Annonce
Tørring Folkeblad

Et knust håndled og et overrevet korsbånd kan ikke stoppe Mathias Hansen

21-årige Mathias Hansen fra Uldum er motocrosskører på allerhøjeste niveau i Danmark. Foto: Michael Svenningsen
21-årige Mathias Hansen fra Uldum er ekstremt glad for at køre motocross. Og det i en grad så et knust håndled og et overrevet korsbånd i et knæ på ingen måde har skræmt ham væk fra sporten, hvor han dyster mod de bedste i Danmark.
Annonce

Uldum: Da Mathias Hansen fra Uldum var blot fire år gammel, slæbte hans far Klaus Hansen ham med til motocross. Dermed blev kimen lagt til en interesse, som stadig har et godt og solidt tag i ham den dag i dag, hvor han kører løb i motocrosssportens kongeklasse i Danmark, AMX1-klassen.

Efter to mislykkede sæsoner på grund af både et knust håndled og et overrevet korsbånd i et knæ er han atter fit for fight og klar til at dyste mod de øvrige danske elite-motocrosskørere her i 2020. Det bliver på en helt ny 450 cc Kawasaki-crossmaskine, der har kostet den nette sum af 75.000 kroner.

Det hele startede med, at hans far Klaus Hansen tog ham med til motocross, som faderen selv dyrkede.

- Jeg fik lov til at prøve at køre lidt, selv om jeg kun var fire år gammel, og lysten kom lige med det samme. Det var lige noget for mig. Man kan vel sige, at æblet ikke falder så langt fra stammen, siger Mathias Hansen, og fortsætter:

- Nu blev jeg jo også ansporet af, at jeg vandt en frygtelig masse pokaler nærmest fra dag 1. Jeg har nok vundet på den gode side af 200 pokaler, siger Mathias Hansen, der er hjemmehørende i motocrossklubben i Børkop.

Ikke kun dygtig til at køre motocross

Mathias Hansen er ikke kun dygtig til at køre motocross – han er også en dygtig klejnsmed. Faktisk så dygtig, at han i efteråret 2019 modtog en pris i København.

Mathias Hansen var nemlig blandt modtagerne, da ML-Prisen 2019 blev overrakt fredag 20. september 2019 i Den Sorte Diamant.

Prisen, der uddeles af Metalindustriens Uddannelsesudvalg, går til 25 af metalindustriens dygtigste lærlinge.

Mathias Hansen har gået på Syddansk Erhvervsskole i Vejle og været i lære hos Hedema A/S, Horsens. En stor smedevirksomhed, der tidligere lå i Hedensted.

Han blev udlært som klejnsmed før sommerferien sidste år og fik efterfølgende lov til at blive på sit lærested Hedema A/S, der er beliggende ved Vejlevej i Horsens.

Annonce

Det blev hurtigt seriøst

Det blev med andre ord ret hurtigt seriøst for Mathias, og træningsmængden blev derfor gradvist øget.

Anstrengelserne må siges at have båret frugt. Han har således flere Danmarksmesterskaber og Jysk-Fynske Mesterskaber i bagagen. Senest i 2016, hvor han havde et fantastisk år. Her vandt han således både DM og Jysk-Fynsk Mesterskab. De følgende to sæsoner bød på de førnævnte grimme skader, som selvsagt har sat ham noget tilbage i forhold til tidligere tiders meritter.

- Det er helt uden sammenligning de alvorligste skader, jeg har været udsat for, og har naturligvis sat mig noget tilbage i forhold til mit 2016-niveau. Men jeg satser da på at komme stærkt igen her i 2020, nu hvor jeg er kommet om på den gode side af skaderne, siger Mathias Hansen, der således har fået pillet alle de metaldele ud, der holdt sammen på det knuste håndled, ligesom knæet også er klar til motocross på topplan igen.

Målsætningen i 2020 er at havne i top ti i DM-rækken samt top tre i DAM-rækken, og ellers bare have det sjovt og få kørt en masse sammen med gode motocross-venner.

Annonce

En meget dyr hobby

Han indrømmer blankt, at det er en dyr hobby, der snildt kan løbe op i et par hundrede tusinde kroner pr. sæson.

- Ja, det er ikke for pengenes skyld, at jeg dyrker den her sport. I udlandet er der præmiepenge til de bedste kørere, men her i Danmark er der - hvis man lige ser bort fra sponsorbidrag - kun udgifter forbundet med at køre motocross, siger Mathias Hansen, der i den forbindelse gerne vil rette en tak til dem, der støtter ham.

- Mine sponsorer skal naturligvis have en særlig tak - specielt min arbejdsplads Hedema A/S og entreprenørfirmaet Jens Karstensen A/S, der har gjort det muligt for mig at køre på det plan, jeg gerne vil. Jeg vil også gerne rette en stor tak til min bror, mor og far, der altid er der for mig, siger Mathias Hansen, der faktisk bor hos sine forældre på Kærvejen i Uldum. Her er der blandt andet nogle fine værkstedsfaciliteter til Mathias Hansens materiel.

Benzin i blodet

Under overskriften "Benzin i blodet" vil man her i avisen i den nærmeste fremtid kunne støde på artikler, der handler om borgere fra Hedensted Kommune, der har benzin i blodet. Altså lokale borgere, der på forskellig vis er bidt af motorsport eller lignende motoriserede aktiviteter - hvad enten det er på to eller fire hjul.

Tips om lokale borgere, der kunne passe ind i denne artikelserie, modtages meget gerne på enten hendo@jfmedier.dk eller tlf. 72 11 42 66.

Annonce

Sæsonstart til marts

Den nye motocrosssæson starter til marts, og så er han mere eller mindre afsted til løb hver weekend helt frem til oktober måned. Som forberedelse til den nye sæson træner han hver dag i fitnesscenter, ligesom har også spiser sundt. Inden sæsonen går i gang regner han også med at tage på et træningsophold i Belgien.

- Der er nogle, der tager 14 dage til Spanien for at træne inden sæsonstarten, men det har jeg ikke råd til som nyudlært klejnsmed, så jeg nøjes nok med en tur til Belgien, siger Mathias Hansen, der faktisk også har tid til en kæreste, selv om hans kalender er fyldt godt op med både arbejde og motocross.

Mathias Hansen har boet i Uldum i efterhånden seks år, men han kommer oprindeligt fra Lindved. Her har han gået i både børnehave og folkeskole.

Når Mathias Hansen fra Uldum tager hul på den nye sæson til marts måned bliver det på en helt ny 450 cc Kawasaki-crossmaskine. Foto: Michael Svenningsen
Det er en dyr hobby at dyrke motocross i Danmark. Mathias Hansen vurderer, at en sæson snildt kan koste et par hundrede tusinde kroner. Foto: Michael Svenningsen
Mathias Hansen har fået de seneste sæsoner ødelagt af skader, blandt andet et knust håndled, men nu er han omsider fit for fight igen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Annonce