Annonce
Tørring Folkeblad

Forfatter fordøjer tre gange mere litteratur via e-reolen

Mads-Peder Winther Søby læser i gennemsnit en fysisk bog om måneden, mens tre bøger bliver læst som lydbøger. Arkivfoto
For hver fysisk bog Mads-Peder Winther Søby fra Juelsminde læser ryger der tre ind gennem ørerne.

Juelsminde: Blandt de mange brugere af e-reolen er Mads-Peder Winther Søby fra Juelsminde.

Han er selv forfatter og har udgivet seks forskellige bøger. Selvom ingen af bøgerne er udkommet som lydbøger, er lyden faktisk forfatterens eget yndlingsmedie, når det kommer til litteratur.

- Indtil for et år siden havde jeg en times transport hver vej på arbejde, hvor jeg altid brugte tiden på at høre lydbog, og selvom jeg kun har et kvarter på arbejde nu, bruger jeg det nærmest stadigvæk hver gang, jeg sætter mig ud i bilen, fortæller Mads-Peder Winther Søby, der også gerne hører lydbøger, når han laver ting alene, som f.eks. at slå græs.

Annonce

Forskellige oplevelser

For den 41-årige forfatter, familiefar og skolepædagog betyder den digitale mulighed for at låne lydbøger, at han læser tre gange så meget litteratur, som han ellers ville have gjort. I gennemsnit bliver det til tre lydbøger og en fysisk bog om måneden for Mads-Peder Winther Søby.

- Det er for mig to vidt forskellige oplevelser at læse en fysisk bog og høre en lydbog. Når man læser almindeligt, er det ens egen indre stemme, der fortæller historien, men jeg kan også godt lide at høre andre oplæsere. Det bliver en anden oplevelse, og det giver f.eks. noget ekstra hvis det er en biografi, og det er forfatteren selv, der konstaterer Mads-Peder Winther Søby.

Han har enkelte gange også lånt e-bøger altså bøger, der læses på skærmen, men det er ikke et nær så stort hit for Mads-Peder Winther Søby.

- Jeg har ikke noget i mod at læse på en skærm, men jeg synes stadigvæk, det er hyggeligere med en fysisk bog. Jeg bor tæt på biblioteket, så det er også nemt for mig at låne. Når jeg en sjældent gang har lånt en e-bog, er det fordi jeg ikke har kunnet få den fysiske bog hjem, lyder det fra Mads-Peder Winther Søby.


- Jeg har ikke noget i mod at læse på en skærm, men jeg synes stadigvæk, det er hyggeligere med en fysisk bog.

Mads-Peder Winther Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 24

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce