Annonce
Tørring Folkeblad

Efterskole vil lave museum over 129 års historie: Mangler gamle træningsdragter og fotos fra før 1960

Flemming Efterskoles historie fremgår blandt andet af en væg i en af hallerne, men nu vil skolen også vise fortiden frem på et museum. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Flemming Efterskole vil til efteråret åbne et museum med skolen 129-årige historie. Nu efterlyser skolen effekter.

Flemming: Som Danmarks længst fungerende efterskole rummer Flemming Efterskole en kæmpe historie, som desværre har været lidt gemt væk for elever og besøgende. Det vil man nu råde bod på.

Efterskolen, der blev grundlagt i 1893, er Danmarks længst fungerende efterskole, og skolen rummer derfor både en enormt rig historie.

- Jeg synes, at vi er forpligtede til i langt højere grad at gøre eleverne opmærksomme på det fællesskab, de træder ind i, når de begynder på Flemming Efterskole. Det er ikke bare et fællesskab med det enkelte elevhold, men det er et historisk fællesskab, og det skal vi blive bedre til at formidle, forklarer Kent Kjersgaard-Hansen, der er kommunikations- og marketingansvarlig på Flemming Efterskole.

Annonce

Da skolen fejrede sit 125 års jubilæum i 2018, blev der lavet et stort stykke arbejde med at få kortlagt skolens historie, men da festtalerne var holdt, endte det meste materiale efterfølgende i et kælderrum under Lægården – det tidligere plejehjem i Flemming, der i 1989 blev købt af Flemming Efterskole.

- Det rum er et skattekammer af gode historier, og det fortjener en central plads på skolen, siger Kent Kjersgaard-Hansen i en pressemeddelelse.

Efterlyser materiale

På trods af et allerede omfangsrigt arkiv, så vil Flemming Efterskole meget gerne modtage yderligere materiale til det kommende museum.

- Vi har relativt meget materiale fra 1960’erne og frem i form af billeder, årsskrifter og lignende, mens ældre materiale er mere sparsomt, forklarer Inge Bjerre, der selv er tidligere elev på Flemming Efterskole og i dag er ansat som bl.a. underviser i krea.

- Vi mangler især gammelt Flemming-tøj som trænings- og gymnastikdragter, men i det hele taget opfordrer vi alle, der har haft en relation til skolen til at kigge på loftet, om de har noget, der kunne være interessant for det kommende museum, siger Kent Kjersgaard-Hansen, der håber, at det nye museum kan åbne i løbet af efteråret.

Har man materiale eller vil vide mere om skolens historie, kan man sende en mail til Kent Kjersgaard-Hansen eller gå ind på efterskolens hjemmeside.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Buschauffør blev overfuset og slået: Politi leder efter gerningsmanden

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

KD støtter friplejehjem i Løsning: Ældre bør have frit valg, når de skal på plejehjem

Tørring Folkeblad

Unge tog ansvar, efter møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Det er vigtigt at måle alle infrastruktur-investeringer efter samfundsøkonomisk rentabilitet, hvilket helt forsvinder i debatten om timedrift og togfond

Tørring Folkeblad

Salmeforfatter fortæller om livet

Tørring Folkeblad

Nyt tilbud: Nu kan seniorrådet træffes på biblioteket

Tørring Folkeblad

Cyklist blev påkørt og fik hjernerystelse: Bilist kørte videre

Annonce