Annonce
Tørring Folkeblad

Corona aflyser sundhedsuge i Tørring: Begrænset, hvad der kan laves af aktiviteter

Uge 42 skulle have stået i sundhedens tegn i Tørring, men det har vist sig at være stort set umuligt at afvikle nogen aktiviteter, der giver mening under den nuværende coronasituation, og derfor udskydes ugen til et senere tidspunkt. Arkivfoto: Morten Pedersen
Et væld af sunde aktiviteter var planlagt til at løbe af stablen i Tørring i uge 42, men de skærpede coronarestriktioner gør, at man har valgt at udskyde projektet på ubestemt tid.
Annonce

Tørring: Kan man lave en blodtryksmåling uden at have unødig tæt kontakt?

Kan man invitere børn ind i butikken for at hente en opskrift på sunde boller, når man samtidig anbefaler, at kun er person pr. hustand tager ud at handle, eller kan man stille kurve med gratis frugt op i byens butikker, når man ikke må dele noget ud i skolen, der ikke i forvejen er pakket ind?

Ideerne fra Tørrings butikker, foreningsliv, fysioterapeuter mm. til at sætte fuld fokus på både fysisk og mental sundhed i uge 42 har været mange. Men desværre har udfordringer i forhold til at afvikle aktiviteterne uden at komme på kant med de gældende coronaanbefalinger været mindst lige så mange.

Det har arrangørerne måtte sande, og derfor har man valgt at aflyse sundhedsugen i uge 42.

- Det er rigtig ærgerligt, men konklusionen i handelstandsforeningens bestyrelse og aktivitetsudvalg er, at det ikke giver mening at gennemføre ugen i den tiltænkte form. Flere af de planlagte aktiviteter kan ikke gennemføres, og andre vil kun kunne gennemføres med nogle særlige foranstaltninger, lyder det fra handelstandsforeningens formand Henrik Hornemann.

Annonce

Måske senere

Ideen om en hel uge med fokus på sundhed blev født på de såkaldte BID-møder, der er et samarbejde mellem byens butikker, foreningsliv, erhvervsliv, offentlige institutioner og borgere om at skabe mere liv mellem husene. Og temaet blev valgt ud fra, at vi er i en tid, hvor der er ekstra meget behov for at sætte fokus på både fysisk og mental sundhed.

Mange føler sig ensomme og isolerede, den fysiske sundhed kan være sværere at opretholde, når arbejdspladsen pludselig ligger side om side med slikskabet, og usikkerheden om den nærmeste fremtid kan give bekymringer, der kan påvirke psyken.

Henrik Hornemann håber, at al forarbejdet til ugen ikke er helt spildt.

- Som situationen i Danmark er lige nu, er temaet yderst relevant, men timingen for eksekveringen er bare ikke den rette. Der er heldigvis født så mange ideer , at vi - når den rette tid kommer - relativt nemt kan trække projektet op af skuffen igen, lyder det fra Henrik Hornemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Booktalks på bibliotekerne

Annonce