Annonce
Tørring Folkeblad

Filminstruktør og komiker indtager Gudenåen til ny tv-program: Startskuddet lyder i Tørring

Et filmhold vil følge Tomas Villum Jensen og Jonas Schmidt (forrest) under en 170 kilometer kanosejlads på Gudenåen. Pressefoto: Nicolai Villum Jensen
Filminstruktør Tomas Villum Jensen og komiker Jonas Schmidt begiver sig i næste uge ud på en 170 kilometer kanosejlads på Gudenåen. Et filmhold vil følge dem under hele turen.
Annonce

Tørring: To kendte ansigter begiver sig snart ud på en lang og særdeles krævende kanotur.

Filminstruktør Tomas Villum Jensen og komiker Jonas Schmidt, der tidligere har besteget Danmarks syv højeste bjerge på én og samme dag, kaster sig nemlig nu ud i et nyt ambitiøst og van(d)vittigt projekt.

Tirsdag 16. juni lød startskuddet til 170 kilometer kanosejlads på Gudenåen - hele vejen fra udspringet i Tinnet Krat ved Tørring til udløbet i Randers.

Et filmhold følger de to rejsemakkere under hele turen, der varer ni dage og skal blive en ny serie af rejseprogrammer. En tur, de har trænet intenst op til de seneste måneder.

- Jeg er hverken god til at svømme eller har stor erfaring med at sejle i kano, så det har vist sig at være en rigtig god idé at øve os. Forhåbentlig har de mange måneders træning gjort, at jeg har fået smidt nogle kilo. Så ligger kanoen bedre i vandet, udtaler Jonas Schmidt i en pressemeddelelse.

Annonce

Tyvstarter ved mindesten

Selvom de første 21 kilometer i kano først ventede fra Tørring Camping tirsdag, tyvstartede makkerparret allerede turen mandag med et besøg ved Gudenåens udspring og mindestenen for journalisten og forfatteren Hakon Mielsche, som i 1935 var det første menneske på jorden til sejle Gudenåen i sin fulde strækning.

En bedrift, som Tomas Villum Jensen og Jonas Schmidt er inspireret af.

- Han padlede 170 kilometer og har udgivet en masse litteratur om netop den tur. I år er det 85 år siden, han gjorde muligheden for at sejle i kano på Danmarks længste vandløb landskendt, og den bedrift vil vi gerne hylde og forsøge at gøre ham kunsten efter, udtaler Tomas Villum Jensen i pressemeddelelsen.

Thomas Villum Jensen og Jonas Schmidt vil undervejs på den 170 kilometer lange sejlads se og besøge steder og erhvervsaktører i området.

Projektet er blevet til i et samarbejde med GudenåSamarbejdet, VisitHorsens, VisitJuelsminde, Turistsamarbejdet Kystlandet og VisitAarhusregionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce