Annonce
Tørring Folkeblad

Dagligvarehandel slår alle rekorder: Superbrugsen Tørring har omsat for 50 millioner kroner i år

Superbrugsen i Tørring har for første gang nogensinde omsat for 50 mill. kroner på et år. Foto: Mads Dalegaard
Lukkede restauranter og hjemmeferie har sendt Superbrugsen Tørrings omsætning i vejret. Forleden rundede man for første gang i butikkens 132 års levetid en årsomsætning på 50 millioner kroner.
Annonce

Tørring: 2020 har på alle måde været et specielt år og det kan også mærk,es på SuperBrugsen Tørrings omsætning.

Med lidt over 14 dage tilbage af året kunne uddeler Henrik Hornemann forleden overraske en kunde med en gavekurv, da hendes indkøb udløste, at årets omsætning i den lokale dagligvarehandel rundede 50 millioner kroner.

En årsomsætning, som butikken i dens 132 års levetid, aldrig før har præsteret. I følge Henrik Hornemann kan rekordomsætningen langt hen ad vejen tilskrives coronaens præg på 2020.

- Corona har været skidt for rigtig meget, men  for dagligvarehandlen har det også betydet store vækstrater. De sidste mange år er antallet af mennesker, der med jævne mellemrum spiser ude, vokset meget, men nu, hvor restauranterne har været lukket, er de kommet tilbage i dagligvarebutikkerne, for de skal jo stadigvæk spise aftensmad, fortæller Henrik Hornemann.

Andre årsager til stigningen i omsætning er også, at der har været mindre grænsehandel, mindre rejseaktiviteter, og så har man nok også levet lidt ekstra godt og har forkælet sig selv lidt mere end vanligt, vurderer Henrik Hornemann.

Annonce

Hver dag nye regler

Derfor vil han heller ikke garantere at næste års omsætning bliver på samme niveau.

- Selvfølgelig håber jeg da også, at en del af vores vækst er en helt traditionel sund vækst, som følge af, at vi har en god forretning, og der er befolkningstilvækst i Tørring, så jeg håber da og tror da også på, at vi kan bevare samme omsætning næste år. På den anden side, så har jeg også fuld forståelse for, at når alt det her er ovre, måske i andet halvår 2021, så er folk sultne efter at komme ud at spise og rejse igen, lyder det fra Henrik Hornemann.


Corona har været skidt for rigtig meget, men for dagligvarehandlen har det også betydet store vækstrater.

Henrik Hornemann, uddeler


Han beretter om et år, hvor der er trukket store veksler på personalet.

- Personalet har været helt vildt omstillingsparate. Det føles næsten som hver dag nye regler, og her i efteråret har jeg næsten dagligt haft en medarbejder, jeg har måtte bede om at blive hjemme pga. snue, at de er nær kontakt til en smittet e.l. Det betyder, at jeg ofte har været nødt til at bede folk om at komme på arbejde med kort varsel, fortæller Henrik Hornemann.

Den store omsætning betyder i følge uddeleren også, at resultatet på bundlinjen bliver tilfredsstillende for brugsen. Det betyder blandt andet, at brugsen allerede har investeret ekstra i julebelysning, at der kommer nyt udstyr til slagterafdelingen og at der hurtigere kan spares op til at omlægge kølesystemet fra freon til CO2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce