Annonce
Tørring Folkeblad

Første beboere i Stationsparken: - Her kan vi godt blive gamle

Den indbyggede altan var blandt de elementer i lejligheden, der gjorde, at Grethe og Niels Tholstrup Madsen valgte at flytte ind i Domeas byggeri i Tørring frem for et tilsvarende i Brædstrup. Foto: Morten Pape
Grethe og Niels Tholstrup Madsen er blandt de første beboere i Stationsparken i Tørring. Også 24-årige Thomas Lopdrup er flyttet ind i det nye Domea-ejede etagebyggeri, hvor halvdelen af de nye lejligheder nu er beboede.
Annonce

Tørring: Her kan vi godt blive gamle.

Grethe og Niels Tholstrup Madsen kigger rundt i deres nye lejlighed på 2. sal i Stationsparken i Tørring.

Ægteparret på hhv. 72 og 74 år er efter først 34 år i eget hus i Hvirring og siden 15 år i andelsbolig i Nim, netop flyttet ind i Domeas nye lejlighedsbyggeri i Tørring og er dermed blandt de første beboere i komplekset, der består af 42 lejligheder. I alt 21 af dem er lejet ud.

- Vi har været glade for at bo i Nim, men var blevet trætte af både at passe have der og i vores sommerhus i As Vig, så derfor skrev vi os op til en lejlighed, vi kan bruge som vores vinterhi, fortæller Grethe Madsen, der sammen med sin mand har boet i sommerhuset de seneste 16 måneder, mens de har ventet på, at byggeriet i Tørring blev færdigt.

Faktisk var de skrevet op til Domeas byggerier både i Brædstrup og Tørring, men endte med at vælge Tørring blandt andet fordi, det stod først færdigt.

- Jeg synes også, det er det pæneste byggeri af de to. Jeg kan især godt lide de integrerede altaner, fortæller Grethe Madsen, der har arbejdet 23 år i køkkenet på Uldum Højskole, mens hendes mand har været 25 år på Velux i Østbirk.

Annonce

Også unge

For en anden af de nye beboere, 24-årige Thomas Lopdrup, var der derimod ingen tvivl om, at han skulle bo i Tørring. Han er født og opvokset i byen og måtte efter et brast forhold for godt et halvt år siden flytte hjem til sine forældre, mens han ventede på, at Stationsparken blev bygget færdigt.

Grethe og Niels Madsens lejlighed ligger på 2. sal og er på 96 kvm, så der er et ekstra værelse til børnebørnene, når de kommer på besøg. Foto: Morten Pape

- Da jeg så Stationsparken blev bygget, tænkte jeg, her skal jeg bare bo. Jeg kan godt lide, når tingene er nye og ser godt ud, og jeg synes, det er nogle spændende bygninger, fortæller Thomas Lopdrup, der arbejder som tømrer hos Tømrer og Snedkerværkstedet Løsning.

Alternativet til at flytte ind i Stationsparken ville have været enten at bygge sit eget hus eller renovere et gammelt.

Stationsparken Tørring

Består af fire punkthuse med tilsammen 42 lejligheder.

To punkthuse på tre etager og to på fire etager. Tre af blokkene var klar til indflytning 1. juli, mens den sidste først står klar 1. august.

Lejlighederne er mellem 78 og 107 kvadratmeter. Der er syv toværelses-, 25 treværelses- og 10 fireværelses-lejligheder.

Domea Hedensted står bag byggeriet, der er placeret omtrent der, hvor Tørringhus plus diskotek tidligere lå.

- Men det koster alligevel en del penge at bygge nyt, og jeg synes ikke lige, jeg er klar til et så kæmpe projekt lige nu, fortæller Thomas Lopdrup, der i øvrigt også har fået ganske kort på arbejde, da hans firma er med til at bygge det kommunale administrationshus på den anden side af gaden.

- Jeg har også sagt til min chef, at han skal byde ind på det femte punkthus, der skal bygges i mellem Stationsparken og administrationshuset, så jeg kan forsætte med at gå hjemmefra, et minut før jeg skal møde, lyder det med et smil fra Thomas Lopdrup.


Da jeg så Stationsparken blev bygget, tænkte jeg, her skal jeg bare bo.

Thomas Lopdrup, 24 år
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Tørring Folkeblad

Han grundlagde virksomhed, fik pustet nyt liv i gammel mølle og trak sig tilbage som kursus-bestyrer: Nu er Knud død

Annonce