Annonce
Tørring Folkeblad

Filminstruktør og komiker skal sejle 170 kilometer i kano på Gudenåen: - Strømmen skal helst være med os!

Filminstruktør Tomas Villum Jensen og komiker Jonas Schmidt skal sejle 170 kilometer kanosejlads på Gudenåen. Et filmhold følger de to rejsemakkere under hele turen, der varer ni dage og skal blive en ny serie af rejseprogrammer. Foto: Morten Pape
Tomas Villum Jensen og Jonas Schmidt besøgte mandag Gudenåens udspring ved Tinnet Krat forud for en 170 kilometer lang kanosejlads. En tur på otte dage, der bliver til en programserie i fjernsynet.
Annonce

Tørring: Klokken 11.50 mandag formiddag ankom filminstruktør Tomas Villum Jensen, komiker Jonas Schmidt samt et filmhold til Tinnet Krat nordvest for Tørring, hvor Gudenåen har sit udspring.

Her indledte det rejselystne makkerpar optagelserne til et kommende tv-program, der omhandler en 170 kilometer lang kanosejlads.

Tomas Villum Jensen og Jonas Schmidt har nemlig sat sig for at padle hele Gudenåens strækning på otte dage, hvor de undervejs vil besøge nærliggende steder og erhvervsdrivende og overnatte på campingpladser, bed and breakfast og i shelters.

En tur, der bliver taget hul på tirsdag morgen, hvor startskuddet lyder fra Tørring Camping med en 21 kilometer lang sejlads til Brædstrup. En tur, som filminstruktøren og komikeren planlagde i vinter med inspiration fra rejsebogsforfatter, journalist og eventyrer Hakon Mielche, der var den første i verden til at sejle Gudenåen i sin fulde strækning.

Filminstruktør Tomas Villum Jensen og komiker Jonas Schmidt skal sejle 170 kilometer kanosejlads på Gudenåen. Et filmhold følger de to rejsemakkere under hele turen, der varer ni dage og skal blive en ny serie af rejseprogrammer. Foto: Morten Pape

- Vi er meget inspireret af nogle af de gamle opdagelsesrejsende og pionerer. Det er i år 85 år siden, Hakon Mielche tog turen, og det vil vi gerne fejre. Der er os bekendt ikke nogen, der har gjort det siden på otte dage, og vi kan godt lide at slå rekorder, siger Tomas Villum Jensen, der blandt andet har instrueret den Robert-vindende børnefilm "Min Søsters Børn" og har medvirket i mere end 20 spillefilm.

- Og min søn går ud af folkeskolen 24. juni, så der skal jeg være hjemme. Ellers må vi padle om natten med pandelamper på!, siger Jonas Schmidt, der eksempelvis er kendt som den lyseblå flodhest "Dolph" fra en række underholdningsprogrammer på DR2.

Annonce

Forberedt på lidt af hvert

Mandag blev makkerparret beriget med oplysninger og fortællinger fra museumsinspektør for Glud Museum, Lola Wøhlk Hansen, der undervejs gjorde makkerparret klogere på området, udspringet, sagnet om Gudenåen og dyrelivet i området.

- Ja, vi har jo våben med, hvis der er ulve, vildsvin, pumaer eller pandaer, så vi er godt forberedt!, siger Jonas Schmidt med et glimt i øjet.

Venneparret var særligt betaget af resterne af Danmarks første badeland fra 1930’erne, som man finder på engen ved Gudenåens udspring.

Her stikker gamle betonfundamenter op gennem græsset, som altså er resterne af et badeanlæg med diverse svømmebassiner, som blev lukket efter en badeulykke kort efter Anden Verdenskrig.

- Det er jo ret vildt, at der har ligget et badeland her midt ude på en mark, hvor der har været vipper og rutschebaner, siger en grinende Tomas Villum Jensen.

Annonce

Erfaring fra kanoen

Selvom filminstruktøren og komikeren medgiver, at de 170 kilometer kanosejlads på otte dage bliver en udfordring – og Jonas Schmidt pointerer, at han var i noget bedre fysisk forfatning for to år siden, hvor han endnu ikke var blevet far for tredje gang – så har begge brugbar erfaring fra både vand og kano.

- I forrige uge sejlede vi på Mølleåen, hvor vi på tre et halvt døgn padlede os igennem hele Mølleåens strækning fra Bastrup sø til Øresund, som ligesom var vores træning frem mod Gudenåen, som jo så nok bliver en godt seks gange så stor udfordring. Så strømmen skal i hvert fald helst være med os, siger en smilende Jonas Schmidt og Tomas Villum Jensen, der lærte hinanden at kende under optagelserne til 1999-filmen ”I Kina Spiser De Hunde”.

Villum og Schmidts kanotur

16. juni: Tørring Camping - Gudenåcamping Brædstrup

17. juni: Gudenåcamping Brædstrup - Klostermølle

18. juni: Klostermølle - Terrassen Camping

19. juni: Terrassen Camping - Danhostel Silkeborg

20. juni: Danhostel Silkeborg - Søhøjlandets Familiecamping

21. juni: Søhøjlandets Familiecamping - Åhuset B&B Bjerringbro

22. juni: Åhuset B&B Bjerringbro - B&B Ågarden Langå

23. juni: B&B Ågarden Langå - Den Blå Bro Randers

Resten af mandagen blev brugt på en godt 10 kilometer lang gåtur fra Tinnet Krat til Tørring, hvor de blev ledsaget af Henrik Møller fra Coastzone, hvilket blev efterfulgt af et besøg ved Tørring Kanoudlejning og aftensmad og overnatning på Tørring Camping.

Programmet "Villum og Schmidt på Gudenåen" vil blive sendt over tre afsnit og får premiere på dk4 midt i juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce