Annonce
Tørring Folkeblad

Folkeskolen skaber kommunens fremtid

Læserbrev: Det Konservative Folkeparti i Hedensted kommune vil ikke lukke skoler.

Skoleområdet er et særdeles vigtigt og prioriteret område for Det Konservative Folkeparti. Det er afgørende, at vi med kommunens skoler kan være med til at sikre, at vores børn og unge tilegner sig det bedst mulige udgangspunkt for resten af deres liv, når de forlader grundskolen. Et udgangspunkt, der giver dem lyst til at ville lære mere, til at ”tage hånd om eget liv”, til at tage ansvar for dem selv og andre, til at stræbe efter at få det bedste ud af alle de muligheder, som vores samfund i dag inviterer til.

Fælles for alle kommunens, ja hele landets skoler, er udfordringer i forhold til børns digitale dannelse, og at drengene i gennemsnit præsterer lavere i deres resultater end pigerne. Det kan vi gøre noget ved – vi skal ikke lade stå til og vente på andre. Lad os blive den kommune i Danmark, der favner drengene bedst i skolen, og hvor børn/unge udrustes til at kunne færdes kritisk på nettet med de gode og lærerige muligheder, der er.

Det er en nuværende, men så sandelig også en fremtidig stor problemstilling med et faldende elevtal på kommunens skoler. Som i mange andre kommuner fylder evt. skolelukninger meget i skoledebatten, hvilket er fuldt forståeligt, da skolen netop er et vigtigt omdrejningspunkt for os alle.

I Det Konservative Folkeparti vil vi skabe de bedste rammer for at drive skole på den bedste og mest forsvarlige måde. Vi vil ikke være med til lukninger og dermed afvikling af de unikke lokalsamfund i kommunen. Dog vil kvadratmeter i kommunens skoler kunne inddrages til alternativ udnyttelse fremover, når elevtallene bliver mindre. Finansieringen af skoleområdet mener vi bør være en del af drøftelserne omkring den decentrale struktur. Der kan hentes en del på det område. Vi vil prioritere skolestrukturen højest, når det kommer til vores politik om ikke at være med til skolelukninger i årerne fremover.


Vi vil ikke være med til lukninger og dermed afvikling af de unikke lokalsamfund i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 17

Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce