Annonce
Tørring Folkeblad

Dansede penge ind til ny efterskole

Noah Zeeberg er i dag elev på Lundagerskolen i Lund, men vil meget gerne på efterskole i 2020. Derfor har hans forældre Lene og Claus Zeeberg engageret sig i arbejdet med at etablere en efterskole for udviklingshæmmede i Jylland. Privatfoto
Søndag blev der svedt i Rask Mølle Hallerne, hvor der blev danset penge ind til en nystartet efterskole for udviklingshæmmede. 15-årige Noah Zeeberg fra Rask Mølle håber at blive én af de nye elever på efterskolen.

Rask Mølle: Hvorfor skal et barn, der har det lidt svært, ikke også have mulighed for at gå på efterskole?

Sådan lyder det fra Claus Zeeberg fra Rask Mølle, der er far til 15-årige Noah Zeeberg, der er udviklingshæmmet. Han sidder i bestyrelsen for Kvie Sø Efterskole, der er en kommende efterskole for udviklingshæmmede unge, og havde søndag inviteret til indsamlingsevent i Rask Mølle til fordel for etableringen af efterskolen.

Efterskolen, der ligger ved Ansager og er den anden efterskole i landet for udviklingshæmmede, håber at kunne starte op efter sommerferien, men mangler stadig den sidste økonomi og elever.

Derfor kunne man i Rask Mølle søndag for 100 kr. få to timers undervisning af Nanne Siff Rasmussen i "Hit Fit Dance". Et tilbud som 40 personer havde taget imod, og der blev derfor samlet 4000 kr. ind til efterskolen.

- Det var en rigtig fin formiddag. Selvfølgelig kunne vi godt have været nogle flere, men sådan er det jo altid. Vi har fået god opbakning til arrangementet og har bl.a. fået lov til at låne hallen gratis, og brugsen donerede frugt og vand, fortæller Claus Zeeberg, der opfordrer til, at man kigger forbi Kvie Sø Efterskoles hjemmeside, hvis man vil vide mere om, hvordan man bidrager til projektet, uden det nødvendigvis involverer dans.

Claus Zeeberg har været med i arbejdet med at etablere Kvie Sø Efterskole det seneste halvandet år, og projektet er nået så langt, at der er ansat en forstander, og de første 30 elever er indskrevet til skolestart efter sommerferien. For at drømmen kan blive virkelighed, kræves der dog en egenfinansiering på 2,5 millioner kroner, som bestyrelsen er i fuld gang med at samle det sidste ind til.

Nanne Siff Rasmussen (forrest) dansede sammen med ca. 40 kvinder søndag formiddag to timers "Hit Fit Dance" til fordel for Kvie Sø Efterskole. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce