Annonce
Tørring Folkeblad

Coronasmitten falder og vaccineudrulningen er i fuld gang i Hedensted Kommune

66-årige Bodil Knudsen, der bor på Øster Snede Plejehjem, bliver vaccineret af læge Jette Mikkelsen fra Hedensted Lægehus onsdag 6. januar 2021, som en af de første i Hedensted Kommune. Foto: Mads Dalegaard
Incidenstallet i Hedensted Kommune har ikke været så lavt siden efteråret, plejehjemsbeboerne er vaccineret og de hjemmeboende plus-65-årige får nu stikket.
Annonce

Hedensted: Alle de plejehjemsbeboere i Hedensted Kommune, der har sagt ja til at blive vaccineret, fik det første stik 6. januar. Samtidig blev halvdelen af medarbejderne på plejehjemmene også vaccineret.

Man er også i fuld gang med at vaccinere de plus-65-årige, som er hjemmeboende og får praktisk hjælp og personlig pleje. Derefter går turen til gruppen af borgere, der er fyldt 85 år, men klarer sig selv.

- Mange ringer med henblik på at høre, hvornår det bliver deres tur, men der er ingen grund til at ringe. Der er 12 trin, og alle er tænkt ind. Når det bliver ens tur, bliver man kontaktet eller får et brev via e-boks eller et papirbrev, siger René G. Nielsen, chef for Social Omsorg i Hedensted Kommune.

Annonce

Stor lettelse

Incidenstallet, altså antallet af positive per 100.000 borgere, er fortsat faldende i Hedensted Kommune. Mandag morgen ligger det på 88, mens det op mod weekenden lå på 96. Det er det laveste incidenstal siden efteråret.

En af de første, der fik coronavaccinen i kommunen var 66-årige Bodil Knudsen, der er beboer på Øster Snede Plejehjem og døjer med dårligt hjerte, sukkersyge og astma.

- Det er en stor lettelse, fordi det bliver nemmere at være sammen med mine børn igen. Da jeg var hjemme på juleferie, havde jeg ikke set min søn og min datter på Sjælland i næsten et år, siger Bodil Knudsen og bekræfter, at det netop var på grund af risikoen for corona, at de har holdt sig adskilt.


Mange ringer med henblik på at høre, hvornår det bliver deres tur, men der er ingen grund til at ringe. Der er 12 trin, og alle er tænkt ind. Når det bliver ens tur, bliver man kontaktet eller får et brev via e-boks eller et papirbrev.

René G. Nielsen, chef for Social Omsorg, Hedensted Kommune


Bodil Knudsen ser også frem til ikke at skulle bekymre sig om risikoen for at tage smitte med hjem til plejehjemmet, når andet stik er i hus.

De første plejehjemsbeboere blev vaccineret i Hedensted kommune 6. januar 2021, blandt andet på  Øster Snede Plejehjem. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce