Annonce
Tørring Folkeblad

Erika ville aldrig forlade Italien - nu bor hun i Danmark på 12. år med sin Jens

Skellettet Rudi, har fået en fast plads i stuen på Hans Jensens vej i Tørring. I første omgang brugte Erika Ghisalberti "ham" som et led i sin uddannelse til osteopat, men Rudi blev hængende, og får i hvert fald lov til at stå til Halloween. Foto: Morten Pape
Italienske Erika Ghisalberti græd hver eneste dag, de første to måneder hun var i Danmark. I dag kunne den nyuddannede osteopat ikke drømme om at flytte hjem til Bergamo igen, selvom hun på en grå efterårsdag i Tørring godt kan savne Italiens gode vejr.
Annonce

Tørring: Vil du ikke godt hjælpe ham, han fatter ikke en pind?

Erika Ghisalbertis kolleger i fitnesscenteret i italienske Bergamo, omkring 70 kilometer fra Garda-søen, kigger temmelig skeptisk på den rødhårede udlænding ved navn Jens, der er i gang ved træningsmaskinerne.

Han kan ikke italiensk, italienerne kan ikke engelsk, og det ender med at blive Erika Ghisalberti, der må forsøge at hjælpe den stakkels fyr.

Vi er tilbage i 2006. Erika Ghisalberti er oprindeligt uddannet idrætslærer, men er meget tæt på at afslutte endnu en uddannelse - denne gang til fysioterapeut. Arbejdet i fitnesscenteret har hun taget for at skaffe lidt penge til studierne.


Mit første indtryk af Jens var, at han godt nok var mærkelig. Han var helt alene og kørte rundt i en gammel rusten bil.

Erika Ghisalberti


Måske er det fordi, hun som 28-årig stadig bor hjemme hos sine forældre, at hun bliver fascineret af Jens Jensen. Han er fem år yngre end hende, men bor alene i Italien, hvor han er på et halvt års udveksling med sit studie.  Hver weekend smider han surfbræt og sovepose ind i sin rustne Toyota Hiace og kører østpå til Gardasøen for at surfe.

- Mit første indtryk af ham, var at han var vildt mærkelig. Han virkede så voksen. Faktisk troede jeg, han var 32, fordi han så så slidt ud af alt det sol og vind, når han surfede, fortæller Erika Ghisalberti med et grin og kærlige stikpiller, hun konstant sender til sin mand, når hun skal fortælle deres historie.

Annonce

Ingen rejsefeber

Inden hun mødte Jens, havde Erika Ghisalberti prøvet lidt af hvert, læst historie og kunst i to måneder på universitetet, inden det blev for kedeligt, forsøgt at blive jetjager-pilot i militæret, indtil hun fandt ud af, at kvinder ikke kunne blive det, arbejdet i sin fars autoværksted og spillet professionel fodbold.

Med idrætsuddannelsen og siden uddannelsen til fysioterapeut havde Erika Ghisalberti dog fundet sin rette hylde, og hun troede, hun skulle bo i Italien altid.

Men der gik kun halvandet år fra det første møde med danske Jens Jensen, til hun pakkede sine ting og flyttede til Danmark.

Familien Ghisalberti/Jensen har mange italienske ting i hjemmet og spiser også mest italiensk mad, selvon Jens' karbonader ifølge Erika Ghisalberti er de bedste. Foto: Morten Pape

Beslutningen om at flytte var nem, da Jens Jensen som kommende fjerde-generations indehaver af Tørring Møbelfabrik ikke kunne forlade Danmark. Værre var det at fortælle det til Erika Ghisalbertis forældre.

- Min far græd, da jeg fortalte ham, at jeg ville flytte, men der var ikke andet at gøre. Vi kørte til Danmark efter at have fejret jul i Italien, og de første to måneder i Danmark græd jeg hver eneste dag. Jeg flyttede ind hos Jens i hans lille lejlighed i Horsens. Han studerede, og når han havde fri, var han på fabrikken i Tørring. Jeg kunne ikke forstå noget, og her var koldt og trist, fortæller Erika Ghisalberti.

Annonce

Sprogskole hjalp

Tingene begyndte dog at vende, da hun efter et par måneder kom på sprogskole og lærte andre udlændinge i samme situation at kende. Efter et halvt år i Horsens flyttede hun med Jens til Tørring, hvor de overtog og istandsatte Jens' bedsteforældres hus.

Erika Ghisalberti er blevet glad for at bo i Danmark, og savner bestemt ikke det italienske bureaukrati. Foto: Morten Pape

Selvom hun ikke kunne særligt meget dansk, fik hun arbejde hos en fysioterapeut i Bredballe et par timer om ugen, og i maj 2009 fik hun fuldtidsarbejde hos Tørring Fysioterapi, der dengang var ejet af Inge Pinholt.

- Min første arbejdsdag var på et plejehjem i Uldum. Det var barskt. Ingen forstod noget af, hvad der blev sagt, de talte jo alle sammen jysk, og det havde vi altså ikke lært på sprogskolen, fortæller Erika Ghisalberti, der trods sine manglende sprogkundskaber alligevel holdt fast i jobbet.

Annonce

Tre uddannelser og to børn

I dag har hun ingen problemer med at forstå, når nogen f.eks. siger, at det "murrer" i skulderen, og selvom samtalen foregår på dansk, står munden hos hende ikke stille.

Erika Ghisalberti bor i dag sammen med sin Jens og parrets to børn, seks-årige Andreas og fire-årige Mia i et nybygget parcelhus på Hans Jensens Vej, der i øvrigt er opkaldt efter Jens Jensens oldefar.

I 2015 begyndte hun at læse til osteopat ved siden af sit arbejde hos Tørring Fysioterapi og Træning, og hun blev færdiguddannet i sommers. Den nye titel betyder, at hun nu fordeler sin arbejdstid, så hun er tre dage om ugen på klinikken i Tørring og de sidste to dage på en klinik i hhv. Vejle og Virklund.

- Jeg savner det gode vejr i Italien, men hverdagen er bedre i Danmark. Man skal ikke slås med systemet hele tiden, mine børn kan cykle i skole, og når de bliver ældre, får de sågar penge for at gå i skole, så nu tager vi kun til Italien på ferie, det gør vi til gengæld gerne tre gange om året, lyder det med et smil fra Tørrings italienske osteopat.

Hvad er osteopati?

Osteopati er medicinsk videnskab og uddannelsen til osteopat er baseret på traditionelle medicinske fag som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi.

En osteopat betragter mennesket som en helhed og undersøger samt behandler kroppen som et sammenhængende organ, hvor alle strukturer kan påvirke hinanden.

Osteopaten identificerer ofte dysfunktioner mellem led, muskler, bindevævet, nervesystemet og kredsløbet. Hvis der er blokeringer i form af låsninger, restriktioner eller spændinger nogle steder i kroppen, vil dette kunne påvirke kredsløb, nervesystem samt muskel-skeletsystem. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Springvandet slukkes

Tørring Folkeblad

Adventsmøde i Hammer

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 46

Annonce