Annonce
Tørring Folkeblad

Fra 30 kvm lejlighed i Esbjerg til 205 kvm villa i Hedensted: Ungt par har fundet lykken i kommunen

25-årige Rikke Elvira Busager og 27-årige Patrick Nissen Søegaard fra Sønderjylland er blevet husejere på Fejringhusvej i Hedensted. Et hus, de omtaler som deres drømmehus.
25-årige Rikke Elvira Busager og 27-årige Patrick Nissen Søegaard har siden 2020 boet i mindre lejligheder i Esbjerg og Aarhus, men er nu flyttet i en 205 kvm stor villa med garage og carport i Hedensted. Selvom hverken hun eller han var bekendt med byen, har de hurtigt forelsket sig i både bolig og omgivelser.

Hedensted: Da 25-årige Rikke Elvira Busager og 27-årige Patrick Nissen Søegaard i januar 2020 sad i deres 30 kvm lejlighed i Esbjerg, havde de på ingen måde forudset, at de godt et halvandet år senere ville bo i en syvværelses 205 kvm stor villa i Hedensted.

For det første vidste de absolut ingenting om hverken byen eller området, ligesom de reelt havde sat næserne ind på en lejlighed i Aarhus.

Drømmen om Aarhus-lejligheden blev da også til en realitet, da de i marts sidste år doblede op fra de esbjergensiske kvm og så glædeligt frem til at opleve bylivet i det aarhusianske.

Annonce

En glæde, der dog varede kort, da coronapandemien blot én uge senere satte en stopper for alt fra shopping til cafébesøg, hvilket blev udslagsgivende for parrets beslutning om at søge endnu større rammer.

- Da jeg var hjemsendt under corona, begyndte jeg at få svært ved at adskille privat- og arbejdsliv. Lejligheden føltes med tiden mere og mere som en form for indespærring, fordi der var så lidt plads, og jeg nærmest sad i det samme rum hele dagen, mens larm fra naboer blev uundgåeligt. Det er egentlig Patrick, der har været størst fortaler for et hus, men jeg blev langsomt varmere på tanken, fortæller Rikke Elvira Busager, der arbejder som IT-projektleder i energi- og telekoncernen Norlys.

Fremtidssikret bolig

- Jeg tror, det har været vigtigt at finde en fast base, hvor vi kan se os selv langt ud i fremtiden, og der var et hus måske en bedre løsning end en lejlighed. Også fordi det giver os en helt anden form for ro, og vi er nok lidt mere til det stille og rolige privatliv, tilføjer Patrick Nissen Søegaard, der blev færdiguddannet maskinmester i januar 2020 og nu er ansat som Commissioning Supervisor hos Vestas, hvor han tester og opgraderer vindmøllers software, før de bliver leveret til kunderne.

Et arbejde, der gør, at arbejdsdagene finder sted i både Danmark, Sverige, Norge og Finland, hvorfor han regelmæssigt er udstationeret i en sammenhængende periode på 16 dage.

Annonce

Lille storby - eller stor lille by

Da Rikke Elvira Busager og Patrick Nissen Søegaard indledte boligjagten, faldt de allerede tidligt i processen over den 205 kvm store villa med garage og carport på Fejringhusvej i Hedensted, hvor hverken pladsmangel eller manglende ro er et problem.


Da jeg var hjemsendt under corona, begyndte jeg at få svært ved at adskille privat- og arbejdsliv. Lejligheden føltes med tiden mere og mere som en form for indespærring, fordi der var så lidt plads, og jeg nærmest sad i det samme rum hele dagen.

Rikke Elvira Busager


Kendskabet til Hedensted var på daværende tidspunkt ikkeeksisterende, hvorfor boligplaceringen ikke spillede en større rolle i beslutningsprocessen.

Men nu - godt to måneder efter indflytningen - føler de sig godt bekendt med byen, som Patrick Nissen Søegaard betegner som ”en lille storby – eller en stor lille by" i rivende udvikling.

Der er godt med stueplads i den 205 kvm store villa, der indeholder syv værelser.

- Vi undersøgte børnehave- og skoleforhold, men vi valgte egentlig huset for dét, det er, som var dét, vi forelskede os i. Åbent, moderne og god plads. Vi har nok forbundet Hedensted med at være en gennemkørselsby, men vi blev hurtigt klar over, at det er en by med skønne naturforhold og en masse nybyggeri, hvilket taler for en rigtig positiv fremtid i kommunen, fortæller de nytilflyttede sønderjyder, der blev forlovet i 2019 og på sigt har planer om at blive forældre.

