Annonce
Tørring Folkeblad

Dekorationer blev en levevej for Christina Reenberg

Christina Reenberg ved indgangsdøren til værkstedet, hvor hun tryller naturmaterialer om til kunstfærdige dekorationer. Foto: Peter Hald
Lokal dekoratør fik et gennembrud - har leveret dekorationer til Magasin i København.
Annonce

Skovby: Dekorationer kan være en kunstart i sig selv. Og hvis man er dygtig nok og tålmodig, så ender det måske med, at man kan leve af det.

Sådan er det gået for Christina Reenberg fra Skovby ved Rask Mølle.

Hun har tidligere drevet Flügger-malerforretning i Brædstrup og også har slået sine folder som billedkunstner og blomsterdekoratør hos Roberts Blomster samme sted. Men nu er hendes navn blevet kendt ud over bygrænsen. For nylig havde Christina Reenberg en dekorationsopgave i Magasin på Kgs. Nytorv i København, og hun har fået adskillige kunder fra større danske byer.

- Jeg gør bare det, jeg godt kan lide hver dag, fortæller hun.

Eksempler på Christina Reenbergs dekorationer. Hun bruger ofte tørrede planter. Foto: Peter Hald
Annonce

Materialer fra naturen

Hendes gennembrud er ikke kommet "overnight" - det har krævet tid og tålmodighed.

Den 42-årige Christina Reenberg har i flere år finpudset sin evne til at lave dekorationer af tørrede blomster og planter og andre naturmaterialer, som hun ofte selv finder.

Med fingerfærdigt trylleri kan et bundt tørrede planter blive til en florlet "sky", der kan hænges op i loftet. Eller - som det er aktuelt nu - kan det være adventskranse og juledekorationer .

Christina Reenberg færdes stadig på hjemmebane i Brædstrup, men hendes værksted ligger nogle kilometer mod syd - langt ude på landet i en idyllisk ombygget stald til Rask Hovedgård i Skovby ved Rask Mølle.

- Jeg har ikke faste åbningstider, så folk laver aftaler - og de kan altså godt finde herud, fortæller Christina Reenberg.

De moderne sociale medier, især Instagram, er et nyttigt arbejdsredskab for hende. Hun tager mange billeder af sine kreationer, og så kan folk følge med i det nyeste nye. Det har en god effekt. Samtidig deltager hun også i udstillinger og designmesser, hvor dekoratører og designere mødes. I januar skal hun således deltage en stor bryllupsmesse i Aarhus. På den måde spreder det sig som ringe i vandet.

Annonce

Kan ikke lade være

- Jeg er uddannet blomsterdekoratør og tager stadig freelance dekoratøropgaver, men ellers kan jeg leve af det, jeg selv laver. Det er jo fantastisk. Og det er herligt, at jeg kan arbejde så meget hjemmefra - det synes mine to børn også - men jeg bruger jo også en del tid her i værkstedet. Hvis jeg får en ide, kan jeg ikke lade være med at tage fat og arbejde med tingene, fortæller Christina Reenberg.

Hun understreger, at det ikke er samlebåndsproduktion, hun har gang i. Ikke to dekorationer er helt ens.

Her er der gang i fremstillingen af en adventskrans. Det er en tidskrævende proces. Foto: Peter Hald
Christina Reenberg har brugt meget energi på at indrette sit værksted, der lige nu ånder af julestemning. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce