Annonce
Tørring Folkeblad

Fest på Gudenåen: Fejrer jubilæer og ny kær-bro med sejl- og vandretur

Normalt begynder kanosæsonen først 16. juni, men helt ekstraordinært er der mulighed for at sejle i kano allerede 1. juni, når Tørring Camping og Tørring Kanoudlejning fejrer hhv 60 og 70 års jubilæum. Arkivfoto
Tørring Camping- og kanoudlejning kan 1. juni fejre hhv. 60 og 70 års jubilæum. Det gør de i samarbejde med Uldum kær Naturlaug, der samme dag indvier ny bro og sti i kæret.
Annonce

Tørring: I år er det 60 år siden, den første Campingplads i Tørring blev etableret, og 70 år siden, Arne Falentin begyndte at udleje kanoer til sejlads på Gudenåen.

Det skal fejres, mener Betina Nygård Johansen fra Tørring Camping og Anette og Jan Mindedahl fra Tørring Kanoudlejning. Derfor inviterer de lørdag 1. juni hele Tørring og alle andre interesserede til "Historisk fest" i Tørring og Uldum Kær.

- Faktisk bliver det tre fluer med et smæk, for udover de to jubilæer indvier Uldum Kær Naturlaug også den nye bro og sti ved Verdens ende, lyder det fra Betina Johansen.

På programmet er blandt andet helt ekstraordinært en sejltur i kano fra Tørring til "Verdens Ende" i Uldum Kær. Kanosejllads er ellers først tilladt fra 16. juni, men det er lykkes at få en dispensation til at sætte 25 kanoer i vandet 1. juni.

- Dispensationen er først lige kommet, så som sædvanlig har vi travlt og skal arbejde hurtigt for at få hele arrangementet på plads, lyder det med et smil fra Betina Johansen.

Verdens Ende i Tørring Kær er ikke længere verdens ende. I december blev der etableret en bro over Gudenåen og nu er broen og den medfølgende sti klar til indvielse. Privatfoto
Annonce

Til vands, til lands og i bus

Dagens program begynder kl. 9, hvor der serveres morgenmad på Tørring Camping. Kl. 10 sejles der fra Tørring til Verdens Ende. Tilmelding til sejlturen er nødvendig. Klokken 12 bliver den nye bro ved Verdens Ende indviet med Hans Vacker som taler og efterfølgende vil Karl Christiansen, formand for Uldum Kær Naturlaug sammen med Kurt Villumsen, forstander på Uldum Højskole guide en tur gennem Uldum Kær.

Klokken 13.30 står der en bus klar til at køre deltagerne tilbage til Tørring Camping, hvor der bliver musik på terrassen, konkurrencer for børn og varm kakao, boller og kagemand.

Arrangementet 1. juni betyder desuden, at den sædvanlige Gudenå markedsdag 15. juni er aflyst.

- Men vi laver noget marked i august måned i stedet, lyder det fra Betina Johansen fra Tørring Camping.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce