Annonce
Tørring Folkeblad

Få historien om den danske "One Dollar Man"

William S. Knudsen blev den højst dekorede civile i den amerikanske hær nogensinde. Nogle mener, at han var med til at forkorte krigen med et år. PR-foto
Annonce

Tørring: 28. maj 1940 ringede telefonen hos William S. Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt på en linje fra Det Hvide Hus. Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr under 2. Verdenskrig - og præsidenten havde kun én kandidat til jobbet: Danskeren. For sin indsats ville han modtage én dollar om året.

"One Dollar Man" er den glemte historie om cykelsmeden, der udvandrede fra København i 1900 med 30 dollars på lommen. Han kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund og blev en af USAs største og bedst betalte erhvervsfolk, inden han blev hentet til Washington DC for at hjælpe præsidenten.

I Washington blev han en nøglefigur under krigen, hvor han som trestjernet general var med til at vende de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne.

Hør historie om den amerikanske drøm fortalt i ord og billeder af forfatter og journalist Ole Sønnichsen på Tørring Bibliotek torsdag 31. oktober kl. 19

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 3

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce