Annonce
Tørring Folkeblad

Familien Hougaard har sørøverskib, fodboldbane og fort i baghaven: Hjemme-legeplads er sjov for hele familien

Familien Hougaard i Tørring har gjort meget ud af at gøre deres have børnevenlig med diverse hjemmebyggede legeredskaber. Foto: Ingrid Trier
Fantasien har fri leg for de tre brødre, Bertil, Valdemar og Eskild Hougaard på otte, seks og næsten tre år. Lige uden for havedøren har de sammen med deres forældre indrettet en hjemme-legeplads og dyrepark, der kan gøre de fleste børnefamilier misundelige.

Tørring: Der går ikke mange minutter fra havedøren åbnes, til de to ældste drenge er i fuld gang. I det ene øjeblik gynger de om kap på gyngestativet for i de næste at hilse på kaninerne ved legehuset, kravle op i træfortet for at kigge efter potentielle fjender gennem kikkerten og tilsidst hejse piratflaget og grave i sandet i bunden af legeskibet.

Hos familien Hougård, der bor på gården Vestergård i udkanten af Tørring, fornærmer man ingen ved at sige, at det ikke ligefrem er en prydhave, der omkranser stuehuset. Til gengæld skal der ikke lang tid til for at konstatere, at det i høj grad er en have, hvori der leves og leges.

- Når vi er i haven, så leger vi og laver projekter sammen. Drengene har været med til at bestemme, hvordan mange af tingene skulle laves, og de får også lov til at slæbe brædder og slå søm i, fortæller 32-årige Daniel Hougaard, mens han sammen med resten af familien viser rundt på den centrale del af den i alt tre hektar store grund.

Annonce
Otte-årige Bertil holder skarp udsigt fra træfortet, der er bygget rundt om havens store gamle æbletræ. Det er lavet af nogle gamle forskallingsbrædder samt nogle stolper fra bedsteforældrenes sommerhus og har i følge Daniel Hougaard kostet en tredjedel af det færdigkøbte legehus, der også findes i haven. Tilgengæld bliver fortet brugt mindst tre gange så meget som legehuset. Foto: Ingrid Trier

Han er medejer af virksomheden Apuls, der sælger træningsudstyr online, mens hans hustru 31-årige Sophie Hougaard læser til lærer.

Når de er hjemme fra job og studie, og drengene fra skole og institution, bruger de i høj grad haven til at koble af i.

- Det er rart at kunne lægge telefonen og bare være udenfor sammen med ungerne. Selvfølgelig bliver vores børn også fanget af skærmene, men haven drager altså også for dem, fordi der er så mange muligheder for at lege herude, fortæller Daniel Hougaard, der heller ikke lægger skjul på, at han synes, det er mindst lige så sjovt som ungerne, når nye projekter i haven skal udformes.

Begyndte med gyngestativ

Da familien i 2016 flyttede til Tørring, medbragte de et klassisk gyngestativ med rutsjebane, samt en lille sandkasse, som begge kan købes i de fleste varehuse og byggemarkeder.

Siden er der også investeret i et legehus, der er blevet udvidet med en gør det selv-veranda, samt indhegning og løbegård til en håndfuld kaniner. På den anden side af hækken går familiens fåreflok og de to æsler Tarzan og MamaMia rundt.

Æselparret Tazan og MamaMia går sammen med en flok får og fodres ofte med æbler fra haven. Foto: Ingrid Trier

- Det er drengenes ansvar at fodre kaninerne, så vores ræsonnement var, at det nok blev lidt mere interessant, hvis de boede ved siden af legehuset, forklarer Daniel Hougård med et smil.

Længere inde i haven er der for et par år siden bygget et træfort i et gammelt æbletræ, mens en utæt båd, som drengenes bedstefar var på vej til lossepladsen med er blevet forvandlet til en piratskibs-sandkasse med styrhus og flagstang.

- Sophie er god til at sy, så nu har hun syet et piratflag, men jeg tror også, vi skal have nogle andre flag, som de kan sætte i flagstangen, måske et Pokemon-flag og et Vestergaards-flag. På sigt har vi også talt om, at vi skal have en svævebane eller noget mere, man kan klatre i, i forbindelse med fortet, fortæller Daniel Hougaard og konstaterer, at fortet og piratskibet har kostet en tredjedel af det lille færdiglavede legehus.

Annonce

Fodboldbane med farmor-corner

Seneste skud på lege-stammen er en multibane i havens fjerneste ende med faldunderlag og mål.

- Vi havde en gammel hal, der skulle rives ned, men betondækket passede perfekt til at lave en fodboldbane ovenpå. Underlaget er et restparti fra arbejdet, og så har vi sat bander op hele vejen rundt, fortæller Daniel Hougaard, mens drengene skyder på mål.

De første banner-reklamer er "solgt" til Daniels Hougårds virksomhed Apuls. Farmor har reserveret det modsatte hjørne og der er planer om produktion af flere bannere fra andre lokale virksomheder. Foto: Ingrid Trier

Banen bliver flittigt brugt af familien selv, men også af naboernes børn. Og når der er familiefester ender det ofte med, at mindst halvdelen af selskabet er at finde i en dyst på fodboldbanen.

- Derfor er det næste udvidelsesprojekt faktisk også, at vi skal have lavet en veranda, hvor den resterende halvdel kan sidde og drikke kaffe i mens. Vi synes det er hyggeligt, at vi kan lave så mange aktiviteter i haven. Hvert år til sankthans inviterer vi hele byen herop til en børnevenlig bålfest og vi har også flere gange haft besøg af drengenes børnehave heroppe, fortæller Daniel Hougård.

Han har ikke nogen håndværksmæssige forudsætninger og mener, at de fleste vil kunne lave lignende legeredskaber i haven, hvis de synes, det kunne være sjovt.

- Det er jo bare at slå nogle søm i nogle brædder og prøve sig lidt frem, lyder det fra Daniel Hougaard.

Haven rummer også en bålplads, drivhus og et vildmarksbad. Foto: Ingrid Trier
Bunden af legeskibet er fyldt op med sand, så den også fungerer som sandkasse. Foto: Ingrid Trier
Det klassiske gyngestativ og legehuset i baggrunden har også fået plads i haven. Foto: Ingrid Trier
Fodboldbanen kan også bruges som siddeplads og kørebane til løbecykler, plastickmotorcykler med mere. Foto: Ingrid Trier
Kaninerne har fået deres egen løbegård rundt om legehuset. Foto: Ingrid Trier


Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 42: 77-årig fik hjertestop og kørte i grøften

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Kom til åben generalforsamling i ChildArt

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Karen Margrethe vil ikke bare sætte sig i en stol og vente på, at solen går ned: Nu er hun ny formand for Ældresagen

Hedensted/Juelsminde Avis

Sammen om det gode ældreliv i kommune og region

Tørring Folkeblad

Uhyggen spreder sig i Uldum: Mølle, skole og spejdere inviterer til halloween-fest

Tørring Folkeblad

Nyt vartegn? Varmeværk vil placere 18 meter høj tank ved indfaldsvej til Rask Mølle

Hedensted/Juelsminde Avis

Vi skal væk fra sognerådspolitikken og fokusere på helheden

Tørring Folkeblad

Beder-kunstner løb med hovedpræmien ved censureret udstilling i Aale

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 41: Biljagt i Hvirring endte i sømmåtte

Hedensted/Juelsminde Avis

Mick meldte sig helt frivilligt, da der manglede folk til Hedensted Badminton Klubs bestyrelse

Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted falder fra tinderne i ny idrætsundersøgelse:  Vilkårene for foreningslivet er forværret

Tørring Folkeblad

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Tørring Folkeblad

Sognefoged og landmand satte en ære i at tingene skulle foregå ærlig og korrekt

Hedensted/Juelsminde Avis

Læsere anbefaler: Disse brætspil er (også) værd at kaste sig over

Hedensted/Juelsminde Avis

Tv-kendt influencer med 40.000 følgere har været med til at designe kjolerne: Sådan ser konfirmandmode hos Panayotis ud i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Loge i Horsens har fået ny ledelse

Hedensted/Juelsminde Avis

Vi støtter bevarelsen af skolerne i de mindre bysamfund

Hedensted/Juelsminde Avis

Tillid er det særlige råstof, der skaber Danmarks bedste kommune

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådskandidater har en vision: Juelsminde som det nye seniorparadis

Tørring Folkeblad

Klummen: Har du set kænguruen?

Tørring Folkeblad

Nu bliver Torvegade igen to-sporet: Torveomlægning er forsinket seks uger

Tørring Folkeblad

Fortælleshow for børn på biblioteket

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådskandidat om rød eller blå borgmester: Vi får forhåbentlig en borgmester, der kan samle alle farver i byrådet

Annonce