Annonce
Tørring Folkeblad

Døgnåbent på genbrugsstation udvides til Hornsyld

Borgerne er glade for døgnordningen på Remmerslund Genbrugsstation. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Næsten 5000 borgere er tilmeldt ordningen på Remmerslund Genbrugsstation i Hedensted, og nu vil politikerne også have døgnåbent i Hornsyld. Kalhave og Klakring forsætter med nuværende åbningstider.

Annonce

Hedensted: Lørdag formiddag er stadig det tidspunkt, der er mest trængsel på kommunens genbrugsstationer. Men flere gør også brug af den nye mulighed for at aflevere tomme vinflasker og gamle ugeblade på mere skæve klokkeslet.

Siden 1. september sidste år har Remmerslund Genbrugsstation haft døgnåbent, og næsten 5000 borgere har valgt at tilmelde sig ordningen.

Det betragter politikerne i teknisk udvalg som en succes, og de har derfor besluttet, at ordningen skal fortsætte - og samtidig indføres på genbrugsstationen i Hornsyld.

- Brugerne er meget tilfredse, og døgnordningen opfattes som god service. Samtidig er der ikke ret store udgifter forbundet med den, og derfor vil vi gerne udbrede den yderligere. Det er ret oplagt at gøre det i Hornsyld, fordi den station ligger for sig selv. I Kalhave og Klakring kan det give nabogener, og derfor vil vi ikke umiddelbart indføre døgnåbent der, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Det går generelt lidt bedre med at sortere skrald i Hedensted Kommune. Arkivfoto: Morten Marboe
Annonce

Billig ordning

Selvom der er næsten 5000 borgere tilmeldt døgnordningen, er det langt fra samme antal, der har gjort brug af den, viser kommunens analyse.

Kun cirka en femtedel af de tilmeldte borgere har rent faktisk afleveret skrald i de ubemandede åbningstider, og i alt har der været ca. 3.300 besøg i de tidsrum. Det svarer til, at omkring tre procent af besøgene sker uden for normal åbningstid.

Mere skal der dog heller ikke til, for at det rent økonomisk er forsvarligt.

- Etableringen har kostet godt 800.000 kr. ud af stationens samlede budget på 6,3 mio. kr. Hvis der sættes en afskrivningsperiode på otte år, svarer det til omkring 2,4 procent af stationens samlede budget, forklarer Lene Tingleff.

Annonce

Flere sorterer

Inden ordningen blev indført, var der en bekymring for, hvorvidt flere borgere ville benytte nattens mulm og mørke til at skille sig af med skraldet uden at dele det op, men den bekymring er blevet gjort til skamme.

- Vi har lige fået lavet en analyse af "resten småt"-fraktionen fra de fire genbrugsstationer, og Remmerslund adskiller sig på det punkt ikke fra de andre. Derimod viser tallene, at Remmerslund har fået relativt mere genanvendeligt affald end de øvrige stationer i perioden, siger Lene Tingleff.

Og det falder godt i tråd med politikernes hensigt med døgnordningen.

- Vi vil gerne gøre det nemmere for borgerene at komme af med deres skrald, for vi håber, det kan give en højere genanvendelsesprocent. Noget tyder altså på, at det virker, siger Lene Tingleff.

Der er ikke personale på pladsen på de skæve tidspunkter, men der er videoovervågning, og man åbner lågen via en kode, så kommunen kan registrere, hvem der bruger genbrugsstationen og hvordan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Annonce