Annonce
Tørring Folkeblad

En sommer uden byfest: Det går du glip af i Tørring og omegn

Vikingefesten i Uldum med den tradtitionelle vikingemarch kæret rundt Kristi Himmelfartsdag havde i år sat alle sejl til at fejre festens 50 års jubilæum. Men festen er ligesom en række andre lokale arrangementer og fester aflyst pga. coronakrisen. Arkivfoto
Mange byer har valgt at aflyse sommerens fester. Det påvirker både velgørenhed og erhvervslivet.
Annonce

Tørring: Selvom Danmark skridt for skridt åbner op i disse dage, har coronakrisen forsat indflydelse på en række lokale arrangementer og ikke mindst byfester, der alle som én har aflyst de planlagte begivenheder.

Det går blandt andet ud over de foreninger, som byfesternes overskud normalt går til, men også virksomheder, der f.eks. udlejer telte eller tribuner til byfesterne.

Se status på en række arrangementer her:

Dilettant i Aale: 18. april skulle stykket "Farlig Fødselsdag" have været opført i Aale Forsamlingshus. Opførelsen er udsat til en endnu ukendt dato i efteråret.

1. maj: Socialdemokratiet i Hedensted Kommune havde planlagt en stor 1. maj-fest på Tørring Camping, men har grundet omstændighederne i stedet lagt en video ud på de sociale medier med borgmester Kasper Glyngø og folketingsmedlem Daniel Toft Jakobsens taler.

Kransenedlæggelse Mattrupstenen: Hvert år 4. maj holdes der en mindehøjtidelighed ved mindesten i Mattrup Skov. I år er det 75 året for befrielsen, men alle arrangementer blev aflyst.

Vikingefest i Uldum 50 års jubilæum: 19. til 23. maj skulle Vikingefesten i Uldum have fejret sit 50 års jubilæum. Alt stod klar til et brag af en fest, men jubilæumsfestlighederne er nu udskudt til 2021.

Ølholm Byfest: Byfesten skulle have været holdt 5. til 14. juni, men selvom det endnu er uvist, hvor mange mennesker forsamlingsforbuddet omfatter til den tid, har arrangørerne valgt at aflyse:

- Det skal være sjovt og festligt at deltage i vores byfest og ikke farligt eller med mange restriktioner. Vi kunne i udvalget ikke leve med en decimeret og halv fest, så i stedet gemmer vi ideerne til næste år, lyder det fra udvalget

Byfest i Lindved: Også byfesten i Lindved er aflyst. Festen skulle have være afviklet fra 11. til 14. Juni, men efter udmeldingen om at større forsamlinger forbydes til og med august har arrangørerne valgt at udskyde festlighederne. De lover dog at vende" stærkt tilbage i 2021 for fuld hammer med dobbelt op på stemning".

Sportsfest i Aale: ÅUI har valgt at aflyse sportsfesten i Aale, der skulle løbe af stabelen i uge 24 (8.-14. juni). Planen er at der laves en aktivitetsdag for alle, når det igen bliver muligt at mødes mere end 10 personer.

Dansk Mølledag: 21. juni skulle Uldum Mølle have været en del af Dansk Mølledag. Det landsdækkende arrangement er aflyst. 15. august fylder den lokale mølle desuden 125 år. Det er endnu uvist om dette arrangement kan gennemføres.

Uldum Gademusik Festival: For andet år i træk bliver der heller ingen gademusikfestival i Uldum i år. Endagsfestivalen, der sidste år holdt pause pga. idemand Flemming Sønderups død, havde stortset hele programmet klar til 4. juli, men har nu valgt at aflyse. Håbet er, at aflysningen ikke kommer til at ramme festivalen alt for hårdt økonomisk.

-Vi er utroligt kede af det, og det er næsten ikke til at bære med en aflysning to år i træk. Men skal vi ikke regne med at 3. gang bliver lykkens gang. Vi ses den 3. juli 2021 til et brag af en festival her i Uldum, lyder det i en pressemeddelelse fra foreningen bag.

Sankt Hans Fest i Rask Mølle: Rask Mølles byfest, der normalt afholdes omkring sankthans, bliver heller gennemført i år. Aflysningen sker blandt andet med henvisning til at man skulle anskaffe sig et temmelig stort telt, hvis alle skulle sidde med to meters afstand.

- Sankt Hans Festen vil heller ikke være den samme, hvis vi ikke kan skåle med hinanden i omklædningsrummet efter fredagens five-a-side-dyst, danse tæt til den store fest om lørdagen eller stimle sammen i flok for at følge søndagens bakkeløb og udtrækning af ROI-lotteriet, lyder det endvidere fra festudvalget.

Gudenåfesten i Tørring: Der er endnu ikke meldt noget officielt ud omkring Gudenåfesten i Tørring, som idrætsforeningen og borgerforeningen normalvis står bag. Festen er de seneste år blevet holdt 1. weekend i september. Efter evalueringen af sidste års Gudenåfest havde det daværende festudvalg dog efter flere år med vigende opbakning ikke lyst til at blive ved og der er så vidt vides ikke nedsat et nyt udvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce