Annonce
Tørring Folkeblad

Femte punkthus sparket til hjørne: Alligevel ingen investor til butik og lejlighedsbyggeri i Tørring

Det femte punkthus skulle have været bygget mellem administrationshuset og Stationsparken, på billedet markeret med en gul cirkel. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Beboerne i Stationsparken og medarbejderne i det nye administrationshus i Tørring får nu alligevel ikke udsigt til et nyt etagebyggeri ved torvet. Arealet skal muligvis inddrages i torveomlægning i stedet.

Tørring: Der bliver alligevel ikke nogen ekstra bygning med butikker og lejligheder i Tørrings centrum. I hvert fald ikke lige nu.

Hedensted Kommune har i en pressemeddelelse netop meldt ud, at det ikke er lykkedes at finde en privat investor til projektet, der var planlagt som et etagebyggeri med butik i stueplan og private lejligheder ovenpå. Bygningen skulle have være placeret på grunden Jernbanegade 12, for enden af Østergade mellem administrationshuset og de fire almennyttige lejlighedsbyggerier, der udgør Stationsparken.

- Vores udgangspunkt er, at vi gerne vil blande ejeformerne i området, så der både bliver almennyttige boliger og privat udlejning. Det har desværre ikke vist sig muligt på nuværende tidspunkt og derfor sætter vi salget af grunden på hold, lyder det fra borgmester Kasper Glyngø (S) i pressemeddelelsen

Annonce

Over for Folkebladet bekræfter han, at det rigtig nok for et år siden blev meldt ud, at der var fundet både en lejer til butikslokalet og en investor, der skulle eje bygningen og udleje butikken. Men aftalen gik i vasken.

- Det er rigtigt, vi har været tæt på at få enderne til at mødes et par gange, men det er faldet på, at business-casen ikke kunne hænge sammen for investoren, lyder det fra borgmesteren.

For tæt

Efter Stationsparken og administrationshuset er blevet bygget, er man desuden blevet opmærksom på, hvor lidt plads der er i mellem bygningerne.

- Et femte hus vil betyde, at der bliver temmelig tæt, og derfor vil vi gerne afvente og se, hvordan pladsen sammen med torvet og andre aktiviteter fungerer i dagligdagen, inden vi går videre med projektet, udtaler Kasper Glyngø.

Stationsparken med administrationshus og angivelse af, hvor det femte punkthus skulle have været placeret. Illustration: Hedensted Kommune

Det betyder dog ikke, at det femte punkthus endegyldigt er taget af bordet.

- Lokalplanen er vedtaget, så man kan altid tage det op, hvis der byder sig en investor på et tidspunkt. Men i mit hoved er projektet i hvert fald sat på pause, indtil torvet står færdigt. Der er flere muligheder for et byggeri på grunden, men over alt svæver, at vi skal have lavet en flot og pæn bymidte i Tørring, om det så bliver med eller uden et byggeri må tiden vise. Det spørgsmål, skal byens borgere også have mulighed for, at blive inddraget i, siger Kasper Glyngø.

Der har været talt om at lægge en ekstra etage på for at gøre det mere rentabelt for en investor, og der har også været mulighed for at lave et rent almennyttigt boligbyggeri på tre etager på grunden. Hvad har jeres overvejelser været omkring det?

- Vi har endegyldigt lagt muligheden for et byggeri i fire etager i graven. Når man får det skitseret og kigger på skyggevirkninger for nabobygninger osv., så er vi enige om, at det ikke er en vej frem. Hvad angår et almennyttigt boligprojekt, vil jeg ikke afvise det 100 procent, men vi har i byrådet et stort ønske om at blande forskellige boligformer, så derfor ønsker vi ikke at gå den vej lige nu, lyder det fra Kasper Glyngø.

Annonce

Parkering og luft

Spørgsmålet er, hvad der så skal ske med arealet, der lige nu står ufærdigt hen.

1. etape af torveomlægningen går i gang om få uger, og derfor mødes Tørrings Udviklingsråd i næste uge med Hedensted Kommune for at finde ud af, om grunden, hvor det femte punkthus skulle have været, nu skal tænkes ind i planerne for torvet.

Borgmesteren forestiller sig, at der kan laves noget let beplantning og belægning på arealet, og det er også henad de samme tanker, som brugsuddeler Henrik Hornemann fra Udviklingsrådet har.

- Mere luft og et dusin parkeringspladser ville ikke gøre noget, og potentielt kan det også betyde lidt bedre til- og frakørselsmuligheder fra torveområdet, nu hvor jeg ikke forventer, Østergade skal lukkes af, siger Henrik Hornemann.

Mens torveomlægningen står på, er planen i første omgang, at arealet skal bruges til materialer og maskiner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce