Annonce
Tørring Folkeblad

Forsamlingshus-vinduer er næsten 100 år: Nu skal de skiftes

De fem store facadevinduer i Aale Forsamlingshus er helt tilbage fra da huset blev bygget i 1924. De trænger til at blive udskiftet, og det kommer til at ske i år. Arkivfoto: Morten Pape
Forsamlingshuset i Aale kører ganske fornuftigt, og det skyldes ikke mindst stor lokal opbakning omkring de forskellige aktiviteter i huset plus arbejdet med at vedligeholde det aldrende forsamlingshus. I år står der bl.a. udskiftning af de fem store facadevinduer på dagsordenen.
Annonce

Aale: Foreningen bag Aale Forsamlingshus indkalder til generalforsamling 20. februar, og her vil formanden Hans-Jørn Pold i sin beretning blandt andet kunne fortælle, at forsamlingshuset står foran en større investering i form af udskiftning af de fem store facade-vinduer. Der er ifølge formanden tale om en investering på omkring 120.000 kroner. Aale Forsamlingshus blev bygget i 1924, og er blevet erklæret bevaringsværdigt.

- De fem kæmpestore vinduer i facaden er helt tilbage fra da huset blev bygget, så de trænger selvsagt til at blive skiftet ud. Det bliver årets helt store projekt, og noget der økonomisk og praktisk kun kan lade sig gøre fordi opbakningen fra lokalbefolkningen er så stor, som den er. Både i forhold til at støtte op om de arrangementer, som forsamlingshuset selv står bag, og i forhold til at tilbyde frivillig arbejdskraft, når vi står overfor et renoveringsprojekt, fortæller Hans-Jørn Pold, der er relativt ny på formandsposten, idet han blev valgt på generalforsamlingen i 2019.

- Det er et gammelt hus, så der er hele tiden noget, der skal fornyes. Pengene til det henter vi dels på arrangementer, vi selv står bag, og dels ved udlejning af forsamlinghuset. Vi vil gerne udleje det så meget som muligt, da det er med til at styrke vores økonomi, siger formanden.

Annonce

120 til fællesspisning

Forsamlingshuset i Aale arrangerer blandt andet to årlige fællesspisninger - én i marts og én i oktober. Noget der virkelig trækker folk af huse i Aale og omegn.

- Vi satte rekord med 120 deltagere til fællesspisningen i oktober 2019. Det synes vi er en meget, meget flot opbakning. Igen er det noget, hvor nogle frivillige, søde mennesker går ind og tager en tørn i køkkenet for at få det hele til at klappe, siger Hans-Jørn Pold.

Som noget nyt kan man i år byde på en dilettant-forstilling i Aale Forsamlingshus.

- Det sker 17. og 18. april, hvor der er spisning om lørdagen. Det forventer vi os en hel del af. Og så har vi jo også vores årlige loppemarked og julemarked, som også trækker rigtig mange folk. Her er der også mange frivillige kræfter indover, siger Hans-Jørn Pold.

Disse frivillige bliver i øvrigt påskønnet ved Persillefesten i september måned, hvor der takkes for indsatsen i det forløbne år.

- Forsamlingshuset her i Aale er jo en livsnerve, der binder os sammen og giver os et fælles mødested. Noget at være sammen om. Det giver jo grobund for masser af godt socialt samvær, siger Hans-Jørn Pold.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce