Annonce
Tørring Folkeblad

Erika forlod Bergamo lige inden coronaen

Erika Ghisalberti er født og opvokset i Bergamo, hvor de døde blev kørt væk i lastbiler under coronavirussens hærgen i marts. 6000 mennesker vurderes til at være døde af virussen i den norditalienske by. Foto: Morten Pape
Erika Ghisalberti måtte hjælpeløst se til fra Tørring, mens fjernsynet viste billeder af ligfyldte lastbiler i hendes hjemby Bergamo.
Annonce

Tørring: - Det var virkeligt ubehageligt. Jeg var bange.

Mens coronaen var på det højeste i det nordlige Italien fulgte Erika Ghisalberti med nervøse miner situationen hjemme fra Tørring.

Hun er født og opvokset i Bergamo, hvor hendes forældre, søskende og mormor stadig bor.

I slutningen af februar var hun med sin mand og to børn på besøg hos sin familie, men måtte i hast rejse hjem til Danmark, da byen 23. februar lukkede ned pga. virussen.

- Min datter havde mellemørebetændelse, og vi kunne først ikke finde en læge, der ville give os lov til at rejse. Heldigvis fik vi noget ekstra medicin, så hun blev feberfri, men det var virkelig som en rigtig grim og dårlig film at komme hjem derfra, fortæller Erika Ghisalberti om oplevelsen.

Annonce

Mormors naboer døde

Vel hjemme i Tørring, var hun bange for især sine forældre og mormors helbred.

- Det var forfærdeligt, tænk nu, hvis min mor og far eller mormor blev syge. Min bror bor i samme hus som mine forældre. Han tog på arbejde, men vaskede alt sit tøj, med det samme han kom indenfor døren, og var ikke i kontakt med mine forældre. Min mormor har været fuldstændig isoleret i flere måneder. Hun bor i en ældrebolig. 10 af hendes naboer er døde, fortæller Erika Ghisalberti.

Efter coronaens rasen var hun med sin familie i sommer tilbage i Bergamo hos sine forældre, og hun håber også at kunne komme derned igen til jul.

- Situationen er ikke blusset op på samme måde i Norditalien igen nu, da langt de fleste har været smittede, fortæller Erika Ghisalberti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Springvandet slukkes

Tørring Folkeblad

Adventsmøde i Hammer

Annonce