Annonce
Tørring Folkeblad

Corona blandt personale presser vuggestue: Opfordrer forældre til at holde børn hjemme

Tørring Børnehus kunne sidste år fejre 50 års fødselsdag. Lige nu er institutionen presset af mange sygemeldinger blandt personalet i vuggestuen pga. corona. Arkivfoto
Halvdelen af personalet i Tørring Børnehus' vuggestue er i øjeblikket smittet med corona, og på grund af høj beskæftigelse er der ingen vikarer at trække på. Derfor har dagtilbudsleder Tore Knudsen været nødt til at bede forældre om hjælp.

Tørring: Et smitteudbrud med corona i Tørring Børnehus betyder, at børnehuset har været nødt til at opfordre forældre til at holde deres børn hjemme, hvis de har mulighed for det.

Udbruddet er isoleret til to vuggestuegrupper, og var alle børn mødt op onsdag, ville der kun have været tre medarbejdere til at passe 16 vuggestuebørn, fortæller leder af det lokale dagtilbud Tore Knudsen.

-  Det er meget kritisk at være så få en hel dag. En overgang troede jeg, vi kun havde to medarbejdere, men heldigvis kom der et negativt svar på en test.

Annonce

- På grund af den høje beskæftigelse har vi dog ingen vikarer at trække på, så derfor blev jeg nødt til at bede forældrene om hjælp, fortæller Tore Knudsen, der tirsdag aften sendte en besked ud til forældrene med en opfordring om at lade sig teste og holde deres børn hjemme, hvis der var mulighed for det.

En opfordring, som han onsdag morgen kunne konstatere, at mange til hans store lettelse havde mulighed for at følge.

- Så vi ser ud til at holde skindet på næsen i denne omgang. Det er en hel fantastisk opbakning fra forældrene, som vi er dybt taknemmelige for, fortæller Tore Knudsen, der dog også er fuld bevidst om, at forældrene ikke i længere tid vil kunne holde børnene hjemme.

Også andre steder

I følge Hedensted Kommunes nye dagtilbudschef Morten Kristensen er situationen i Tørring ikke en enlig svale. Mindre coronaudbrud og deraf følgende personalemangel har fundet sted flere gange i kommunens institutioner den seneste tid.

- Det popper op forskellige steder fra dag til dag, men indtil videre har de enkelte institutioner kunnet klare det selv med stor hjælp fra forældre og personale. Institutionerne har været rigtig gode til at navigere i det og finde pragmatiske løsninger. Vi sætter også stor pris på forældrenes velvilje, da det er en rigtig stor hjælp, når de har mulighed for at holde deres børn hjemme. Samtidig er vi selvfølgelig meget bevidste om, at der er en pasningsgaranti, lyder det fra Morten Kristensen

Tore Knudsen har været leder af de to børnehaver i Tørring siden 2018. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Kommunen har mulighed for at sende andet personale, f.eks. administrativt personale, kommunalt ansatte psykologer og lignende ud for at hjælpe i en presset situation eller flytte personale mellem institutionerne, men indtil videre har det ikke været nødvendigt.

Ligesom det heller ikke har været nødvendigt at indskrænke åbningstiden eller holde helt stuer eller institutioner helt lukket som i yderste konsekvens også kan være en mulighed.

Annonce

Svært at flytte personale

I følge Morten Kristensen vil man, så vidt det er muligt, helst undgå at flytte rundt på personale. Dels for at undgå smittespredning og dels for, at der ikke kommer efterslæb med opgaver andre steder.

Det møder stor forståelse hos Tore Knudsen i Tørring.

- Jeg har f.eks. haft en snak med en tidligere ansat, der havde tilbudt at hjælpe os, men hun måtte efter nærmere overvejelse trække tilbuddet tilbage. Vi er lagt ned af coronasmitte, så ingen har jo helt forståeligt lyst til frivilligt at stikke hånden ind i sådan en hvepserede.

- Vi er heller ikke interesserede i at flytte personale fra børnehavegruppen til vuggestuen, da vi risikerer at smitten spreder sig dertil. Vi holder jo netop afdelingerne adskilt i øjeblikket for at undgå smittespredning, konstaterer Tore Knudsen.

Det er meget kritisk at være så få en hel dag. En overgang troede jeg, vi kun havde to medarbejdere, men heldigvis kom der et negativt svar på en test.

Tore Knudsen
Annonce
Tørring Folkeblad

Kom til dobbeltkoncert med Vankelmod og TaLeTid

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene stiger igen markant og især hos skoler: - Vi venter hvert minut på at få flere selvtests

Annonce
Tørring Folkeblad

70 år og stadig aktiv elektriker

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Fik hjælp til at åbne: Nu står kunstbutikken på egne ben

Hedensted/Juelsminde Avis

Kommune udvider åbningstider markant i flere kviktestcentre

Hedensted/Juelsminde Avis

Tredobbelt brand i weekenden: Både container, skorsten og hjemmebygget sauna stod for skud

Tørring Folkeblad

Netto skal have nyt butikskoncept: Lukker helt ned i tre uger

Brædstrup Avis

Corona skabte kæledyrs-eksplosion: Travle dyrlæger ansætter ny kollega

Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene flader ud, men ligger fortsat højt: 14 sogne stadig helt i rødt

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Vi vil gerne have sundhedsråd om modermærker, men ikke om rygning

Hedensted/Juelsminde Avis

Lene fik fire-dobbelt bypass-operation: Arbejdet i Hjerteforeningen får mig til at tænke mindre på mine dårligdomme

Annonce