- Lige nu fastholder vi fokus på karrieren, og så tror jeg, vi skal have en hund, da vi skal kunne passe et dyr, før vi får et barn, siger Rikke Elvira Busager – hvortil en smilende Patrick Nissen Søegaard tilføjer:

- Ja, så er spørgsmålet bare, om det skal være en stor eller lille hund, for jeg er mest til de store, mens Rikke er mest til de små. Så vi må nok gå på kompromis.

Annonce

Kontor, fitness og billiardbord

Før Rikke Elvira Busager og Patrick Nissen Søegaard får selskab af en terrier, bichon havanais eller golden retriever, gælder det dog om at få styr på husindretningen.

Det sønderjyske par har overtaget et billiardbord fra den tidligere ejer. Selvom de ikke er helt bekendte med reglerne, så er det meget sjovt at spille alligevel.

Hidtil har størstedelen af hjemmetiden været anvendt med malerpensler i hænderne, hvor garagen senest stod for tur, men nu har de rettet blikket mod de mange rum og værelser, som skal tilføres hver sin mening.

Ifølge parret har det dog været en bolig, der var mulig at flytte ind i uden de helt store omvæltninger, hvor de fra den tidligere ejer eksempelvis har overtaget et billardbord, som står placeret i et rum til venstre for indgangen.

- Vi skal lige have vendt og drejet, hvordan vi på bedst mulig vis udnytter alt den plads, vi pludselig har fået. Jeg skal i al fald have istandsat et kontor, som nok bliver det næste projekt, mens vi går og leger lidt med tanken om et fitnessrum med et løbebånd og andet træningsudstyr, siger Rikke Elvira Busager, der særligt er blevet glad for haven, mens Patrick Nissen Søegaard ser frem til at kunne udleve sin helt store passion for gamle amerikanerbiler, når han får en Pontiac Bonneville fra 1968, som han er ved at gøre plads til i garagen.

For nu glæder det forlovede par fra Sønderjylland sig dog bare over, at de har fundet lykken som husejere i Hedensted, hvor både deres nutid og fremtid ligger.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Læser undrer sig: Højt græs i vejrabatter spærrer for udsynet

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Tilløbsstykke: Folk væltede ind til loppesalg på 125 år gammel slægtsgård i Vonge

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Mellemrummet - det værdifulde ingenting

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 29

Tørring Folkeblad

Fra 30 kvm lejlighed i Esbjerg til 205 kvm villa i Hedensted: Ungt par har fundet lykken i kommunen

Tørring Folkeblad

Garnbutik lukker

Hedensted/Juelsminde Avis

Kursus skal lære pårørende at tackle frustrationer, stress og isolation

Tørring Folkeblad

Flere forretninger har fortsat svært ved at skaffe varer på grund af corona: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 28

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til grønne gamle dage på Glud Museum

Tørring Folkeblad

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Tørring Folkeblad

Ny modstrømsbusrute efter kanoturen er et hit: Men der mangler en medstrømsbus, så man bedre kan opdele sejlturen

Tørring Folkeblad

Han holder både sin egen og naboens og hele byens have: Arne med de grønne fingre runder 80 år

Tørring Folkeblad

Hurra, vi skal have ny hund

Tørring Folkeblad

Kevin lever godt op til sit mellemnavn "Vinther": Han skruer på kæmpemaskiner i Grønland

Tørring Folkeblad

Salget af store villaer boomer i Hedensted Kommune: Bosætter sig i boliger på op til 300 kvm

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 27

Tørring Folkeblad

Nyt tiltag håber at genåbne cafeen i Gudenåcenteret: Samlingssted for byen mangler

Tørring Folkeblad

15 sange om Gudenåen

Tørring Folkeblad

Uldum Gademusik Festival lever stadig: Laver nyt koncertkoncept på stadion til august

Tørring Folkeblad

Snart vil yderligere 100 husstande i Rask Mølle blive tilbudt fjernvarme - andre må dog vente lidt endnu

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Tørring Folkeblad

Det kan sagtens lade sig gøre, når vi bare kommer rigtig fra start

Annonce