Annonce
Tørring Folkeblad

Der er hjælp at hente på genbrugsstationerne

De fire genbrugsstationer i kommunen tilbyder nu hjælp til at sortere affald. Arkivfoto
Vejledere vil i en sluse på kommunens fire genbrugsstationer øge opmærksomheden på at sortere genanvendelige materialer fra, så de ikke havner i ”Resten småt”. Det sker samtidig med at genbrugsstationerne får nye piktogramskilte.
Annonce

Hedensted: Folk i Hedensted Kommune er generelt dygtige til at sortere deres affald, viser stikprøver fra kommunens fire genbrugsstationer.

De afslører dog samtidig, at der stadig er plads til forbedring, hvis man i de kommende år skal nå de nationale mål for genanvendelse. Derfor kan man på kommunens fire genbrugsstationer møde et vejlederkorps, der i en periode i forsommeren vil hjælpe med at sortere genanvendelige materialer fra, så de ikke havner i ”Resten småt”-containeren.

Det sker samtidig med, at genbrugsstationerne får nye skilte, der gør brug af de snart landsdækkende affaldspiktogrammer, der er udviklet i et samarbejde mellem KL, Dansk Affalds-forening og landets kommuner.

De fire genbrugsstationer i Hornsyld, Klakring, Kalhave (Uldum) og Remmerslund (Hedensted) vil få besøg af et vejledningskorps. Vejlederne vil være til stede et par timer ad gangen og hjælpe med sorteringen ved ’resten småt’-containerne – og med at introducere de nye skilte.

- Tanken med projektet er gennem samarbejde og dialog at øge opmærksomheden på, hvad der kan genanvendes. I Hedensted Kommune har vi stærkt fokus på genbrug og de store gevinster, som samfundet kan høste ved at tænke i cirkulær økonomi. Den nationale målsætning lyder, at vi i 2022 skal genanvende 50 procent af papir, glas, pap, metal, plast, træ og madaffald, og det mål stiger til 65 procent frem mod 2035. Det er baggrunden for, at vi har valgt at rette fokus mod ”Resten småt”-affaldet i den kommende tid, siger Lene Tingleff, formand for Udvalget for Teknik i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Annonce