Annonce
Tørring Folkeblad

Fik en ide: Halvanden dag senere havde Tørring en strand

I fællesskab har Tørrings borgere, foreninger, institutioner, butikker mv. på halvandet døgn skabt en sandstrand på torvet i Tørring. Elever fra Tørring Skole hjalp blandt andet med at skovle sand i sandsække.  Privatfoto: Bjarne Tøgersen
En ægte sandstrand med marehalm, liggestol og strandlegetøj er på rekordtid blevet etableret på torvet i Tørring. Ideen til stranden blev bragt til torvs på et BID-møde mandag aften.
Annonce

Tørring: Hvor svært kan det være lige være at få etableret en strand? Ikke særlig svært i hvert fald, hvis du spørger borgere, foreninger og butiksdrivende i Tørring.

Mandag aften, 15. juni, var omkring 30 af dem samlet til et såkaldt BID-møde i Gudenåcenteret, hvor forsamlingen blev spurgt til, hvad de godt kunne tænke sig, der skulle ske i byen.

Hvad er BID?

BID står for Business Improvement District og er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og øvrige interessenter - almindelige borgere, skoler, foreninger, erhvervsdrivende  mv. mødes med jævne mellem for på den måde at styrke samarbejdet, forme udviklingen og skabe events i en by eller bydel.

Møderne styres af Mikkel Niess fra Vejle, der er direktør i BIDDanmark ApS.

Der findes "BID's" i flere byer i Danmark bl.a. Vejle, Gladsaxe og Aabenraa.

BID-netværket i Tørring er det første i Hedensted Kommune. Det blev sat i gang i april, og der har indtil videre været tre møder, de første to virtuelle på grund af coronakrisen. Alle er velkomne til møderne.

Kilde: Biddanmark.dk

Af snakken opstod ideen om at lave en sandstrand i byen, og som sagt så gjort. Halvanden dag senere var torvet omdannet til en sandstrand, der efter planen kommer til at blive liggende i mindst to måneder - måske mere, hvis sommeren bliver lang.

- Det er jo fantastisk, hvad man kan få til at ske ved fælles hjælp, når borgere, butikker, foreninger med videre arbejder sammen, og jeg er sikker på, at det ikke er det sidste af den slags, vi kommer til at lave i Tørring, fortæller Line Ramdal fra Blomsterhuset Ramdal, der blandt andet har bidraget ved at plante marehalm i strandsandet.

Skoleelever hjalp til

Allerede tirsdag formiddag kom tilladelsen til sandstranden fra Hedensted Kommune, og onsdag formiddag trillede en lastbil ind på torvet med et vognlæs sand. Tørring Skole sendte en flok 9. klasses-elever ned på torvet, hvor de sammen med erhvervs- og butiksdrivende og andre Tørring-borgere sørgede for at fordele sandet og fylde sandsække til at afgrænse den nye bystrand.

Siden er der kommet strandlegetøj, strandstole, marehalm m.m. til, så stranden var klar til brug til butikkernes aftenåben torsdag.

Den nye sandstrand i Tørring er til både børn og voksne. Privatfoto: Bjarne Tøgersen

De omkring 7000 kroner, som sandstranden koster, er sponsoreret af Tørring Borgerforening, Handelsstandsforening m. fl.

Stranden kan benyttes af alle, og man opfordres til at rydde op efter sig selv.

På BID-mødet blev der også luftet ideer om, at der i løbet af sommeren kan arrangeres alt fra fredagsbar til beachvolleyturnering og guldgrave-konkurrence på den nye sandstrand.

- Nu må vi se, hvad der kommer til at ske. Første skridt var at få stranden etableret, og vi har i hvert fald fået bevist, at Tørring lynhurtigt kan stable noget på benene, hvis alle interessenter i byen går sammen om det. Det er fantastisk at se, hvordan børn og unge allerede har indtaget stranden, lyder det begejstret fra Line Ramdal.

Sandstranden kan bruges af børn til at lege i, mens mor og far shopper eller for hele familien til at hænge ud og slikke sol i. I løbet af sommeren vil der sandsynligvis også blive lavet en række aktiviteter som fredagsbar eller beachvolleyturnering på den nye bystrand. Privatfoto: Bjarne Tøgersen
Efter arbejdet med at skovle sand var der pizza til alle. Privatfoto: Bjarne Tøgersen
Tanken bag BID-samarbejdet er at inddrage flere interessenter og almindelige borgere i at skabe liv og aktivitet i byen. Privatfoto: Bjarne Tøgersen
Marehalm hører selvfølgelig også til på stranden. Privatfoto: Bjarne Tøgersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce