Annonce
Tørring Folkeblad

Ejendomsmæglere om bolighandler under corona: - Sådan griber vi det an

Marie-Louise Nørbo Eg, EDC i Hedensted. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det danske boligmarked er som så mange andre brancher midt i en coronaperiode på ubestemt tid. Her fortæller en række lokale mæglere, hvordan de håndterer situationen.

Hedensted: Hos de lokale ejendomsmæglere har man som så mange andre brancher måttet tilpasse sig samfundets nye situation, efter coronavirus lukkede samfundet ned 11. marts.

Der har siden været fokus på, om der ville blive tale om en recession, kortere eller længerevarende. Ifølge boligsiden.dk er faktum, at antallet af fremvisninger er faldet drastisk med indtoget af covid-19.

Men hvordan er det egentligt som lokal mægler at handle boliger i en tid, hvor danskerne bliver bedt om at holde afstand, og som grundet blandt andet påsken plejer at være en af årets travle tidspunkter. Avisen har taget en snak med fire, lokale mæglere.

Peter Danielsen fra Nybolig i Juelsminde fortæller om situationen:

- Vi laver live-sendinger i stedet for fysiske åbent hus-arrangementer. Derudover lægger vi boligvideoer på de sociale medier, og så tilbyder vi også virtuelle fremvisninger. Sidstnævnte har jeg dog endnu til gode, for det er der stadig ikke den helt store efterspørgsel på.

Kan du mærke en større tilbageholdenhed blandt borgerne i de her dage og uger?

- Ja. Jeg oplever, at man holder lidt mere igen med at tage ud og se på huse. Det er ikke de helt store beslutninger, der bliver truffet lige nu.

- Vi kan dog se, at der er mange, der følger med online hos os, når vi lægger noget på nettet. Det er positivt og giver håb. Personligt tror jeg ikke på nogen længerevarende krise, men ser det mere som en her- og nu-situation, omend 2020 bliver et år, hvor vi ikke kommer til at nå de ting, vi havde sat os for. Vi får ikke det forår, vi forventede, men jeg tror på et godt efterår og frem. Folk har altid brug for at skifte bolig, så jeg frygter ikke voldsomt for fremtiden.

Folk er mere konkrete og har undersøgt tingene mere, inden de ringer og får en fremvisning. De vil dog stadig gerne se, dufte og fornemme huset og har svært ved at købe ind for to til tre millioner kroner uden at have været fysisk ude i boligen.

Anette Banke, Home

Annonce

Stadig gang i hussalg

Hos Home i Vesterbrogade har Anette Banke heller ikke ondt i maven over fremtiden. Hun undrer sig en del over meldinger om et boligmarked, der er gået i stå.

- Det er slet ikke sådan, vi oplever det. Kurserne stiger igen (udtalt i skrivende stund uge 14, red). Blandt andet har vi, siden statsministeren lukkede Danmark ned og frem til og med sidste uge (uge 13, red) solgt et hus per uge. Vi har desuden rigtigt godt gang i fremvisninger og vurderinger.

Men der er sket en ændring, fortæller hun.

- Folk er mere konkrete og har undersøgt tingene mere, inden de ringer og får en fremvisning.

- De vil dog stadig gerne se, dufte og fornemme huset og har svært ved at købe ind for to til tre millioner kroner uden at have været fysisk ude i boligen.

- Derimod holder jeg mange online-kundemøder i forbindelse med, at vi sætter et hus til salg, ligesom vi arbejder ud fra online-underskrifter.

Hos EDC i Østerbrogade oplever ejer Marie-Louise Nørbo Eg også, at de fysiske fremvisninger stadig er mest populære:

- Vores fokus er at opretholde fremvisninger. Vi har allieret os med håndsprit og handsker og anbefaler sælger at åbne døre og tænde lyset, så vi skal røre ved mindst muligt i boligen. Vi vil helst have kunderne ind i boligen, det giver det bedste indtryk.

Har I slet ikke overvejet at afprøve alternative løsninger i stedet for de fysiske fremvisninger, og føler I jer ramt af corona-krisen?

- Online-fremvisninger er ikke en model for os, for der er ingen efterspørgslen på det.

- Jeg føler ikke, vi er hårdt ramt. Men det er som at trykke "pause" for en stund. Og så trykker vi "play" igen på den anden side af corona.

Næsten samme melding, lyder fra Nybolig i Tørring, Steffen Thornvig.

- Vi oplever, at færre sætter deres hus til salg. På fremvisninger er der stadig en okay aktivitet, men den del er også lidt dalende. Dog er situationen slet ikke som i finanskrisen, hvor vi kiggede ned i et dybt hul.

- Vi holder alle døre åbne, alle snakke tages udenfor, og vi tilbyder desuden Skype-fremvisninger og har lige haft den første i den kategori.

Anette Banke, Home i Hedensted. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Peter Danielsen (t.h.) og Peter "Åg" Danielsen, Nybolig i Juelsminde. Arkivfoto: Emil Fibiger
Steffen Thornvig, Nybolig i Tørring. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Laurits fra Tørring er favorit til at vinde årets Melodi Grand Prix: Jeg er ikke bange for nostalgi

Annonce