Annonce
Tørring Folkeblad

Efter knap én måned med nyt kommunehus i Tørring: Kun ganske få medarbejdere bruger huset

Kontorerne, der er indrettet på 1., 2. og 3. sal i huset, står i dag ikke helt så tomme hen som på billedet her få dage før flytningen, men der er dog langt mellem medarbejderne i disse coronatider. Arkivfoto: Mads Dalegaard
100 kommunale medarbejdere skulle siden 1. februar have haft sin daglige gang i det nybyggede administrationshus i Tørring, men indtil videre betyder coronanedlukningen, at det er meget begrænset hvor mange, der kan bruge bygningen.

Tørring: Selvom Hedensted Kommunes afdeling for fritid og fællesskab officielt 1. februar flyttede arbejdsplads fra Uldum til Tørring, står mange skriveborde i det nybyggede administrationshus for det meste ubrugte hen.

Det kunne avisen konstatere, da vi tirsdag eftermiddag inviterede på en virtuel rundvisning i den 40 mio. kroner dyre kommunale bygning.

Med til at vise rundt i huset havde avisen byrådspolitiker Hans Vacker (V) og projektleder Michael Edlefsen, der har stået for byggeriet og som også selv har fået sin arbejdsplads i huset. Når coronaen altså vil det.

Det er nemlig ikke af ond vilje, de omkring 100 medarbejdere endnu ikke har indtaget deres nye skriveborde, men det skyldes i stedet de landsdækkende corona-restriktioner, der pålægger alle offentlige ansatte, der har mulighed for det, at arbejde hjemmefra.

- Udover den første uge, hvor folk  var her på skift for at pakke deres flyttekasser ud, vil jeg tro, vi i gennemsnit har været knap 10 personer her om dagen. Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke har kunne tage det her hus, vi har bygget på i 14 måneder, ordentligt i brug endnu, fortalte Michael Edlefsen under den virtuelle rundvisning.

Annonce

Populær tagterrasse

Her kunne han også konstatere, at hvor aktiviteten på de kommunale kontorer har været lille, har der til gengæld været pæn aktivitet på bygningens udvendige side, hvor en såkaldt himmeltrappe fører op til en offentlig tilgængelig tagterrasse.

En trænings- og udsigtstur, som mange Tørring-borgere, bl.a. hjulpet på vej af en skattejagt allerede har gjort sig.


Udover den første uge, hvor folk var her på skift for at pakke deres flyttekasser ud, vil jeg tro vi i gennemsnit har været knap 10 personer her om dagen.

Michael Edlefsen, projektleder


Netop Himmeltrappen har dog vakt en anelse kritik, da de nederste trin i første omgang var placeret midt på fortorvet. Ifølge Michael Edlefsen er trinene dog nu blevet rettet til.

- Da vi så det, kunne vi med det samme se, at det ikke duede. Så det ene trin er allerede fjernet igen, og det tilbageværende bliver markeret op, så man ikke snubler over det. Det er ikke altid let at få tegninger og virkeligheden til at passe sammen, konstaterer Michael Edlefsen.

Michael Edlefsen har som projektleder stået for byggeriet af det nye administrationshus i Tørring, han nu, når coronaen ellers tillader det, vil få sin daglige gang i. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Et enkelt fejlplaceret trappetrin ændrer dog på ingen måde begejstringen over det nye hus og de 100 nye arbejdspladser i Tørring.

- Jeg tror det komme til at betyde noget for vores detailhandel, for lur mig om ikke nogle af de 100 medarbejdere vil komme til at bruge butikkerne indimellem. Byggeriet er i tråd med byrådets ønske om at understøtte udviklingen i vores centerbyer ved at samle nogle administrative funktioner i vores bymidter. Det er nemlig med til at skabe liv, fortalte Hans Vacker.

Se og hør hele interviewet med Hans Vacker og Michael Edlefsen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 15

Tørring Folkeblad

Plantebyttemarked på Torvet

Annonce