter det gamle rådhus forventeligt rives ned i efteråret 2020. Men nu har brugsen besluttet sig for at blive, hvor den er. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Flere boliger på vej

De nye boliger på rådhusgrunden bliver i øvrigt ikke de eneste nye boliger, Uldum har i sigte. På borgermødet kunne Claus Thaisen afsløre, at de indledende øvelser til udstykning af knap syv hektar stort boligområde mellem Kærvejen og Lille Kongens Ager er igangsat.

Planen er, at Uldum-borgere i løbet af efteråret skal bidrage til at finde ud af, hvilken type boliger, der skal være på arealet.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Grundtvig for nydanskere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Teater på sognegården

Tørring Folkeblad

BID bliver virtuelt

Annonce