Annonce
Tørring Folkeblad

Fra gråt til grønt: Aale har fået et bi- og menneskevenligt busskur

Frivillige borgere brugte en lørdag på at forskønne Aales busskur og gøre det bi-venligt. Foto: Lotte Kristiansen, Hedensted Kommune
En gruppe Aale-borger har taget sagen i egen hånd og har forskønnet byens busskur med kommunens opbakning.
Annonce

Aale: Et nyt bi- og menneskevenligt busskur blev forleden tryllet frem i Aale.

En håndfuld Aale-borgere og en kommunikationskonsulent fra Hedensted Kommune brugte nemlig deres lørdag på at forskønne byens busskur, der inden arbejdet havde set bedre dage.

Busskuret blev blandt andet malet, der blev plantet frugttræer og clematis, der skal vokse op af siden på skuret, og på taget er der anlagt et såkaldt sedumtag med mos og græs. Inden længe vil der også komme nye plexiglas i skuret, ligesom der vil blive sat nogle tegninger op af bier.

Tanken er nemlig, at busskuret ikke kun skal være lækkert for øjet, men også være grønt, bæredygtigt og godt for bierne.

Annonce

Et borgerønske

Projektet er en udløber af et kommunalt projekt, der har handlet om at få "Kollektiv trafik frem i lyset".

- Som kommune vil vi gerne gøre positiv opmærksom på bustransport, og samtidig var der et ønske fra Aale om at gøre noget ved deres busskur, derfor fik vi arrangeret arbejdsdagen, fortæller kommunikationskonsulent i Hedensted Kommune Lotte Kristiansen, der selvom hun privat bor i Aarhus også frivilligt brugte sin lørdag på busskurs-projektet i Aale.

Aales Busskur som det tog sig ud inden forskønnelsen. Foto: Hedensted Kommune

Materialerne til forskønnelsen af busskuret er betalt af Hedensted Kommune, mens udformningen er godkendt af Aale Borgerforening.

Lotte Kristiansen håber, at projektet i Aale kan inspirere i andre byer.

- Det kunne være fedt, hvis vi kunne få sådan et busskur-battle byerne i mellem. Jeg kan ikke love at kommunen på samme vis kan betale materialerne, men man kan jo altid spørge. Det vigtigste er, at det skal være et borgerdrevet ønske, lyder det fra Lotte Kristiansen.


Som kommune vil vi gerne gøre positiv opmærksom på bustransport og samtidig var der et ønske fra Aale om at gøre noget ved deres busskur,

Lotte Kristiansen, kommunikationskonsulent Hedensted Kommune


Det grønne sedumtag skal gøre busskuret mere bæredygtigt og bi-venligt. Foto: Lotte Kristiansen, Hedensted Kommune
Også bænken har fået en overhaling. Foto: Lotte Kristiansen, Hedensted Kommune
Aale-borger Livte Sommer har malet bi.plakaterne, der vil blive hængt op i skuret. Foto: Lotte Kristiansen, Hedensted Kommune
De frivillige Aale-borgere brugte seks-syv timer lørdag på busforskønnelses-projektet. Foto: Lotte Kristiansen, Hedensted Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 37

Tørring Folkeblad

Mediegrafiker fik bronze

Annonce