Annonce
Tørring Folkeblad

Derfor står Venstre udenfor budget 2021: Flertalsgruppe mangler overblik og handlekraft

Bent Poulsen, Lindved, Byrådsmedlem for Venstre i Hedensted Kommune

Læserbrev: I Venstre ligger der mange overvejelser og begrundelser i forhold til ikke at tilslutte sig budget 2021 for Hedensted Kommune. Der er tale om et meget smalt budget, der ikke levner plads til uforudsete udgifter. Derudover er viljen til at være på forkant med og tilrette sig de økonomiske forudsætninger ikke særlig stor.

Vi har generelt ikke tiltro til, at det røde flertal (DF, SF, KD og S) har tilstrækkelig fokus på økonomien. Det er en kendsgerning, at der i regnskabsårene 2018 og 2019 ekstraordinært er hævet samlet kr. 103 millioner af kommunens kassebeholdning uagtet, at der er budgetlagt med en forventning om ikke at trække på kassebeholdningen.

For 2020 er der formentlig også tale om et større træk på den kassebeholdning på 264 millioner, som var opbygget under Venstres ledelse. Det er tillige en kendsgerning, at der i samme periode over de seneste tre år er optaget lån med kr. 169 millioner.


Det er ikke ordentlighed og vidner om manglende ledelse og angst for valget.

Bent Poulsen


Venstre har gentagne gange i økonomiudvalget advaret om de store kassetræk og de mange tillægsbevillinger. Når vi kigger ud i 2024, ser det ud til, at vi ender ud med en meget lav kassebeholdning. Måske endda mindre end det, Indenrigsministeriet foreskriver.

I 2021 budgetteres med en stigning i driftsomkostningerne på kr. 160 millioner. Derfor indlagde flertalspartierne i sidste time en halv procents besparelse stigende over budgetperioden.

Disse besparelser er sandsynligvis langt fra nok. Venstre anser det tillige ansvarsløst at henlægge langt størstedelen af besparelserne til 2023 og 2024.

De primære besparelser skal altså foretages efter valget og af det nyvalgte byråd, hvor der antageligt er en række nye medlemmer. Det er ikke ordentlighed og vidner om manglende ledelse og angst for valget. Under budgetdebatten i byrådet gik den alvorlige situation op for SF, hvilket fik Torsten Sonne til at tale varmt om skattestigninger.

Det er meget tydeligt for Venstre, at flertalsgruppen havde satset på, at udligningsreformen ville redde Hedensted Kommunes økonomi og kassebeholdning. Dette blev imidlertid ikke tilfældet. Det bekræfter blot billedet af manglende overblik, handlekraft og ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce