Annonce
Tørring Folkeblad

Landmanden Frede er blevet alternativ behandler: Fjerner smerter ved sin blotte berøring

69-årige Frede Birger Pedersen er blevet uddannet bowtech-behandler og har lavet sin egen lille klinik i sit hjem i Ølholm. Foto Ingrid Trier
Efter Frede Birger Petersens hustru for to år siden kørte galt opdagede den forhenværende mælkemand og kurerchauffør, at han kunne fjerne hendes rygsmerter med sine hænder. Nu har han taget en uddannelse til såkaldt Bowen-terapeut og har åbnet sin egen klinik i rækkehuset i Ølholm.

Ølholm: - Det var mærkeligt. Jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det, men jeg lagde en hånd på hendes lænd og en i hendes nakke. Efter at have siddet sådan i fem minutter havde hun ikke længere nogen smerter og kunne rejse sig op.

69-årige Frede Birger Pedersen sidder i sit lille kliniklokale i rækkehuset i Ølholm. Efter han hele sit liv har arbejdet som chauffør og landmand, har han i den grad skiftet retning og er nu blevet alternativ behandler indenfor Bowen-terapi. En terapiform, der bygger på en teori om, at man ved lette påvirkninger af bindevæv, muskler, nerver og sener kan sætte kroppen i stand til at genoprette sig selv.

Vejen til uddannelsen til alternativ behandler begyndte, efter Frede Birger Pedersens hustru, Lilly Jungquist Pedersen, tilbage i januar 2019 kørte galt.

Annonce

- Nogle uger efter var vi på weekendophold, og om morgenen kunne hun ikke stå op af sengen. Derfor lagde jeg mine hænder på hendes lænd og nakke. Jeg kunne mærke min ene hånd brænde og en strøm gå igennem mig. Bagefter kunne hun rejse sig op, fortæller Frede Birger Pedersen, hvis hustru siden fik konstateret et mindre brud på rygsøjlen og et sammenfald i en ryghvirvel som følge af ulykken.

Var det det?

Da han samme weekend faldt over et opslag om Bowen-terapi, skulle der ikke mange overvejelser til, inden den stadig aktive chauffør, besluttede sig for at tage uddannelsen.

- Jeg har kunnet afhjælpe min kones smerter flere gange siden hen, og jeg vil gerne hjælpe andre på samme måde. Jeg synes, det er fascinerende, hvor meget man med Bowen-terapi kan hjælpe ved næsten ikke at gøre noget. Efter den første behandling har flere klienter sagt til mig. "Var det, det?". Men dagen efter, når kroppen har haft tid til at arbejde, siger de ikke sådan mere, lyder det med et smil fra Frede Birger Pedersen.

Hvad er Bowen-terapi?

Bowen-terapi, også kaldet Bowtech, er udviklet af australieren Thomas Ambrose Bowen.

Bowtech kom til Danmark i 2001, da de første Bowtech-terapeuter blev uddannet og samme år startede en Bowtech interessegruppe, som i dag er blevet til Foreningen Bowtech Danmark.

Ved Bowen-terapi påvirker terapeuten med en række forskellige lette tryk bindevæv, led og muskler, hvorved kroppen ifølge terapeuterne bliver stimuleret til at helbrede sig selv og fjerne eventuelle ubalancer.

Metoden kan medvirke til at lindre smerter og ubehag og kan i følge Foreningen Bowtech bruges til at behandle bl.a. astma, barnløshed, forstoppelse, forstuvninger, rygsmerter, gigt, sklerose og stress.

Som Bowen-terapeut har man mulighed for at blive Registreret Alternativ Behandler (RAB).

Han har gennem sit liv, hvor han blandt andet har arbejdet som tankbilschauffør for MD og Arla i Tørring, haft et mindre landbrug og maskinstation i Aale og kørt som kurerchauffør for GLS i hele Europa, aldrig været bange for at opsøge alternative behandlere, hvis noget i kroppen eller sindet værkede.

