Annonce
Tørring Folkeblad

Fire måneder til pinse: Jelling Musikfestival er i kamp mod tiden

Bliver Jelling Musikfestival til noget eller ej i pinsen? I så fald: hvad bliver det for en festival? Mange spørgsmål trænger sig på, mens der arbejdes i kulisserne. Arkivfoto: Mette Mørk
Mens landet fortsat er lukket ned, bringer coronavaccinen håb for sommerens festivaler. I Jelling tror man stadig på en festival i pinsen, selvom der kun er fire måneder til arrangementet.
Annonce

Jelling: Fire måneder.

Så lang tid er der til, at portene åbner til årets udgave af Jelling Musikfestival. Det er i hvert fald planen. Hvis altså festivalen får lov af myndighederne.

Men som coronasituationen ser ud her midt i januar er det langt fra et forsamlingsforbud på fem personer til en tætpakket festivalplads med 30.000 mennesker, der om fire måneder synger med på "Kald det kærlighed" og andre klassikere fra Lars Lilholt og hans band.


Selvfølgelig er der grænse for, hvornår vi kan afgøre, om vi kan arrangere en almindelig festival eller en mindre version, men det er stadig for tidligt at træffe den beslutning.

Lars Charlie Mortensen, festivalleder


Dog har coronavaccinens ankomst til Danmark og den hurtige udrulning givet fornyet håb hos ledelsen i Jelling Musikfestival. Det er på trods af, at festivalen ligger en måned tidligere end ambitionen om at vaccinere alle voksne danskere.

- For to måneder siden lød det, at vi ville være færdige med at vaccinere i Danmark i september eller oktober. Nu er meldingen, at alle er blevet vaccineret i udgangen af juni. Det giver da et forsigtigt og begrundet håb for, at vi kan lave noget, der ligner en festival - også i maj måned, siger festivalleder Lars Charlie Mortensen.

Annonce

Vaccinepas og test

Hvad "noget, der ligner en festival", kan være for et koncept, vil Lars Charlie Mortensen ikke fortælle endnu. Men der arbejdes på flere scenarier. Han forventer, at vaccinationspas, hurtigtests og andre midler kan tages i brug for at gennemføre en sikker festival.

- Vi mener, at det må være op til sundhedsmyndighederne at bestemme, hvordan det skal håndteres, siger han.

- Men det er stadig svært at sige noget om. Vi kender ikke smitte- og indlæggelsestallet på det tidspunkt. Og lige nu står vi i en hård nedlukningsperiode, hvor det er svært at forestille sig, at alt kan være åbent til maj, men jeg tror faktisk, det kan lade sig gøre. Vi er dog godt klar over, at vi ikke står først i køen, når der åbnes igen, fortsætter han.

Festivallederen håber, at folk overholder de nuværende restriktioner, da det kan øge muligheden for, at man kan mødes til festivalen til sommer, mener han.

Annonce

Point of no return

Flere af landets største festivaler har allerede offentliggjort navne til sommerens program. Men i Jelling er der intet meldt ud om programmet endnu.

- Det arbejder vi på. Jeg har en dialog med mange musikere. Normalt ville have offentliggjort nogle navne nu, men jeg synes, at vi skal se tiden og udviklingen an, før vi begynder med det. Hvis vi øjner et grønt lys, kan vi hurtigt lave aftaler med de kunstnere, vi snakker med, lyder det fra Lars Charlie Mortensen.

Festivalleder Lars Charlie Mortensen tror stadig på, at Jelling Musikfestival kan gennemføres i pinsen. Arkivfoto: Anders Kynde

Du sagde i oktober 2020, at jeres point of no return ville være starten af 2021. Hvad er status nu?

- Vi har udskudt vores point of no return, fordi vaccinen er kommet i spil tidligere, end hvad vi havde regnet med. Selvfølgelig er der grænse for, hvornår vi kan afgøre, om vi kan arrangere en almindelig festival eller en mindre version, men det er stadig for tidligt at træffe den beslutning, siger han.

Overvejer I at flytte festivalen til senere på året?

- Vi spiller med mange scenarier. Indtil videre holder vi fast i de planlagte datoer, men vi kan ikke udelukke noget i denne tid, hvor alt er så uvist, udtaler festivallederen.

Jelling Musikfestival er planlagt til at foregå 20-23. maj. Billetsalget er ikke åbnet endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 6

Annonce