Annonce
Tørring Folkeblad

Fra fængselsbetjent på Enner Mark til ejendomsmægler i Tørring

Søren Nordmark Kronborg er glad for skiftet fra fængselsbetjent i Enner Mark til ejendomsmægler i Tørring, hvor hans lokalkendskab og netværk er en stor fordel. Foto: Morten Pape
36-årige Søren Nordmark Kronborg sagde i 2017 farvel til stillingen som fængselsbetjent på Enner Mark ved Horsens, selv om han egentlig var glad for jobbet. I stedet kastede han sig over noget helt andet: Ejendomsmægler i Tørring.
Annonce

Tørring: Søren Nordmark Kronborg lavede et stort karriereskifte i 2017. Han sagde farvel til stillingen som fængselsbetjent ved statsfængslet på Enner Mark ved Horsens for i stedet at starte som trainee ved Nybolig på Bredgade i Tørring.

Det handler stadig for ham om at have med mennesker at gøre i hans daglige arbejde, men det er ikke helt det samme klientel længere.

- Jeg var faktisk rigtig glad for jobbet som fængselsbetjent, men de meget skiftende vagter passede ikke ret godt sammen med det at have en familie med små børn, siger Søren Nordmark Kronborg, der er født og opvokset i Aale, har boet i lejlighed i Tørring og nu bor i hus med kone og to børn i Rask Mølle.

Han er med andre ord så lokal, som man vel nærmest kan blive, og det ser han da også som en stor fordel i sit daglige arbejde.

Annonce

Har et stort netværk

- Jeg har et stort netværk i området, og det er naturligvis en kæmpefordel som ejendomsmægler. En tur i Brugsen kan godt tage en times tid, fordi der lige skal sludres lidt med folk, der kender mig og omvendt. Rigtig mange, der overvejer at sælge eller købe et hus, hiver da også fat i mig netop fordi vi har en relation i forvejen.

-Chancen for, at en sælger eller køber er en jeg kender, er derfor enormt stor. Omvendt stiller det sindssygt store krav til ordentlighed og redelighed, fordi jeg render jo hele tiden ind i folk, jeg har solgt til eller for. Alene i børnehaven finder man eksempelvis rask væk ti forældre indenfor denne kategori, siger Søren Nordmark Kronborg, der nu heller ikke har noget problem med det.

Annonce

Vaccineret mod at lyve

- Det med ikke at sige sandheden, det blev jeg vaccineret mod i fængslet. De indsatte var sindssygt dygtige til at spotte en usandhed, og du mistede lynhurtigt deres respekt, hvis du ikke talte 100 procent sandt. Det har jeg taget med mig på den måde, at jeg har vedtaget med mig selv, at jeg simpelthen ikke kan finde ud af at lyve, siger Søren Nordmark Kronborg, der startede sit arbejdsliv efter gymnasiet et helt andet sted.

Hans debut på arbejdsmarkedet var som pædagogmedhjælper på en specialskole i Jelling. Herefter blev det til en periode som altmuligmand/vicevært på Mattrup Gods ved Brædstrup. Godset har en masse udlejningshuse, som Søren var med til vedligeholde og gøre i stand.

Annonce

"Røg i spjældet" i 2007

- Og så røg jeg i spjældet i 2007, griner han.

Det skete i forbindelse med en forskole på VUC i Vejle, hvor man kunne blive klogere på adgangskrav til uddannelserne som politi og fængselsbetjent.

Søren Nordmark Kronborg

Søren Nordmark Kronborg er født og opvokset i Aale, hvor hans forældre stadig bor.

Hans skolegang startede i Aale-Hjortsvang Skole, hvor han gik til og med 6. klasse.

7.-9. årgang foregik på Rask Mølle Skole, mens 10. klasse blev taget på Tørring Skole.

Herefter blev det til tre år på Tørring Gymnasium, hvor han mødte sin bedre halvdel Rikke Nordmark Kronborg, der for sin del er født og opvokset i Hammer ved Tørring. Hun arbejder som socialrådgiver i Vejle.

De er gift og bor i et hus i Rask Mølle sammen med deres to børn, Agnes på to år og Sigurd på fire år.

- Det var nok uddannelsen indenfor politiet, der trak mest og havde det ikke været for en brækket arm i en håndboldkamp, så kunne jeg meget vel være havnet på den hylde. I stedet for gik jeg under min sygeperiode til et infomøde om uddannelsen til fængselsbetjent på Fængslet i Horsens - det var lige i overgangsfasen til det nye og topmoderne fængsel på Enner Mark - og det, synes jeg, lød spændende, siger Søren Nordmark Kronborg, der imidlertid ikke anede, hvad han gik ind til.

Annonce

En helt anden verden

- Men det tiltalte mig, at jeg dermed fik adgang til en helt anden verden, og som ikke rigtig er tilgængelig for almindelige mennesker. Desuden duftede det også lidt af politi, så jeg var på, siger han videre, der således gav sig kast med den tre år lange uddannelse til fængselsbetjent i 2007.

De tre år gik med flere skoleforløb i Svendborg og praktikperioder i henholdsvis Enner Mark og Sdr. Omme.

Søren Nordmark Kronborg ses her på hans arbejdsplads hos Nybolig i Bredgade i Tørring. På billedet ses endvidere mæglerbutikkens daglige leder, ejendomsmægler Tinna Kehman. Foto: Morten Pape

- Det var en rigtig fed læretid. Jeg kan rigtig godt lide at lære noget nyt og at snakke med mennesker, og begge dele var der masser af på de tre år. Og klientellet skræmte mig ikke. Jeg tror, at min kone var mere nervøs for mit arbejde som fængselsbetjent, end jeg selv var. Selvfølgelig var der voldsomme episoder også under min læretid, men igen ikke noget der gav mig søvnløse nætter, siger Søren Nordmark Kronborg, der aldrig selv er blevet overfaldet.

Annonce

Gensidig respekt vigtig

- Man kommer langt med at snakke pænt til folk. Samfundet har dømt de her mennesker, men det, synes jeg ikke, tilkommer mig, så jeg behandlede dem med respekt, og det gjorde, at jeg kunne tale mig ud af stort set alle problemer, siger han.

Han er dog blevet truet ret så voldsomt en enkelt gang.

- Det var ikke en indsat, som jeg kendte i forvejen. Vi var nogle kolleger, der tog imod ham, da han ankom til Enner Mark. Han var helt væk på grund af stoffer, og eftersom jeg tilfældigvis stod forrest, så var det mig, der blev truet. Indsatte, som jeg havde en relation til, har jeg aldrig haft nævneværdige problemer med, siger Søren Nordmark Kronborg, der egentlig godt kunne lide fængselslivet.

Søren Nordmark Kronborg har skiftet karriere fra fængselsbetjent i Enner Mark-fængslet ved Horsens til ejendomsmægler hos Nybolig i Tørring. Foto: Morten Pape

- Livet i fængslet kører jo meget i skemaer for både de indsatte og os ansatte, hvor det hele ligger i meget faste rammer, og det passer rigtig godt til mit autistiske gen. Desuden havde jeg rigtig meget med eleverne at gøre, og det var superspændende, siger han.

Men efter henved ti år i frihedsberøvelses-branchen begyndte han imidlertid at køre lidt sur i de mange skiftende vagter, og det, at arbejdet godt kunne være lidt ensformigt, ligesom det også begyndte at knibe med at finde noget nyt at lære.

Annonce

Drømte om noget andet

- Så jeg begyndte så småt at drømme om igen at lære nyt ved at prøve noget helt andet. Jeg har en kammerat, som arbejder som ejendomsmægler i Viborg, og jeg fik lov til at komme med ham på arbejde en tre-fire gange. Det virkede på mig som et spændende job, så jeg begyndte at sende uopfordrede ansøgninger til de lokale mæglerbutikker, fortæller han.

Nybolig i Tørring ringede tilbage til ham, og efter tre samtaler blev han ansat som trainee 1. september 2017.


Og det er gået rigtig godt. Dels passer arbejdstiderne meget bedre til en småbørnsfamilie som vores, og dels er det fedt at lære noget nyt helt fra bunden af. Jeg tror således ikke, man skal regne med at se flere karriereskift fra min side.

Søren Nordmark Kronborg, ejendomsmægler hos Nybolig Tørring


- Og det er gået rigtig godt. Dels passer arbejdstiderne meget bedre til en småbørnsfamilie som vores, og dels er det fedt at lære noget nyt helt fra bunden af. Jeg tror således ikke, man skal regne med at se flere karriereskift fra min side, siger fængselsbetjenten Søren Nordmark Kronborg, der nu i stedet har kastet sig over låneomlægninger, fremvisninger og vurderinger og salg af huse og ejendomme og lignende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Online Tegneskole

Annonce