Annonce

Lå ikke i kortene

For små 20 år siden opsøgte Frede Birger Pedersen en healer for at få hjælp til at komme videre efter en skilsmisse. Her fik han at vide, at han selv "kunne noget" med sine hænder, men det er først nu, Frede Birger Pedersen har gjort alvor af det.

- Det er lidt underligt, når jeg nu har gået med det her i hænderne så mange år, men det har bare aldrig ligget i kortene, at jeg skulle bruge det, før nu, konstaterer Frede Birger Pedersen, som har brugt godt og vel et år på at tage uddannelsen.

Undervejs har han haft en række klienter og har med sine behandlinger kunnet hjælpe flere med at lindre smerter eller give fornyet energi.


Det er lidt underligt, når jeg nu har gået med det her i hænderne så mange år, men det har bare aldrig ligget i kortene, at jeg skulle bruge det, før nu.

Frede Birger Pedersen


Inden han flyttede til Ølholm for tre år siden, boede han i en campingvogn i syv år sammen med sin hustru bl.a. på Trelle Næs og i Randbøldal. Da han gik på efterløn som 65-årig, tog parret et halvt år ud af kalenderen og kørte rundt med campingvognen i Spanien.

Pensionen supplerer Frede Birger Pedersen i dag med at køre brød hver tredje uge og at køre med reklamer og aviser to til tre gange om ugen.

Den nyoprettede klinik ser han mest som et hobbyprojekt.

- Det er ikke noget, jeg gør for at kunne leve af det, og jeg har også sat en pris, så alle kan være med. Jeg vil bare gerne hjælpe med det, jeg kan. Kommer der nogen, der gerne vil have en behandling, giver jeg det, og kommer der ingen, så går det også, konstaterer Frede Birger Pedersen.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Fra 30 kvm lejlighed i Esbjerg til 205 kvm villa i Hedensted: Ungt par har fundet lykken i kommunen

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kursus skal lære pårørende at tackle frustrationer, stress og isolation

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Hurra, vi skal have ny hund

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 28

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til grønne gamle dage på Glud Museum

Tørring Folkeblad

Salget af store villaer boomer i Hedensted Kommune: Bosætter sig i boliger på op til 300 kvm

Tørring Folkeblad

Han holder både sin egen og naboens og hele byens have: Arne med de grønne fingre runder 80 år

Tørring Folkeblad

Nyt tiltag håber at genåbne cafeen i Gudenåcenteret: Samlingssted for byen mangler

Tørring Folkeblad

Kevin lever godt op til sit mellemnavn "Vinther": Han skruer på kæmpemaskiner i Grønland

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 27

Tørring Folkeblad

Uldum Gademusik Festival lever stadig: Laver nyt koncertkoncept på stadion til august

Tørring Folkeblad

Det kan sagtens lade sig gøre, når vi bare kommer rigtig fra start

Tørring Folkeblad

15 sange om Gudenåen

Tørring Folkeblad

Landmanden Frede er blevet alternativ behandler: Fjerner smerter ved sin blotte berøring

Tørring Folkeblad

Snart vil yderligere 100 husstande i Rask Mølle blive tilbudt fjernvarme - andre må dog vente lidt endnu

Tørring Folkeblad

Plejehjem arver million fra tidligere frivillig: Vi er dybt taknemmelige

Tørring Folkeblad

Klummen: Et år med hunden Otto - Dagligdagen er forandret

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 25

Tørring Folkeblad

Legetårn, skaterbane og karruseller: Ambitiøst aktivitetsområde bevilliget 2,6 millioner - men der er ændret i planlægningen

Hedensted/Juelsminde Avis

Danske grandprix-vindere spiller til Awardshowet

Hedensted/Juelsminde Avis

Dejligt, at Dansk Folkeparti allerede nu vælger at støtte vores forslag om en mere uvildig borgerrådgivning

Hedensted/Juelsminde Avis

Hvis vi skal have råd til Omsorgs-Danmark, skal vi forbedre vilkårene for Indtjenings-Danmark

Annonce