Annonce
Tørring Folkeblad

Den tidligere forstander blev borgmester: Nu er manden, der skal stå i spidsen for landets ældste efterskole fundet

42-årige Jacob Mangelsen er ny forstander på Flemming Efterskole. Pressefoto
Det bliver 42-årige Jacob Mangelsen fra Aarhus, der tiltræder som ny forstander på Flemming Efterskole. De 228 elever har stået uden forstander, siden Ole Vind ved årsskiftet tiltrådte som borgmester i Hedensted Kommune.

Flemming: Et "110 procent" enigt ansættelsesudvalg har nu valgt den person, der fremover skal stå i spidsen for Flemming Efterskole ved Rask Mølle.

Valget er faldet på 42-årige Jacob Mangelsen fra Gammel Kongsvang ved Aarhus, der begynder at arbejde på efterskolen 1. juni.

Det oplyser Flemming Efterskole i en pressemeddelelse.

Annonce

Den nye forstander beskrives som en person, der ikke er bange for at fejle. Han er far til tre børn på syv, 12 og 15 år og kommer fra en stilling som pædagogisk leder for indskolingen, mellemtrinnet og SFO’en på Rosenvangskolen i Viby.

Efterskoleverdenen er dog ikke ny for den 42-årige lærer. Før lederstillingen på Rosenvangskolen, hvor han har haft det direkte ledelsesansvar for godt 40 lærere og pædagoger, har Jacob Mangelsen tidligere været efterskolelærer på Helgenæs Naturefterskole samt viceforstander på Kragelund Efterskole ikke langt fra Flemming.

- Det bliver fantastisk at vende tilbage til efterskolelivet. Jeg er super tiltrukket af at være sammen med de unge i hele deres hverdag. Være med til at glædes og hjælpe dem, når det er svært. Spille dem gode, men også puste så hårdt, at de er ved at vælte, så de kommer ud som stærkere og mere hele mennesker på den anden side, lyder det fra Jacob Mangelsen i pressemeddelelsen.

Fokus på faglighed

Han tiltræder 1. juni som konsulent, så den konstituerede forstander, Anette Ebbe, får ro til at gøre det nuværende skoleår færdig, og per 1. august skifter titlen på Jacob Mangelsens visitkort så til forstander.

Jacob Mangelsen

42 år. Bor i Viby med sin kone Sidsel, der er jurist. Sammen har de tre børn. Filippa på 15 år, Ida-Marie på 12 år og Viggo på 7.

Fritiden foregår bl.a. på racercyklen, som han også har planer om skal bruges på turene til Flemming.

Er uddannet fra Århus Lærerseminarium og har en diplomuddannelse i offentlig ledelse

Karriere:

  • 2015-2022: Pædagogisk leder for indskolingen, mellemtrinnet og SFO’en på Rosenvangskolen i Aarhus
  • 2010-2015: Viceforstander på Kragelund Efterskole
  • 2007-2010: Efterskolelærer i bl.a. fysik/kemi og friluftsliv på Helgenæs Naturefterskole.
  • 2007: Skolelærer på Kragelundskolen i Aarhus.

Som enhver ny leder er det ikke Jacob Mangelsens intention at revolutionere noget fra dag et.  I pressemeddelelsen løfter han dog en flig af, hvor han gerne ser Flemming Efterskole flytte sig.

- I ansættelsesprocessen har jeg kunnet mærke en lyst fra skolens side til at udvikle sig endnu mere på den fagfaglige del af efterskolen, og det er et arbejde, som jeg rigtigt gerne vil gå i gang med, udtaler Jacob Mangelsen, der også ønsker et større fokus på, hvordan 9. klasse kan gøres mere attraktiv for de unge.

Annonce

Mistede sin storebror

I forhold til skolens store fokus på gymnastikken kommer den kommende forstander uden de store forudsætninger, og faktisk har han heller ikke selv gået på efterskole. Til gengæld fremhæver han Den Fri Ungdomsuddannelse, hvor han først var et år i New Zealand og derefter et år på friluftslinjen som en periode i hans liv, der i høj grad formede det menneske, han er i dag.

Jacob Mangelsen bruger gerne sin fritid på racercyklen og har også planer om at bruge den som transportmiddel til Flemming Efterskole. Pressefoto

Dertil kommer den livserfaring, som Jacob Mangelsen fik som 17-årig, da hans storebror døde i en skiulykke.

- Det var en svær tid, og den tragedie betød, at jeg måtte tage favntag med livet på en helt ny måde, og jeg har nok aldrig lært så meget på så kort tid, som jeg gjorde i den periode. Jeg lærte først og fremmest noget om, hvor kontrastfyldt livet kan være, men jeg lærte i høj grad også meget om, hvor forskellige vi er som mennesker, og hvor vigtigt det er at have respekt for den forskellighed. Det forsøger jeg som leder at leve op til hver eneste dag, lyder det fra den nye forstander.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Buschauffør blev overfuset og slået: Politi leder efter gerningsmanden

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

KD støtter friplejehjem i Løsning: Ældre bør have frit valg, når de skal på plejehjem

Tørring Folkeblad

Unge tog ansvar, efter møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Det er vigtigt at måle alle infrastruktur-investeringer efter samfundsøkonomisk rentabilitet, hvilket helt forsvinder i debatten om timedrift og togfond

Tørring Folkeblad

Salmeforfatter fortæller om livet

Tørring Folkeblad

Nyt tilbud: Nu kan seniorrådet træffes på biblioteket

Tørring Folkeblad

Cyklist blev påkørt og fik hjernerystelse: Bilist kørte videre

Hedensted/Juelsminde Avis

Modebutik i Hedensted er Gazelle for fjerde år i streg

Annonce