Annonce
Tørring Folkeblad

Dan købte gademusik-billet uden at kende programmet: -Endelig sker der noget i byen

På trods af en temmelig grå himmel var humøret højt til Uldum Gademusik Ultra, der løb af stabelen lørdag på Uldum Stadion. Foto: Michael Svenningsen
Omkring 500 publikummer lagde lørdag vejen forbi Uldum Stadion til et Gademusik-Ultra arrangement. Efter tre år uden den vante gademusikfestival havde bestyrelsen bag håbet på at sælge omkring dobbelt så mange billetter.

Uldum: - Det er lørdag, vi er i Uldum. Det bliver ikke meget vildere end det her.

Søren Sko fra "Sko & Torp" smiler skævt, mens de omkring 100 publikummer foran scenen på Uldum Stadion løfter fadøllen til en hilsen.

Bagved, ved bordene, sidder 2-300 yderligere og lytter med på popduoens hits fra 1990'erne.

Annonce

Det er lørdag eftermiddag, og vi er til Gademusik Ultra i Uldum. Et arrangement, som folkene bag den traditionsrige Uldum Gademusikfestival står bag. 12 timers musik fra to scener på Uldum Stadion, som en kompensation og plaster på såret for, at den 25-årige tradition med gademusik i Uldum nu i tre år ikke er blevet realiseret. Først pga. initiativtager Flemming Sønderups død og de to følgende år pga. corona.

Bakker op

Selvom lørdagens arrangement på mange punkter adskilte sig fra det vante, var de to brødre Dan og Jes Salomonsen, samt kammeraten Søren Juul ikke i tvivl om, at de sammen med deres kærester skulle afsted.

- Jeg havde faktisk ikke set programmet, inden jeg købte billetten. Når det nu endelig lykkes at stable noget på benene i lokalområdet, så vil jeg også gerne bakke op om det. Vi har savnet både gademusikfestivalen og Vikingefesten, så det er skønt, der endelig sker noget, fortalte Dan Salomonsen.

Malene Petersen, Dan Salomonsen, Camilla Skau, Jes Salomonsen, Søren Juul og Maja Mølby nød alle muligheden for at høre musik og møde folk fra lokalområdet. Foto: Michael Svenningsen

For gademusikkens formand Dennis Refsgaard er det netop glade mennesker som Dan Salomonsen, der gør de seneste ugers intense arbejde med at stable Ultra-festivalen på benene det hele værd.

- De sidste to til tre uger har været ekstremt travle. Det er jo et helt nyt setup for os, så vi har ikke kunnet gøre noget på rutinen, og samtidig har vi ikke haft helt så mange frivillige. Fredag, da vi gjorde klar, gik jeg 17 km rundt her på pladsen, men når jeg ser, folk står og hopper foran scenen og er glade, så er det det hele værd, fortalte Dennis Refsgaard, mens han sammen med Else Mogensen fra bestyrelsen hvilede benene ved udgangen til festpladsen.

Annonce

Kendte navne

Hvor den traditionelle gademusikfestival i høj grad er præget af amatørmusikere, bestod lørdagens program af mere professionelle musikere. Almen kendte navne som Thomas Buttenschøn, Sko & Torp samt Nikolai og Piloterne kombineret med nogle af gademusikkens greatest som JC Hawkins and his Model A Playboys, Rock Nalle og den allestedsnærværende Martin Jønsson. Det hele bundet sammen af Amin Jensen som konferencier.

Den lokale musiker Martin Jønsson havde hjulpet med at få de mange musikere til at optræde i Uldum, blandt andet 90'er duoen Sko&Torp var på scenen. Foto: Michael Svenningsen

Programmet, samt det faktum, at festivalen var flyttet fra Uldums gader til Uldum Stadion, er ifølge Dennis Refsgaard ikke blevet lige vel modtaget alle steder.

- Nogle er blevet lidt småfornærmede over, at det ikke er, som det plejer, men vi blev nødt til at holde det på stadion for at kunne tjekke coronapas, og samtidig tror vi også på, at der er brug for flere større navne til gademusikfestivalen fremover for at kunne blive ved med at trække publikum til, fortalte Dennis Refsgaard, der også understreger, at alternativet havde været ingenting.

Annonce

Usikker økonomi

Sammen med den øvrige bestyrelse havde han håbet på at sælge omkring 1000 billetter til dagen, men havde sidst på eftermiddagen kun nået omkring halvdelen.

- Det havde ikke gjort noget, hvis solen havde skinnet lidt mere på os i dag, men nu må vi se, hvordan det hele ender, hvor meget fadøl, vi kan få solgt, og om vi kan få økonomien til at hænge sammen, sluttede Dennis Refsgaard med et smil.

Festivalen slutter kl. 22 lørdag. Om der bliver en traditionel gademusikfestival i Uldum den første weekend i juli næste år er endnu ikke afgjort. Arrangementet vil til den tid være udfordret af et omfattende kloakarbejde i byen samt byggeri på rådhusgrunden.

Dennis Refsgaard har siddet i bestyrelsen for gademusik-festivallen i flere år, men overtog formandsposten for efter Flemming Sønderup i 2019. På grund af corona, skulle der gå tre år inden hans første arrangement. Foto: Michael Svenningsen
Folk i alle aldre deltog i festivalen. Foto: Michael Svenningsen
Omkring 500 personer hyggede sig på pladsen, der var dog plads til i alt 2000. Foto: Michael Svenningsen
Uldum Gademusik Festival lavede en light-udgave af festivalen på Uldum Stadion lørdag 28. august. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: Om høst og mørkning

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

14 svømmere, fire løbere, et fodboldhold og en enkelt kuglestøder hædret for sportsresultater

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Frisør lukker salon midlertidig på grund af coronasenfølger

Hedensted/Juelsminde Avis

SF: Vi vil investere i mennesker og anviser også penge

Tørring Folkeblad

Ny mandagsklub havde succes fra dag et

Tørring Folkeblad

Sognegård: Vi regner ikke med det bliver et problem at finde Sørens afløser

Tørring Folkeblad

Loppemarked skal skaffe penge til nye stole og borde

Tørring Folkeblad

Trods bugnende ordrebøger: Mangel på arbejdskraft får sognegårds-forpagter til at kaste håndklædet i ringen

Hedensted/Juelsminde Avis

Kristendemokraterne ønsker sig en ældrepleje i topklasse

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik om "trafikfarligt græs": Jeg efterlyser handling, så både trafiksikkerheden og trygge bilister igen kan forenes

Tørring Folkeblad

Lille landsby fejrer 100 års jubilæum: Skovby blev bygget af husmænd

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådsmedlemmer: Hedensted skal være Danmarks bedste kommune at være frivillig i

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 36

Hedensted/Juelsminde Avis

Deltidsbrandmand gennem 10 år: Jan glemmer fødselsdage, men ikke datoen for sin første vagt

Hedensted/Juelsminde Avis

Vi vil gerne i valgforbund med KD og R, hvis Birgit Jakobsen fortsat vil pege på Kasper Glyngø som borgmester

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Skattestigning er ikke en farbar vej

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik til forslag om skattestigning: En meget let, men også en meget visionsløs tilgang til et budget på omkring tre mia. kr.

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Socialdemokratiet var tv-producent, ikke kommunen

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Hvor mon DF vil skære for at betale for ældrepolitikken?

Tørring Folkeblad

Se billederne: Sådan ser første halvdel af næsten tre mio. kr. dyrt aktivitetsområde ud

Hedensted/Juelsminde Avis

Virksomhed leverer syv frivillige brandmænd til trængt station: - Du behøver ikke at være Superman

Tørring Folkeblad

Forsinket genforeningsfest i Lindved

Hedensted/Juelsminde Avis

Vi nuværende medlemmer af seniorrådet håber på, at mange energiske afløsere står parat

Annonce