Annonce
Tørring Folkeblad

Efter næsten 20 år i Tørring: Brillemanden er vokset ud af rammerne

Lena Schytz (tv) er sammen med Gitte Nedergaard Toft klar til at flytte i nyere og større rammer i Tørring. Foto: Michael Svenningsen

Mere plads, bedre adgangsforhold og mulighed for at parkere lige foran døren er medvirkende årsager til, at Brillemanden i Tørring vil flytte fra en af byens ellers bedste beliggenhed. Den nye adresse er dog ikke langt væk.

Tørring: I løbet af den næste måneds tid vil Brillemanden, der ellers har haft til huse på hjørnet af Bredgade og Torvegade i Tørring siden 1999, få ny adresse. Det fortæller indehaver Lena Schytz, der har besluttet at opsige sit nuværende lejemål for at flytte butikken 80 meter ned ad Bredgade. Nærmere bestemt til hjørneejendommen på Bredgade 31, hvor Sportigan i en årrække har haft en klub og erhvervsafdeling.

Så nu bliver spilletrøjer, kegler og firmajakkerne skiftet ud med brillestel, glas og kontaktlinser og et centralt butikslejemål bliver ledigt.

- Da jeg kom til Tørring tilbage i 1999 havde jeg ikke regnet med, at butikken ville vokse sig så stor, som vi har gjort. Men faktum er, at vi er blevet tre medarbejdere og har så mange kunder, at lokalerne her ikke længere er store nok, fortæller Lena Schytz om en af årsagerne til flytningen.

En brilleforretning er lig med et stort udvalg af stel, så der er noget til alle typer af kunder. Derfor er der også behov for en masse plads. Noget som Lena Schytz (tv) og Gitte Nedergaard Toft får næsten dobbelt så meget af i de nye lokaler. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Bedre adgang

Hun har gjort en dyd ud ad både at have et stort udvalg af stel og at bevare eget værksted, så butikken selv kan både lodde og omslibe glas.

- Værkstedet kræver store slibemaskiner, som vi lige nu har til at stå i vores frokostlokale, der i forvejen er ganske lille, lyder det fra Lena Schytz.

En anden årsag til flytningen er, at Lena Schytz gerne vil gøre butikken nemmere tilgængelige for handicappede og dårligt gående.

- I dag har vi tre trin op, og det er svært med en rampe. Vi har enkelte gange været nødt til at lade kunder sidde på gaden, mens vi reparerede deres briller, fordi de ikke kunne komme ind i butikken, og det er ikke tilfredsstillende for nogen. I den nye forretning er der kun et trin ind, fortæller Lena Schytz.

At der inde i selve forretningen er flere niveauer med op til otte trins forskel, løses ved, at der etableres en trappelift.

- Endelig er der i den nye forretning også bedre mulighed for at parkere lige ved døren, hvis det er nødvendigt, og der er udvidelsesmuligheder. Vi er tidligere blevet spurgt, om vi var interesserede i at få en forhandler af høreapparater ind hos os, men hvor vi måtte afslå pga. pladsmanglen, men det kunne jo på sigt godt blive en mulighed nu, slutter Lena Schytz.

Annonce

Flytter inden ferien

Hun har netop fået nøglen til de nye lokaler, der er næsten dobbelt så store som de nuværende, og er allerede så småt gået i gang med at pakke butikken ned. Håbet er, at flytningen kan overståes, inden personalet begynder deres sommerferie i uge 27.

At Lena Schytz kommer til at forlade en af nok Tørrings bedst beliggende butikslokaler, bekymrer hende ikke voldsomt meget.

- Briller er jo ikke sådan en impulsvare, man lige kommer i tanke om at købe, fordi man går forbi en optiker, men det er da selvfølgelig med en lille klump i maven, at jeg har sendt opsigelsen af sted. Jeg håber og tror dog på, at kunderne nok skal finde os alligevel, lyder det fra Lena Schytz.

Hun har lejet det nye butikslokale af ejendomsmægler Susanne Sandholm fra Give, der ejer bygningen på Bredgade 31. De gamle lokaler på hjørnet af Bredgade og Torvegade er ejet af Bo Friborg fra Euronics/Elsalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nyt flag til campingpladsen

Læserbrev

Færre råger - flere agerhøns, tak

Annonce