Annonce
Tørring Folkeblad

Få overblikket: Sådan gør dit foretrukne spisested de næste uger – og sådan står det rustet økonomisk

Flere af Hedensted Kommunes spisesteder har valgt at lukke dørene for gæster - og kun tilbyde take-away og levering. Annemette Aagaard, der ejer Byens Smørrebrød & Sandwich i Hedensted, fortæller, at den nuværende nedlukning af Danmark bliver en massiv udfordring - både for hende og andre spisesteder. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Flere af kommunens spisesteder vil i den kommende tid udelukkende tilbyde take-away, mens nogle fortsat holder dørene åbne for nu. Fælles for alle er dog frygten for de økonomiske konsekvenser, den nuværende nedlukning af landet kan få for deres forretning.
Annonce

Hedensted/Tørring: - Vi klarer ikke det her i lang tid.

Det er en melding, man støder på hos flere af kommunens spisesteder, når man forholder deres respektive ejere til de eventuelle økonomiske konsekvenser, den nuværende nedlukning af landet kan få for deres forretning.

Annemette Aagaard, indehaver af Byens Smørrebrød & Sandwich i Hedensted, fortalte fredag eftermiddag, at hendes forretning får ualmindeligt svært ved at klare skærene, hvis den nuværende situation står på i længere tid end 14 dage.

Mandag formiddag var tonen en anelse mere positiv, men fremtidens udfordringer er ikke til at tage fejl af.

- Jeg ser lidt lysere på fremtiden, end jeg gjorde for et par dage siden, hvor jeg stod til at skulle fyre to medarbejdere. Det bliver dog ikke nødvendigt nu, så jeg er fortrøstningsfuld, selvom den kommende periode selvfølgelig bliver en enorm udfordring, fortæller Annette Aagaard, der fortsat holder dørene åbne for gæster – men samtidig tilbyder at levere bestillingerne gratis.

Også hos Centrum Cafeteria i Hedensted tilbydes der gratis madudbringning.

Erik Helsinghof, Centrum Cafeterias ejer, fortæller, at samtlige bordbestillinger er blevet afbestilt siden torsdag, hvorfor han ikke just har de optimistiske briller på, når han skuer ud i fremtiden.

- Vi kan ikke kapere det her i særligt lang tid. Der er en husleje og et strømforbrug, der skal betales, og jeg kan jo ikke bare sige til fryseren, at den skal holde op med at køle, fordi jeg ikke tjener penge, siger Erik Helsinghof, der ligesom Annemette Aagaard har sat en stander op med håndsprit ved indgangen, der fortsat holdes åben for gæster.

Vi kan ikke kapere det her i særligt lang tid. Der er en husleje og et strømforbrug, der skal betales, og jeg kan jo ikke bare sige til fryseren, at den skal holde op med at køle, fordi jeg ikke tjener penge.

Erik Helsinghof, ejer af Centrum Cafeteria

Annonce

Kroejere følger trop

Humøret er ej heller i top hos hverken Jane Thomsen eller Torben Daugaard – indehaver af henholdsvis Uldum Kro og Rask Mølle Kro.

- Der kommer jo ikke nogen ind for at spise, så vi har kun mad ud af huset lige nu, fortæller Jane Thomsen, der på nuværende tidspunkt ikke har overblik over, hvad regeringens hjælpepakke kan betyde for kroen, men som mandag tilbød take-away i form af wienerschnitzel med stegte kartofler, smørsauce og ærter.

På Rask Mølle Kro er der heller ikke megen optimisme.

- Der har været en masse aflysninger, og jeg har blandt andet måtte aflyse en begravelse og en beer-pong turnering lørdag aften. Jeg kan godt forestille mig, det bliver en rigtig hård tid for os og branchen generelt, siger Torben Daugaard, der har lukket for spisning på Rask Mølle Kro frem til 27. marts, men som blandt andet vil tilbyde sandwich og stjerneskud ud af huset.

Annonce

Tilbyder kun take-away

Hos Café Cozy i Hedensted og på Liniepavillonen i Juelsminde står de kommende uger derimod udelukkende på take-away.

Cafeen på Østerbrogade i Hedensted tilbyder sultne borgere at afhente mad i tidsrummet mellem klokken 11 og 20, hvilket er en midlertidig løsning, der kan ændres med kort varsel.

- Det her får naturligvis økonomiske konsekvenser, men jeg håber, vi fortsat kan tilbyde det samme, når vi er på den anden side af coronaen, fortæller Michael Sindberg, der endnu ikke har sat sig helt ind i, hvad regeringens hjælpepakke får af betydning for cafeen.

Hos Liniepavillonen har der været gang fuld gang i take-awayen i de seneste dage, hvor man blandt andet har tilbudt stjerneskud, wienerschnitzel og bøfsandwich til nedsat pris.

Lørdag meldte restauranten, der er beliggende på Strandvejen i Juelsminde, totalt udsolgt, hvorfor de var nødt til at holde lukket søndag.

Niclas Jul, der ejer restauranten med sin bror, fortalte dog fredag til avisen, at situationen ingenlunde er holdbar.

- Det kommer til at være fuldstændig uoverskueligt økonomisk. Vi har allerede mistet mellem 80.000 og 100.000 kroner i omsætning, siger han.

Annonce

Pizzasteder lukker ned

Flere pizzasteder i kommunen har valgt at lukke i de kommende uger - heriblandt Pappas Pizza Tørring.

Fredag oplyste pizzeriaet i Tørring ellers på Facebook, at de fortsat var til rådighed i forhold til take-away og udbringning, men mandag var meldingen en anden.

- Af sikkerheds- og tryghedsmæssige årsager for både mine kunder og ansatte, vælger jeg at lukke restauranten ned - som udgangspunkt til og med 23. marts, skriver Pappas Pizza Tørring i et opslag på sin Facebook-side.

Også Pizza Rosa i Hedensted og Neptun Pizza og Kebab Grill har offentliggjort på deres Facebook-sider, at de holder lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Annonce